تشنیز

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

مختصات: ۳۲°۴′۱۵″ شمالی ۵۰°۴۷′۵۰″ شرقی / ۳۲.۰۷۰۸۳° شمالی ۵۰.۷۹۷۲۲° شرقی / 32.07083; 50.79722[۱]

تشنیز
اطلاعات کلی
کشور  ایران
استان چهارمحال و بختیاری
شهرستان کیار
تشنیز بر ایران واقع شده‌است
تشنیز
۳۲°۰۴′۲۶″ شمالی ۵۰°۴۷′۵۴″ شرقی / ۳۲.۰۷۳۹° شمالی ۵۰.۷۹۸۳° شرقی / 32.0739; 50.7983
مردم
جمعیت ۲۰۰۰ نفر
جغرافیای طبیعی
ارتفاع از سطح دریا ۲۰۱۰ متر
اطلاعات روستایی
پیش‌شمارهٔ تلفن ۰۳۸۲۲۹۶

تشنیز نام روستایی در ۳۵ کیلومتری جنوب غربی شهرکرد است.[۲]

موقعیت[ویرایش]

این روستا در شهرستان کیار قرار دارد. سالیان بسیار دور روستای تشنیز در محلی غیر از محل فعلی که اکنون به نام تازیان معروف است قرار داشته است که بعد ها اهالی جابجا شده و در محل فعلی مستقر شده‌اند. قدمت این روستا به زمان سکونت ارامنه در کشور در زمان صفویان باز می گردد. در اطراف روستا آثار قبور ارامنه کشف شده است. از روستاهای اطراف آن می توان به خراجی و قلعه تک، اسلام آباد(شاپور آباد ) وشهر دستناو جونقان اشاره کرد. این روستا در مجاورت (۳ کیلومتری ) شهر شلمزار، مرکز شهرستان کیار قرار دارد

تشنیز از سمت شمال ۳۵ کیلومتر با شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری، از سمت جنوب ۳۵ کیلومتر با شهر بلداجی شهر تولید گز، ازشمال غرب ۳۵ کیلومتر با شهر فارسان واز طرف غرب ۳۵ کیلومتر با شهر اردل فاصله دارد. طبق تحقیقات به عمل آمده ، دو معنی برای کلمه "تشنیز" یافت شده است:

۱-محل سرسبز ۲-مرغزار و محل پرآب

وضعیت فعلی[ویرایش]

این روستا در حال حاضر دارای آب، برق، تلفن وگاز ری، دسترسی اینترنت ADSL(تا سقف ۲ مگا بیت بر ثانیه)و راه آسفالت می‌باشد و جمیعتی بیش از دو هزار نفر دارد. یک شهرک صنعتی با نام" شهدای تشنیز " در کیلومتر ۳۲جاده شهرکرد-اردل وجود دارد. این شهرک کارگاه های کوچک و نیمه فعال را در خود جای داده است.[۳]

محصولات[ویرایش]

آب آشامیدنی این روستا هم اکنون از یک حلقه چاه تامین می شود. آب کشاورزی توسط کانالهای منشعب از رودخانه و چندین حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق تامین میشوداز محصولات تولیدی در روستا می توان به گندم و جو ،حبوبات و انگور و بادام، گردو ، سیب زمینی و خیار اشاره کرد. برنج " گرده " از چندین سال پیش به علت کم آبی در این روستا و کاهش بارندگی، کاشته نمی‌شود.

اکنون بیشتر زمینهای کشاورزی این روستا به کاشت گندم، چغندر قند و ذرت دامی اختصاص دارد. چشمه "آبریزک" تامین آب یک باغ به همین نام را بر عهده دارد. آب آن در چند سال گذشته کاهش یافته است. آب "چشمه آبمراد" از مناظر طبیعی و گردشگری روستای تشنیز ، به دلیل حفر یک حلقه چاه در پشت کوه آبمراد و کاهش سطوح آب های زیرزمینی و کاهش نزولات جوی هم اکنون خشک است.

منابع[ویرایش]