Laten we de oorlog verklaren aan... afval!

Geplaatst door Michael van der... op 4 juni, 2011 - 17:45 in Frontpage

Jawel, een nieuw idee.  Heel innovatief, modern, politiekcorrect en progressief. En dat van mij, Michael van der Galiën. 

U mag trots zijn op uzelf: u bent er getuige van dat ik zowaar een idee heb dat ongetwijfeld verwelkomd zal worden door GroenLinks en andere radicaallinkse groeperingen. 

Weg met afval.

In Nederland wordt bijna twee keer meer grof huishoudelijk afval verbrand als officieel mag. Dat meldt NRC Handelsblad zaterdag op basis van een nog ongepubliceerd rapport van de VROM-inspectie van vorig jaar december.

Nou is het vervelende natuurlijk dat we alleen af kunnen komen van afval door het te... verbranden. Ja, dat is wel een beetje problematisch. Even zien hoe we dat kunnen oplossen.

Oh, wacht eens even, nou heb ik wéér een Greenpeace-idee. Het is ongelooflijk maar waar.

Wat vindt u hier van? De overheid moet de consumptie van individuen aan banden leggen. De rijken gebruiken al genoeg van, nou, van alles dat ze maar in hun gierige, stinkende handen kunnen krijgen. 

Het enige antwoord op dit afvalvraagstuk is, hoe kan het ook anders, minder te consumeren. Wat dat betreft moeten we de 'wie niet horen wil moet maar voelen'-methode gebruiken. Één plastic tas per persoon, per week. Elk huishouden mag maar één televisie hebben. Magazines, snoep(papier) en verpakkingen moeten per direct afgeschaft worden. Oh, en als we er nou even voor zorgen dat er niet genoeg voedsel in de supermarkten ligt kunnen we voorkomen dat men een deel van de maaltijd gewoon weggooit (alsof ware het niets!). 

Wat zegt u ervan? Goede ideeën?

Reacties

Gielah op 4 juni, 2011 - 19:07

Sinds wij hier in Gelderland

Sinds wij hier in Gelderland zijn komen wonen worden wij geheel en al gestoord van alle aandacht, die op afvalscheiding gelegd wordt.

Het hele leven draait om afval!

Je hebt zakken voor plastic, blauwe tonnen voor papier, grijze tonnen voor restafval ( kost 14 euro per ton) en groene tonnen voor GFT.

Chemisch afval en batterijen gaan ook apart, glas gaat in een container waarvoor je een kwartier moet lopen, tuinafval en hout gaan naar de stort ( vreselijk duur.... dus dat brengen we naar Zuid-Holland, waar we vroeger woonden).

O ja.... en dan heb je ook nog aparte containers staan voor kleding en schoenen.

Niet echt normaal, wil ik maar zeggen.

Jopie Peerhoofd op 4 juni, 2011 - 19:11

Slechte ideeen

gelukkig meent hij het niet echt.

Mike V. op 4 juni, 2011 - 19:30

FY Greenpeace.

Greenpeace is wat mij betreft een wereldvreemde linkse club. Daar heb ik niets mee van doen.

Raaf op 4 juni, 2011 - 19:43

(Ik ga nu vloeken in de

(Ik ga nu vloeken in de DDS-'kerk')  maar plastieke zakken mogen van mij absoluut afgeschaft worden. Net als Magazines zoals Maarten, Story, Privé, Vara gids etc... Ook tussen elke kaasje/vleesje een lap plastiek te rdroppen irriteert me. Wees toch wat creatiever !

Ik ben het echter niet eens met Michael dat snoeppapier afgeschaft moet worden. Mon dieu dat zou me een jan boel worden. Het is nu al alle-hens-aan-dek als die talrijke kleuters van mijn zus over de vloer komen. Slechts met gepaste strafmaatregelen (opjagen in een hoek zodat ze geen kant opkunnen en dan effe de leger kistjes gebruiken en/of Laudanum) zou je ze nog enigszins in 't gareel kunnen houden. Dus snoep papier rules !!! 

postre op 4 juni, 2011 - 20:14

Zo kan het

Zo kan het ook!

http://www.cradletocradle.nl/home/321_wat-is-cradle-to-cradle.htm

"‘Cradle to Cradle - Remaking the Way We Make Things’ is een grensverleggend boek van de Duitse chemicus Michael Braungart en de Amerikaanse architect William McDonough. Hierin schetsen zij een duurzame wereld, waarin we op zo’n manier ontwerpen en produceren, dat afval voedsel wordt in een oneindige kringloop. Een mooi voorbeeld is wellicht Trigema, de grootste producent van T-shirts in Duitsland, die samen met Michael Braungart een volledig composteerbaar T-shirt maakte. Geen afval dus."