سرلک

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

سرلک طایفه‌ای از ایل بختیاری است، که بخش اعظم از جمعیت آن، در شرق استان لرستان، در الیگودرز، ازنا و شول‌آباد، همچنین گلپایگان و خوانسار در استان اصفهان، خمین در استان مرکزی و بخشی از جمعیت این طایفه نیز در شهر اهواز در استان خوزستان پراکنده می‌باشند.[۱]

امروزه این طایفه، بر پایه نمودار اجتماعی ایل بختیاری، به‌عنوان طایفه‌ای از شاخه چهارلنگ و از باب موگویی محسوب می‌شود. گرچه گروهی نیز سرلک را تنها طایفه ایل بختیاری می‌دانند، که زیرشاخه‌ای از هیچ‌یک از باب‌ها نمی‌باشد و تنها سرلک را طایفه‌ای از چهارلنگ بختیاری به‌شمار می‌آورند.

تیره‌های طایفه سرلک عبارتند از: بلفائی، رضایی، صفایی، هندویی، کریم‌خانی، خسروی، ملکی، بهاروند و گل‌محمدی.[نیازمند منبع] روستاهای اصلی محل سکونت سرلک‌ها عبارتند از: اردودر، سور، قره کهریز، دوزان، روستای سرلک و فرنق.[نیازمند منبع] از اشخاص شناخته شده این طایفه، می‌توان به: سیامک سرلک (بازیکن فوتبال)، سینا سرلک (خواننده)، محمدعلی سرلک (پژوهشگر و نظریه‌پرداز)، تقی سرلک (شهردار اسبق تهرانحامد سرلک (بازیکن فوتبال)اشاره کرد.

تیره‌های مختلفی با نام سرلک در دو ایل چهارلنگ و هفت لنگ وجود دارند که برخی از آنها عبارتند از سرلک موگویی، سرلک بهرامسری، سرلک چیوایی و... کلمه سرلک به معنی رییس طایفه و قبیله می‌باشد که به عنوان مثال سرلک موگوئی یعنی رییس طایفه موگویی. در هر صورت داشتن این نام خانوادگی در هر کدام از طوایف بختیاری نشان از منش و بزرگی صاحب نام دارد و همین باعث گردیده افراد زیادی فامیل اصلی خود را به سرلک تغییر دهند که دارای پسوند و پیشوندهای متفاوتی می‌باشند، ولی در میان سرلک‌ها تنها طایفه سرلک ، که ساکن روستاهای قره کهریزواردودر و سور می‌باشند، یک طایفه مستقل بشمار می‌آید و بقیه سرلک‌ها، از تیره‌ها و تش‌های زیرمجموعه سایر طوایف بختیاری محسوب می‌شوند.

منابع[ویرایش]

  1. جواد صفی نژاد. «اسنادی از طایفه سرلک رده‌ای از عشایر چهار لنگ بختیاری». فصلنامه انسان‌شناسی، ۲/۱/۱۳۸۴.