جزایر تورکس و کایکوس

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

مختصات: ۲۱°۳۰′۱۸″ شمالی ۷۱°۴۵′۱۴″ غربی / ۲۱.۵۰۵° شمالی ۷۱.۷۵۴° غربی / 21.505; -71.754

جزایر تورکس و کایکوس
Turks and Caicos Islands
تورکس و کایکوس
شعار ملیندارد
سرود ملی«خدا ملکه را نگاه داراد»
پایتخت کاکبرن تاون

بزرگ‌ترین شهر = پراویدنسیالس

زبان رسمی زبان انگلیسی
نوع حکومت قلمرو فرادریایی
بریتانیای کبیر
نام حاکمان 
ملکه
فرماندار
وزیر

ملکه الیزابت دوم
گوردون وترل
مایکل میسیک 
موارد منجر به تشکیل
بریتانیای کبیر
۱۶۸۱
مساحت
 -  مساحت ۴۱۷کیلومتر مربع (۱۹۹ام)
 -  آب‌ها (٪) جزئی
جمعیت
 -  سرشماری ۳۰٬۶۰۰ 
(۲۰۸ام)
 -  تراکم جمعیت ۵۲‎/km۲‏ (نامعلوم)
واحد پول دلار آمریکا (USD)
منطقه زمانی UTC (ساعت جهانی-5)
دامنه اینترنتی .tc
پیش‌شماره تلفنی +۶۴۹ ۱

جزایر تورکس و کایکوس (Turks and Caicos Islands) واقع است در دریای کارائیب، جنوب شرق باهاما و شمال هائیتی.

جزایر تورکس و کایکوس نام فارسی آن دخیل از انگلیسی است. تورکس از شباهت کاکتوس‌های آن به کلاه منگوله‌دار ترک‌ها؛ و کایکوس از زبان بومی لوکایان caya hico «سلسله جزایر».

تاریخ[ویرایش]

در سال ۱۶۷۸ میلادی اولین مهاجران اروپایی وارد این جزایر شدند. پس از آن مهاجران جزایر تورک و کایکوس با برقراری رابطه با مستعمره نشینان جزیرهٔ برمودا مشترکاً کار استحصال نمک را از معادن نمک سالت کی (Salt Cay) در گراند تورک آغاز کردند. بریتانیا در آغاز حکومت جزایر تورک و کایکوس را به باهاما واگذار کرد، در سال ۱۸۷۴ جزایر تورک و کایکوس به صورت تحت‌الحمایهٔ جامائیکا درآمد، به دنبال استقلال جامائیکا در سال ۱۹۶۲ میلادی جزایر تورک و کایکس مستقیماً تحت نظارت بریتانیا به صورت (Crown Colony) بریتانیا درآمد. در ۱۱ ژوئیه ۲۰۰۵ میلادی ریچارد تائووار به عنوان حاکم و در ۱۵ اوت ۲۰۰۳ میلادی نیز مایکل اوگن میسیک به سمت رئیس دولت منصوب شدند.

سیاست[ویرایش]

جغرافیا[ویرایش]

پایتخت این جزایر، شهر کاکبرن تاون (Cockburn Town) با 5 هزار نفر جمعیت می‌باشد. مساحت جزایر تورک و کایکوس ۴۱۷ کیلومتر مربع و جمعیت آن نزدیک به 22 هزار نفر می‌باشد.

تقسیمات کشوری[ویرایش]

از مهمترین جزایر تورک و کایکوس می‌توان به گراند تورک (Grand Turk)، ساوت تورک (South Turk)، میدل تورک (Middle Turk)، ایست تورک (East Turk)، نورت تورک (North Turk)، پروویدنشیالز (Providencials) و وست تورک (West Turk) اشاره کرد.

Turks caicos islands sm04.png

اقتصاد[ویرایش]

واحد پول جزایر تورک و کایکوس، دلار آمریکا با واحد جزء (سنت) نام دارد. از مهمترین صادرات جزایر تورک و کایکوس می‌توان به خرچنگ، صدف و ذرت و حبوبات اشاره کرد. صنعت تولید نمک و توریسم و بانکداری نیز از عمده صنایع در جزایر تورک و کایکوس محسوب می‌شود.

مردم[ویرایش]

نژاد 90 % مردم جزایر تورک و کایکوس، سیاه و 10 % نیز دورگه، اروپایی و آمریکای شمالی هستند، همچنین دین 40 % اهالی تورک و کایکوس، باپتیست، 18 % انگلیکان و 16 % متدیست هستند. زبان رسمی جزایر تورک و کایکوس نیز انگلیسی است.

منابع[ویرایش]