تریاک در ایران

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
خشخاش برداشت شده

تریاک در ایران به صورت گسترده در دسترس است و ایران دارای بالاترین سرانه معتادان به تریاک است.[۱] حدود ۲٫۸٪ ایرانیان بالای ۱۵ سال، به تریاک اعتیاد دارند.[۱] دولت ایران تعداد معتادان ایران را ۲ میلیون نفر برآورد کرده‌است.[۲] محموله‌های تریاک و هروئین از افغانستان و پاکستان (که به هلال طلایی مشهور هستند) و از طریق مرزهای شرقی ایران به صورت گسترده وارد این کشور می‌شود.[۲] میزان موادی که به طور سالانه، توسط نیروهای انتظامی ایران کشف می‌شود، بیشتر از هر کشور دیگری‌است،[۳] ولی دولت اذعان کرده که آن‌ها سالانه فقط می‌توانند جلوی ورود مقدار بسیار کمی از هزاران تن مواد قاچاق شده به کشور را بگیرند.[۲] تریاک در ایران بسیار ارزان‌تر از غرب است[۲] و حتی از آبجو نیز ارزان‌تر است.[۱] در زاهدان (شهری در نزدیکی مرز پاکستان)، ۳ گرم تریاک تنها ۱۰،۰۰۰ ریال قیمت دارد، که معادل ۱ دلار آمریکا می‌شود و یک کیلوگرم آن ۳۳۰ دلار آمریکا ارزش دارد.[۴] این درحالی است که در زابل با ۱ دلار می‌توان ۵ گرم تریاک خرید.[۴] یکی دیگر از دلایل مصرف زیاد تریاک در ایران به علاوهٔ قیمت پایین، این است که الکل حرام (ممنوع شده در اسلام) است و هم‌چنین دولت در قبال تریاک سختگیرانه عمل نمی‌کند. بنا بر گزارش رسمی دولت ایران، در شهر تهران، روزانه ۴ تن تریاک مصرف می‌شود.[۵] با توجه به برآورد دفتر مقابله با مصرف مواد مخدر و جرایم سازمان ملل، سالانه ۴۵۰ تن تریاک در ایران مصرف می‌شود.[۶]

منابع[ویرایش]

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ ویک، کارل. «Opiates of the Iranian People, Despair Drives World's Highest Addiction Rate»(انگلیسی)‎. واشنگتن پست، ۲۳ سپتامبر ۲۰۰۵. بازبینی‌شده در ۲۸ مه ۲۰۱۱. 
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ ۲٫۲ ۲٫۳ الیور، کریستین. «Iran Opium Addicts Find Supplies Despite Earthquake»(انگلیسی)‎. رویترز، ۳ ژانویه ۲۰۰۴. بازبینی‌شده در ۱۸ اوت ۲۰۱۰. 
  3. سامی، بیل. «Iran: Opium Cultivation Makes A Return»(انگلیسی)‎. Radio Free Europe Radio Liberty، ۱۶ ژوئن ۲۰۰۶. بازبینی‌شده در ۱۸ اوت ۲۰۱۰. 
  4. ۴٫۰ ۴٫۱ چمکا، مکس. «3grams of opium for 1 dollar»(انگلیسی)‎. Caucaz.com. بازبینی‌شده در ۲۸ مه ۲۰۱۱. 
  5. ب.، بامداد. «Low times: The drug problem»(انگلیسی)‎. The Iranian، ۲۴ اوت ۲۰۰۴. بازبینی‌شده در ۱۲ ژانویه ۲۰۱۱. 
  6. «United Nations World Drug Report 2010 and Iran»(انگلیسی)‎. payvand.com، ۲۴ ژوئن ۲۰۱۰. بازبینی‌شده در ۲۰۱۱.