کودالان

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از دالانکوه)
پرش به: ناوبری، جستجو

کودالان یا دالانکوه در شهرستان فریدن و در نزدیکی شهر دامنه در استان اصفهان ایران است. در سینه این کوه از طرف شهر داران نقش دو مار عظیم حک شده است. با توجه به سخت‌گذر بودن صعود به آن تا به حال چندین نفر در راه صعود به قله جان خود را از دست داده اند.[نیازمند منبع] کودالان ۳۹۱۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.[۱] دالانکوه از رشته‌کوه زاگرس میانی است که خط الرأسی به طول تقریبی ۶۰ کیلومتر دارد و در میان سه شهرستان فریدن، تیران و کرون و چادگان و در استان اصفهان قرار دارد. از آنجایی که در بخشی از این کوه دو خط الرأس موازی وجود دارد و حد فاصل آنها فضایی شبیه دالان به وجود آورده، به «دالانکوه» مشهور شده است که در گویش محلی کوه دالان گفته می‌شود. بلندترین نقطه آن ۳۹۱۵ متر ارتفاع دارد. در طول خط الرأس آن قله های چندی با ارتفاع بالای ۳۰۰۰ متر وجود دارد که هر کدام می تواند هدفی برای یک صعود باشد. برای صعود به این کوه راههای مختلفی وجود دارد که آسان ترین مسیر برای صعود به قله اصلی از روستای انالوجه در دامنه جنوبی این رشته کوه می باشد. در ارتفاع حدود چهار هزار متری قله دالانکوه بقایای آثار یک ساختمان قدیمی مشاهده شده که طبق تاریخ شفاهی موجود بر سر زبان مردم روستای انالوجه قلعه ای بوده که متعلق به شاهی به نام دارابشاه می باشد و آجرهای آن در دشت چاله گاو در منطقه کوره آجر پزی که الان آثار آن موجود است پخته می شده و با خرجین های کوچکی که بر روی بزهای در حال چریدن بسته بوده اند به قله انتقال داده شده است و هر بز دو آجر را در حال چریدن به قله حمل می نموده است.

از این جهت در روستای انالوجه به قله دالانکوه قله دارابشاه نیز گفته می شود.

در دامنه شمالی این رشته کوه بین شهر عسکران و دهستان دامنه و به فاصله اندکی از جاده، جان‌پناهی ساخته شده که می تواند جهت اقامت شبانه کوهنوردانی که از فواصل دور برای صعود به این قله می‌آیند مورد استفاده قرار گیرد.

دشت چل‌گاو[ویرایش]

چل گاو یا چاله کاو دشتی پر از چشمه و مرغزار و گیاهان کوهستانی منطقه است که در بین دو رشته کوه در میانه ارتفاع دالانکوه قرار دارد که مکان گردشگری چل گاو همه ساله پانزده خرداد پذیرای جمع کثیر کوهنوردان و گردشگران است . مسئولیت برگزاری و مدیریت این مراسم با روستای انالوجه است.

پانویس[ویرایش]

  1. «صعود به دالانکوه». گروه کوهنوردی زاگرس. بازبینی‌شده در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۲.