چرام

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
چرام
چروم
کشور  ایران
استان کهگیلویه و بویراحمد
شهرستان چرام
نام(های) قدیمی تل گرد، جماران
مردم
جمعیت ۱۱٬۹۸۰ نفر
جغرافیای طبیعی
ارتفاع از سطح دریا ۷۳۶متر از سطح دریا
اطلاعات شهری
شهردار نوری زاده
ره‌آورد قالی، توبره
پیش‌شماره تلفنی ۰۰۹۸۷۴
تابلوی خوش‌آمد به شهر

چرام، یکی از شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد در ایران و مرکز شهرستان چرام است. چرام، در حد فاصل دو نوع آب و هوای گرم و خشک، در غرب و کوهستانی در شرق جای گرفته است. چرام در حد فاصل شهرهای دهدشت، گچساران و باشت بوده و تقریباً در مرکز استان واقع شده است. بر اساس نتایج سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت شهر چرام حدود ۱۲٬۹۱۶ نفر بوده است.

پیشینهٔ تاریخی[ویرایش]

نام چرام برگرفته از "چه رامه" میباشد که به معنای جای سرسبز است و نشان از وجود مراتع فراوان میدهد که بیانگر قدمت دامپروری وکوچنشینی در ازمنه تاریخ است. در دوره اشکانیان وامپراتوری بزرگ هخامنشیان که مردان نام آوری چون کوروش وداریوش بزرگ برایران فرمانروایی میکردند شهر چرام جزیی از بلاد شاپور بوده است. آثار به جا مانده در ضلع غربی شهر در کنار امامزاده امیرولی، قلعه قلات ،قلعه ارند ،ویرانه های کمبوس بناری و ... همه و همه نشان از قدمت این شهر دارد. زمانی که اسکندر مقدونی به بهانه ی انتقام شهر سوخته آتن که به دست پرتوان خشایارشا و برای تادیب یونانیان مهاجم به آتش کشیده شد، روانه ایران گردید در منطقه تنگ تکاب دلاورمردی از ایل لر کهگیلویه و چرام بنام آریوبرزن در مقابل وی ایستادگی نمود ومدتها از کیان این سرزمین دفاع نمود. زمانی که اسکندر به سرزمین چرام رسید و با منطقه ای خوش اب وهواو چمنزار های زیبا و مراتع بزرگ روبرو شد میگوید چه رامه و یا چون رومه که بعدها به چُرام تغییر یافت. مدت زیادی اردوگاه اسکندر در این شهر اطراق نمودند و ازانجا روانه شهر شیراز شده و بزرگترین افختار مشرق زمین یعنی تخت جمشید یا همان پرسپولیس را به اتش کشیدند.

مختصات جغرافیایی[ویرایش]

این شهر در مرکز استان واقع بوده و پر آب ترین و سرسبزترین نقطه ی استان به شمار می رود.

آب و هوا[ویرایش]

معتدل ودرفصل تابستان کمی تمایل به گرم وخشک

گردشگری[ویرایش]

شهر چرام دارای مکانهای دیدنی بسیار بوده و با توجه به سرزمینهای حاصلخیز و وجود شالیزارهای وسیع و زیبا در آن به «شمالی در جنوب» معروف شده است.

جاذبه های طبیعی[ویرایش]

جاذبه های مذهبی[ویرایش]

جاذبه های تاریخی و باستانی[ویرایش]

  • قلعهٔ قدیمی شهر
  • آسیاب قدیمی

دانشگاه‌ها[ویرایش]

صنایع[ویرایش]

  • شهرک صنعتی چرام

معادن[ویرایش]

  • معدن فسفات چرام

پانویس[ویرایش]

منابع[ویرایش]