سرخون (اردل)

مختصات: ۳۱°۴۵′۰۰″ شمالی ۵۰°۳۳′۰۴″ شرقی / ۳۱٫۷۵۰۰۰°شمالی ۵۰٫۵۵۱۱۱°شرقی / 31.75000; 50.55111
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط FawikiPatroller (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲ دسامبر ۲۰۱۳، ساعت ۱۶:۱۱ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

سرخون شهری است در استان چهارمحال و بختیاری ایران است.

بر اساس مصوبه هیات دولت، روستای سرخون پس از ادغام با سرخون سفلی و سرخون قیصریˈ در شهرستان اردل به شهر ارتقاء یافت.

سرخون مرکز بخش میان‌کوه شهرستان اردل است. سرخون به سه روستای سرخون اولیا، سرخون سفلی(ده شهبازی) وسرخون قیصری تقسیم میشود. دو روستای سرخون اولیا وسفلی را اولاد ملا غریب و روستای سرخون قیصری را اولاد ملا قیصر که هر دو از فرزندان حاجعلی میباشند پوشش میدهند. فامیلهای حیدری، قیصری، طهماسبی ،شهبازی،حدادی، عزیزی وشجاعی اکثریت سزخون را تشکیل میدهند.

اهالی آن از طایفه اولاد حاجعلی می‌باشند.[نیازمند منبع] چشمه ی سرخون دارای ّآب سرد و گوارایی است . سرخون به معنای سرچشمه می‌باشد . خن، خون و خان در فارسی قدیم به معنای چشمه آمده . واژه ی خوانسار نیز به همین معنی است که در اصل خونسار بوده . بالای شهر خوانسار نیز چشمه‌ای وجود دارد .

سرخون مرکز منطقه میانکوه می‌باشد این منطقه دارای ۳طایفه بزرگ به نام هلوسعد، اولاد حاجعلی وشیرانی می‌باشد. این منطقه در جنوبی ترین نقطه استان و هم مرز استان خوزستان قرار گرفته و مردم ان از طوایف بزرگ ایل غیور بختیاری می‌باشند.

جمیت منطقه میانکوه در حدود ۱۲هزار نفر که شغل اصلی آنها کشاورزی و دامپروری در حد امرار معاش می‌باشد. چشمه سرخون که از کوههای این منطقه سرچشمه می‌گیرد در طول مسیر ۲۰کیلومتری خود موجب عمران و آبادانی این خطهٔ زیبای ایران اسلامی می‌شود. همچنین میتوان از مناطق دیدنی شهر سرخون امامزاده سید شهیدمحمد(معروف به9 هزارکش)که یکی از نوادگان امام موسی کاظم(ع) میباشد که بعداز چندین قرن توسط فردی به نام حاج رضا حیدری بهسازی ومرمت شد که هم اکنون زائران زیادی از تمام نقاط ایران برای زیارت به این مکان مشرف میشوند.

گندم ار نز روستا ها سرخون م باشدو و طافه ملا رفع نز پسران حاجعل است == منابع ==

اطلس گیتاشناسی استان‌های ایران، تهران: ۱۳۸۳ خ.