بحث:ایران

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

این یک صفحهٔ بحث دربارهٔ مقالهٔ ایران است.

سیاست‌های مقالات
چگونه بایگانی کنیم؟:۱
 
این مقاله عضو ویکی‌پروژه‌های زیر است


انتقاد به بخش ترکیب قومیت ها[ویرایش]

برابر متن ویکی پدیا به قرار زیر : نوشتار اصلی: مردم ایران

ترکیب قومیتی ایران بر اساس داده‌های «کتاب واقعیت‌های جهان سیا» ۶۱٪ فارسی‌زبان، ۱۶٪ آذربایجانی، ۱۰٪ کرد، ۶٪ لر، ۲٪ بلوچ، ۲٪ عرب، ۲٪ ترکمن و ۱٪ از دیگر اقوام است.[۶۶]

تخمین‌های کتابخانه کنگره به این ترتیب هستند: فارسی‌زبان (۶۵٪)، آذری (۱۶ ٪)، کرد (۷٪)، لر (۶٪)، عرب (۲٪)، بلوچ (۲٪)، ترکمن (۱٪)، گروه‌های ترک‌تبار قبیله‌ای همچون قشقایی (۱٪)، و گروه‌هاغیرایرانی و غیرترک همچون ارمنی، آشوری، و گرجی (کمتر از ۱٪). همچنین زبان فارسی به عنوان زبان مادری توسط حداقل ۶۵٪ جمعیت و به عنوان زبان دوم توسط بخش بزرگی از ۳۵٪ دیگر گویش می‌شود.[۶۷] مازندرانی، گیلک، تات، لک، تالش، خلج، مندایی (صائبی)، سیستانی و یهودی نیز از دیگر گروه‌های قومی ایران هستند.[۶۸]))--Akbarmohammadzade (بحث) ‏۶ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۰۵:۴۱ (UTC)

  خود منبع 66 نیز آذربایجانی ترکس نوشته 

بی طرفانه قضاوت کنید ایران قوم ترک زبان ندارد . نزدیک به سی میلیون گویشور ترک زبان در ایران داریم.از نظر اسناد و مدارک و سایر دلایل و شواهد اقوام یا مللی که آذری زبان بوده اند حدود چهارصد سال پیش جای خود را به ترک زبانان مقیم آذربایجان داده اند که در استانهای آذربایجان ،زنجان ،اردبیل ،شمال خراسان ،بخشی از کردستان ،همدان ،مرکزی ،شمال غرب گیلان ،و البرز و تهران ساکن هستند . --2.187.70.127 ‏۲ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۰۹:۰۱ (UTC)

شجره و تبار عشایر مغان و عشایر قره داغ کلا به اقوام ترک لشکر شاه اسماعیل برمی گردد. هرچند از نظر ظاهر ،قیافه ،وچهره ترک زبانان مقیم ایران شبیه سایر ملل منطقه بوده معلوم نیست آیا در یک فرایند تاریخی زبان خودرا تغییر داده اند یا زبان اصلی شان ترکی بوده .

ماحصل بحث اینکه جایی که مستند صحبت می کنیم در نظر داشته باشیم که آذری لهجه ای از فارسی میانه مشابه تاتی و تالشی بوده که حدودا تا قرن هشتم هجری در کنار ارامنه در منطقه آذربایجان کنونی گویشورانی داشته است.--Akbarmohammadzade (بحث) ‏۶ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۰۵:۴۱ (UTC)--2.187.70.127 ‏۲ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۰۹:۰۱ (UTC)

 الان در ایران سه زبان و چندین لهجه گویشور دارد :
 فارسی ،ترکی ،عربی 

گیلکی ،کردی ،تالشی ،تاتی ،بلوچی و لر لهجه های زبان فارسی هستند. استناد محکمی براینکه لهجه ترکی آذری داشته باشیم نبوده من دراوردی است. مردم آذربایجان ترکی حرف می زنند،ترکمن و قشقایی هم لهجه ترکی می باشد.

 آیا استناد خوبی در اینکه یک در صد آنهم قشقایی در ایران ترک است دارید.

ترک تباران قره داغ و مغان و استاجلو بختیاری و قراجالو را بی طرف و باصداقت قید نمائید. یک مطالعه و پژوهش بی طرفانه هم درخصوص اینکه ساکنان ناحیه آذربایجان تر تبار یا از اقوام منطقه هستند مورد نیاز است.----Akbarmohammadzade (بحث) ‏۶ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۰۵:۴۱ (UTC)

قرارداد الجزایر[ویرایش]

پیوند مربوط به قرارداد الجزایر به قرارداد سال ۱۳۵۳ میان ایران و عراق برنمی گردد بلکه به مقاله پیمان نامه بین ایران آمریکا بر می‌گردد که با توضیحی که جلوی آن نوشته شده فرق دارد. ٪ مرتضا (بحث) ‏۱۰ مارس ۲۰۱۲، ساعت ۱۶:۵۹ (UTC)

خلیج همیشه فارس[ویرایش]

در نسخه عربی همین گفتارنامه به جای خلیج همیشه فارس، نام ساختگی دیگری آمده و در جنوب ایران تنها خلیج فارس است. 212.50.245.5 ‏۲۱ ژانویهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۰۱:۳۶ (UTC)

بله با شما موافقم ولی در ویکی‌پدیای عربی صفحه به منظور جلوگیری از خرابکاری (تغییر نام خلیج عربی به خلیج فارس) بسته شده تا ویرایش نشود و کاری نمی‌توان کرد.M7S6MMy Talk ۲ بهمن ۱۳۹۰، ساعت ۱۷:۴۶ (ایران) ‏۲۲ ژانویهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۱۴:۱۶ (UTC)

در بخش عربی به حای شاخاب پارسی ، نام جعلی نوشته اند بنده نام را تغییر دادم اما اگر کسی می تواند اقدامی بهتر مانند "در خواست قفل کردن مقاله" انجام دهد تا ویرایش نشود و از خرابکاری جلوگیری شود! Ardavan 2008 (بحث) ‏۱۷ نوامبر ۲۰۱۳، ساعت ۰۹:۳۶ (UTC)

درصد اقوام[ویرایش]

یکی از دوستان گرامی بحثی مطرح نمودند که طبق گفته جناب آقای صالحی درصد جمعیت ترکهای ایران ۴۰% است. اما متاسفانه بحث به توهینهای بی مورد کشیده شد و به درستی توسط مدیران پاک شد. بنده به عنوان فردی که بخش اعظم مقاله مردم ایران را نوشتم خواستم مطالبی را بگویم. اول بگویم هیچ گونه درصدی که همه قبول داشته باشند در باره ایران اصلا وجود ندارد و همه منابع به صورت تخمینی با توجه به مطالعات خود و حدس و گمانهای خود عددی را میگویند. اینقدر این اعداد متفاوت است که گاهی ۱۰ میلیون نفر این ور آن ور می‌شوند. آقای صالحی منبع آمارگیری نیست و گفته ایشان نیز مشخصا فقط برای جلب نظر طرف ترکیه‌ای گفته شده است تا اشتراکات دو کشور را نشان دهد و البته با یک حساب و کتاب ساده هم می‌شود فهمید این عدد بسیار دور از ذهن است و دیگر منابع مثل سازمان اطلاعات آمریکا یا کتابخانه کنگره آمریکا و سایر مراجع زبان شناسی نیز این عدد را قبول ندارند اما به هر حال این هم یک اظهار نظر از طرف یک سیاستمدار ایران است. ولی دوستی که می‌خواهد این مطلب را بنویسد از نظر من می‌تواند این کار را بکند چون اصل و روش ما در ویکی‌پدیا فارسی بر بی طرفی و رعایت حقیقت و سلامت مطالب و اعتقاد راسخ به منابع قابل اطمینان است. البته چون گفته ایشان است باید مثلا نوشت آقای صالحی نیز درصد ترک زبانان ایران را ۴۰% دانسته است. نمیدانم دیگر چرا دوستان به جان هم افتادند؟ این حرف نه پان ترکی است نه توهین است و نه هیچ چیز دیگر. فقط این مطالب را بهتر از در قسمت مقاله‌ای که به ترک زبانان ایران مربوط باشد وارد شود چون اینکه فقط درصد یک قومیت از زبان تنها یک نفر آورده شود در این مقاله جالب نیست. چون ایشان باید می‌گفتند آن ۶۰% بقیه چطور هستند. اینطور می‌شد مطلب را به نقل قول از ایشان آورد با اینکه ایشان فرد معتبری برای اظهار نظر در این مورد نیستند. مثلا اگر رئیس سازمان ثبت احوال یا رئیس سازمان ملی آمار این حرف را می‌زد قابل تامل بود یا حداقل ایشان می‌گفت طبق سرشماری که داشتیم وگرنه اینکه فقط ایشان یک عدد بگوید کاملا ابهام برانگیز است آن هم در این شرایط خاص سیاسی و در کشور ترکیه.IR00NY ‏۲۴ فوریهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۱۳:۳۰ (UTC)
جالب اینجاست که بنده که سعی در پایان دادن به بحث کودکانه این دو کاربر داشتم هم مورد حمله شخصی قرار گرفتم. اینگونه موارد واقعا مایه شرمساری و خجالت است. Гэлян (بحث) ‏۲۴ فوریهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۱۶:۵۵ (UTC)

اول اینکه وقتی وزیر امور خارجه کشوری آماری را بر زبان جاری می‌کند مطمئنا بر منابعی که من و شما و بیشتر ماهها به آن دسترسی نداریم دسترسی دارند و بدون دلیل و مدرک نمی گویند، چرا که آنها بهتر می دانند که مسئول مملکتی در برابر گفته‌های خود مسئول است. این آمار گفته فردی نیست که ما آنرا پان ترک بنامیم بلکه مسئول بالای مملکتی است که مسئولیت حساسی هم دارد و آقای صالحی هم کسی نیست که بدون حساب و کتاب حرفی را بر زبان بیاورد. دوم اینکه آماری از ترکیب جمعیت ایران داده شده بر اساس پرسش از تعدادی از مادرانی که فرزندانی را به دنیا آورده‌اند در اداره ثبت احوال که زبان آنها چیست و بر این اساس آماری داده شده که مثلا ترکان فلان درصد و کردها فلان و.... در اینجامشخص نشده این آمار در چه شهر و یا شهرهایی گرفته شده؟ مثلا این آمار اگر در تبریز گرفته شده باشد مطمئنا ۹۹% می گویند زبانشان ترکی است در اصفهان باشد ۹۹% فارسی می گویند و اگر درتهران گرفته شده باشد مسلما آمار فارس زبانها بیشتر خواهد بود، چرا که حتی دختران و یا مادران جوان ترک زبان هم که از پدر و مادر ترک بدنیا آمده و هم اکنون مادر شده‌اند زبان مادری خودرا کتمان کرده و خودرا فارس معرفی می‌کنند. پس اینهم آمار درستی از ترکیب زبانها در ایران نمی‌تواند باشد. moranli2001 ‏۲۹ ژانویهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۱۳:۳۹ (UTC)

بخش تاریخ[ویرایش]

بخش تاریخ بیش از اندازه طولانی است و بهتر است کوتاه شود. با تشکر. نگونبانگونی ۳ اردیبهشت ۱۳۹۱، ساعت ۱۵:۰۰ (بوا)

مساحت دقیق ایران[ویرایش]

نمیدونم کی این مطلبو حذف کرده بی دلیل و بی جهت؟؟؟ علاوه بر مورد زیر دریاچه خزر دریای بسته است که پس از تعیین سهم هر کشور باید به همان میزان به وسعت آن کشور افزوده شده و در اطلس‌های جهان ثبت شود حال به نظر شما چرا اقدامی برای ثبت وسعت دقیق ایران نمی‌شود و چه پیشنهادی دارید؟

واحد مرکزی خبر: سردار سرتیپ احمد وحیدی گفت: سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح وابسته به وزارت دفاع با بررسی دقیقی که انجام داده‌اند مساحت کشور را حدود یک میلیون و ۸۷۹ هزار کیلومتر مربع اعلام کرده است. پیش از این در طول سالیان متوالی مساحت کشور در نقشه‌های اصلی یک میلیون و ۶۴۸ هزار و ۱۹۵ کیلومتر مربع اعلام شده بود.

http://www.iranerooz.com/content/82460-مساحت-ايران-افزايش-يافت.html

درخواست ویرایش در ۲۵ ژوئیه ۲۰۱۲[ویرایش]

من می‌خواهم بخش جمهوری اسلامی را ویرایش دهم

2.178.142.200 ‏۲۵ ژوئیهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۱۴:۴۸ (UTC)

لطفاً درخواست دیگری دهید و تغییراتی را که می‌خواهید ایجاد کنید به همراه منبعشان دقیق مشخص کنید. --دالبا(گفتگو) ۵ مرداد ۱۳۹۱/ ‏۲۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۱۶:۱۶ (UTC)

نام لاتین ایران[ویرایش]

از انجایی که هر دو نام «ایران» و «پرشیا» در زبان لاتین برای اشاره به «ایران» بکار می‌رود بهتر است در سر فصل لاتین ایران عنوان (Iran(Persia بکار رود.

ایران[ویرایش]

واژه ایران مشابه واژه یونان گویش برخی مناطق و اطلاق آنها به منطقه ای که لزوما ایران امروز نبوده و در شاهنامه منثور و شاهنامه وارد گردیده ناحیه ای از سیستان و بلوچستان و غرب خراسان تا کرمان و سمنان و یزد را دربرمی گیرد.--Akbarmohammadzade (بحث) ‏۱ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۰۶:۵۵ (UTC)

داستانهای افسانه ای رستم و جمشید و پادشاهان پیشدادی درمیان ملت های پارت و پارس و ماد روی داده.بنابراین اینکه در نقشه ها تواریخ و نسخ موجود واژه ایران را نمی بینیم جای تعجب ندارد. دولت صفوی و افشار و قاجار هیچ جایی ننوشته من شاه ایرانم یا حتی ارتباطاط و روابط نیز با سایر دول هم به نام ایران نبوده .زبان ما را نیز پرشین می شناسند و همچنان فرانسویان و آلمانیها و انگلیسی ها پرسین تلقی می کنند.
در مراحلی که در سطح بین المللی قرار شد کشورها پرچم داشته باشند مجلس مشروطه ممالک محروسه پارس (دوره قاجار)پرچم سه رنگ امروزی را تعریف کرد.

ما ایرانیان (که به هر ترتیبی اتفاق افتاده حدود صد سال است درسطح بین المللی به این نام شناخته شده ایم )نام های به کشورها داده ایم که مختص خودمان است برای مثال : آلمان در سطح بین المللی کشوری به نام آلمان نمی شناسند دویچلند خودشان می گویند و سایرین ژرمانی -هلند که همه ندرلند می شناسند - پسوند های استان که به کشورها داده ایم :عربستان =عربیا لهستان =پولند گرجستان =جورجیا ارمنستان =ارمنیا اردن =جردن در بسیاری از کشورها کشوری به اسم مصر نمی شناسند مصر ==ایجپت یونان که اصلا اگر یونان بگوییم می گویند خوردنیه یا پوشیدنی یونان ==قریس هند =ایندیا --Akbarmohammadzade (بحث) ‏۱ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۰۶:۵۵ (UTC)

یونان را پیشینیان ما به این دلیل اختراع کرده اند که در دوران باستان که ایران و یونان باهمدیگر جنگ می کردند (دوره هخامنشی )درگیری در ناحیه ایون اتفاق می افتاد . لشکر ایران دشمن را ایونان خطاب می کرده و واژه یونان از آن زمان مانده است.
کشور منقولیا را مغولستان می گوئیم. کشوری بنام شوروی وجود نداشت و ما (سویت یونیون) را شوروی می خواندیم . انگلستان مگر فارسی زبان است که پسوند استان گرفته در حالی که بریتانیا یا یونایتد کینگ دام را به این نام می شناسیم.--Akbarmohammadzade (بحث) ‏۱ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۰۶:۵۵ (UTC)
  این نشان پویایی و قوت زبان است که اصطلاحات سایر زبان ها را در خود و با گویش خود اصلاح می کند .--Akbarmohammadzade (بحث) ‏۱ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۰۶:۵۵ (UTC)

اردن و مصر نام اختراع شده در زبان فارسی نیست. خود مردم این دو کشور نیز کشورشان را به همین نام می شناسند. لهستان را انگلیسی زبان ها پولند می گویند. خود لهستانی ها به کشورشان می گویند پولسکا. و همچنین کشور هایی مثل روسیه و .... در هر زبانی این تغییرات وجود دارد و به نظرم ربطی به پویایی یا عدم پویایی زبان نداره(البته نمی دونم منظور از پویا بودن زبان چیست) در مورد آلمان هم کشور هایی دیگه ای هم وجود دارند که از اصطلاحی شبیه به این کلمه استفاده می کنند. ریشه‌ این نام ها و اینکه چگونه فلان کشور به یک نام خاص معروف شده جنبه تاریخی دارد.--عمو لنگ دراز (بحث) ‏۱۶ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۹:۵۵ (UTC)

سازمانهای اطلاعاتی جهان[ویرایش]

سلام

در پائین مقاله ایران ضرورتی ندارد الگوی سازمانهای اطلاعاتی جهان اضافه شود. این الگو می‌تواند در پائین مقالات مربوط به اطلاعات و جاسوسی اضافه شود تا ارتباط مستقیم با موضوع داشته باشد و خواننده را به مقالات دیگر مشابه راهنمایی کند. و یا اطلاعات بیشتری از موضوع مقاله به خواننده بدهد. سپاس از دوستان به خصوص رضاخان عزیز. Manart :-) ‏۲۸ دسامبر ۲۰۱۲، ساعت ۰۸:۵۳ (UTC)

عشایرش کم است[ویرایش]

قربون دستتون. کاربر نیکوکاری بخش عشایر را بسازد چون عشایر یکی از مشخصه‌های بارز و مهم ایران هستند. درش از این نوشتار نیز استفاده کنید. -- نوژن (بحث) ‏۱۴ فوریهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۰۰:۱۰ (UTC)

پانویس[ویرایش]

درود، پانویس ۹ و ۱۰ خراب است.--Serpico بحث ‏۱۴ فوریهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۱۴:۵۱ (UTC)

ایران در المپیک[ویرایش]

اون قسمت نوشته شده دو نسل از ورزشکاران ایران نتونستن المپیک برن و مسئولین ایرانی مسابقات رو تحریم کردند و شما یه منبع ضد ایرانی گذاشتین،درصورتی که مسئولین ایرانی به این جهت مسابقات رو تحریم کردند که ایران میزبان مسابقات المپیک تابستانی لس آنجلس بود که به دلیل تغییر نظام حکومتی ایران این امتیاز از ایران سلب شد و در واقع سیاست رو وارد ورزش کردند،شما می بایست اون قسمت رو با ذکر جزئیات وارد کنید نه اینکه یه طرفه به محکمه قضاوت برید و همه چی رو تقصیر مسئولین ایران بندازید

دَدَم اوغلی مُچـــّکرم Saməkبحث‍ ‏۵ مارس ۲۰۱۳، ساعت ۲۱:۳۴ (طهران)

تیموریان و اروپاییان[ویرایش]

در مورد اینکه چرا اروپاییان تیموریان را مغولان هند میدانستند اشتباهی در کار نیست چون شخص تیمور خود را نواده چنگیز خان می دانست و در خاطراتش به خط خود می نویسد (( پدرم تغرایی مرا به مزار اجدادم برد و از اصل ونسبم مطلع کرد )) پس گفته اروپاییان برگرفته از نظر خود تیمور است. Soorena2013 (بحث) ‏۲۱ مارس ۲۰۱۳، ساعت ۰۹:۴۶ (UTC)

شاید بیشتر غرض باشد، گفته اروپیان امروز بیشتر در جهت رد فرهنگ ایرانشهری (فرهنگ فارسی‌زبانان) تیموریان استفاده می‎شود تا این انگاره را قوی کنند که تیموریان مهاجمانی وحشی و به دور از فرهنگ بوده‎اند و لابد اروپاییان فرهیخته شر ایشان را از سر هند کم کرده‎اند. بعد شما یک شخصی را می‎بینید خودش را فلانی معرفی می‎کند آن نام را استفاده نمی‎کنید می‎روید ببینید هفت پشت‎اش که بوده به نام آنها بخوانیدش!Farvartish (بحث) ‏۲۳ مارس ۲۰۱۳، ساعت ۲۰:۱۷ (UTC)

کمبود عکس[ویرایش]

لطفا عکس امام خمینی به مقاله در پایان کار پهلوی ها اضافه شود (مهدی دهقانی زاده (بحث) ‏۲۸ مارس ۲۰۱۳، ساعت ۲۳:۱۰ (UTC))

نوشتار برگزیده[ویرایش]

این چطور نوشتار برگزیده‌ای است که در مورد نیروهای مسلح و توان نظامی ایران هیچ توضیح و یا بخشی وجود ندارد؟! Gnosis (بحث) ‏۲۴ آوریل ۲۰۱۳، ساعت ۰۵:۳۶ (UTC)

برگزیده نیست؛ صرفاً باکیفیت است. نوشته‌های برگزیده نشان Symbol star gold.svg را در بالا سمت چپشان دارند. 4nn1l2 (بحث) ‏۲۴ آوریل ۲۰۱۳، ساعت ۰۶:۲۱ (UTC)

جدول شاخص‌های جمعیتی - ساختار سنی[ویرایش]

این چه اعداد و ارقام عجیبی است که در این جدول دیده می‌شوند؟ اعداد به روز نیستند و درصدها غلط. نه جمع عددها برابر جمعیت کنونی ایران است و نه درصدها را روی هم بریزی صد می‌شوند! لطفا اگر دسترسی به آمار و اعداد به روز دارید، این جدول را درست کنید. --پسر مریخی (بحث) ‏۲۱ ژوئن ۲۰۱۳، ساعت ۲۱:۱۳ (UTC)

ورزش - والیبال[ویرایش]

در قسمت ورزش به ورزش والیبال اشاره ای نشده. با توجه به اینکه ورزش والیبال امروز جزو یکی از اصلی ترین و پرطرفدارترین ورزش های ایران است. 151.240.90.183 ‏۳۰ ژوئیهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۰۹:۰۱ (UTC) علی طبسی

زیباییهای ایران[ویرایش]

موج تبلیغات منفی علیه ایران آنقدر زیاد است که در خارج از ایران معمولا ایران رو کشوری با صحراهای زیاد و غیر متمدن و شترسوار و تروریست می شناسند . در این مقاله سعی میشود چهره زبای ایران نمایش داده شود.

[ropedsa] Ropedsa (بحث) ‏۱۸ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۱۲:۰۰ (UTC)

درخواست ویرایش در ۲۹ اوت ۲۰۱۳[ویرایش]

سلام برشما لطفا برای بخش و صفحه ایران یک بخش زلزله شناسی و گسل ها بسازید با عرض پوزش --109.125.185.130 ‏۲۹ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۱۰:۱۰ (UTC)


با درود خدمت شما انجام شد ، اميدوارم دوستان به طور تخصصي اين مطلب را كامل نمايند با سپاس فراوان. محمد ‏۷ سپتامبر ۲۰۱۳، ساعت ۰۶:۵۰ (UTC)

پیوند نشان رسمی ایران[ویرایش]

در جعبه اطلاعات کشور٬ در قسمت زیر آرم الله٬ کلمه نشان باید به صفحه نشان رسمی ایران لینک شود نه صفحه پرچم ایران Alinm994 talk ‏۶ سپتامبر ۲۰۱۳، ساعت ۰۷:۱۹ (UTC)

تحریف نام خلیج فارس در ویکی پدیای عربی[ویرایش]

نام خلیج فارس در ویکی پدیای عربی تحریف شده بود درستش کردم لطفا مرا حمایت کنید تا تغییرش ندهند مقصر خودمان هستیم که گذاشتیم نام خلیج مکران را به بحر عمان تغییر دهند و هیچ نگفتیم. مقاله ایران در ویکی پدیای عربی محمد ‏۶ سپتامبر ۲۰۱۳، ساعت ۲۳:۱۹ (UTC) فکر می کنم اگر در اینجا به همین راحتی تاریخ را بشود تحریف کرد واقعا کاربرانی همچون من به این دانشنامه کمی بی اعتماد شوند. محمد ‏۶ سپتامبر ۲۰۱۳، ساعت ۲۳:۴۲ (UTC)

دوست عزیز شب گذشته که شما مقاله ایران در ویکی پدیای عربی را تغییر دادید 36 دقیقه بعد ویرایش شما خنثی گردید که من آن را به ویرایش شما بازگرداندم اما باز امیدی به پایداری ویرایش من نیست. بنابراین بهتر است وقت خود را برای تازیان بیش از پیش هدر ندهیم. با تشکر Alinm994 talk ‏۷ سپتامبر ۲۰۱۳، ساعت ۰۵:۲۹ (UTC)

با سلام و درود فراوان ؛ خيلي ممنونم بله اين كار خيلي خسته كننده مي شود ولی حب الوطن من الایمان محمد ‏۷ سپتامبر ۲۰۱۳، ساعت ۰۶:۴۰ (UTC)


مديران ويكي پدياي عربي مرا مسدود كردند بخاطر دفاع از خليج فارس[ویرایش]

در ذيل دفاع بي شرمانه ي يكي از مديران ويكي پدياي عربي را از نام جعلي بجاي خليج فارس و دفاع من را مي بينيد.

"قطع دسترسي

با سلام واحترام
جناب كاربر الگو:اسم الصفحة
برخلاف معمول كه مي‌بايست اين پیغام را به عربی بنویسم ترجیح دادم فارسی بنویسم تا دقیقا متوجه موضوع این پیام شوید. تلاش‌های شما ودیگر کاربرانی که قصد اخلال در دانشنامه، از طریق تحریف ویا تلاش برای تحریف وقایع تاریخی از طریق خرابکاری در مقالات مرتبط با ایران را دارند، یقینا راه به جایی نخواهد برد. به دلیل تلاش برای دور زدن قانون نقض 3 برگردان در مقاله ایران دسترسی شما را به مدت یک هفته قطع کردم ویقین بدانید در صورت تکرار اینگونه ویرایش‌ها، شانس ویرایش در ویکی عربی را برای همیشه از دست خواهید داد. ودر آخر به شما یادآور می‌شوم که تلاش برای ایجاد اینگونه باندها، ائتلاف‌ها، کارگروه‌ها ویا هر اسم دیگری که به آن اطلاق می‌شود، از دید مدیران وبازرسان کاربر ویکی عربی به دور نخواهد ماند. شاید دانستن این نکته برایتان مهم باشد که حداقل دو تن از مدیران ویکی عربی به زبان فارسی در حد زبان مادری تسلط دارند. موفق وموید باشید وامیدوارم در بازگشت، شهروند خوبی باشید.--عباس 05:50، 10 سبتمبر 2013 (ت ع م)

ضمن عرض سلام و خسته نباشيد خدمت شما

با توجه به اينكه فارسي نوشتيد جوابتان را نيز به فارسي مي دهم در مورد تحريفي كه مي گوييد من انجام ندادم بلكه مديران محترم نمي گذراند واقعيت گفته شود من كمي با عربي در حد مكالمه و فهم آشنا هستم و تحصيلات حوزوي و دانشگاهي دارم ولي نامي جز خليج فارس persian golf را در سه نقشه موجود در صفحه نمي بينم شما اگر در سه نقشه موجود در صفحه ايران در ويكي پدياي عربي پيدايش كرديد به من هم بگوييد با تشكر و عرض ادب و ارادت فراوان

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ae/CIAIranKarteOelGas.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/99/Iran_topo_en.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/43/Iran_2001_CIA_map.jpg

--مرشدزاده (نقاش) 10:43، 10 سبتمبر 2013 (ت ع م)"محمد ‏۱۰ سپتامبر ۲۰۱۳، ساعت ۱۰:۵۵ (UTC) ضمنا بايد بگويم آنچه به نام خليج عربي نام برده مي شود همان درياي سرخ است و تحريف نام خليج فارس و دفاع از نام جعلي كاري خجالت آور و شرم آور است لطفا اين كار را تكرار نكنيد و بگذاريد دانشنامه ويكي پديا واقعا آزاد بماند و دستخوش غرض ورزي سياسي و تحريف نگردد. محمد ‏۱۰ سپتامبر ۲۰۱۳، ساعت ۱۱:۰۵ (UTC)

درخواست برای بهره جویی از واژگان پارسی[ویرایش]

از راه بران و کاربران گرامی ویکیپدیای فارسی درخواست می کنم در این نوشتار و نوشتار های دیگر از واژگان پارسی بهره برند . اگر چه می توانید از نرم افزار پارسیبان نیز بهره جویید و از سوی دیگر نیازی به دگر سازی واژگان از دیگر زبان های ایرانی نیست. با سپاس فراوان محمد ‏۱۰ سپتامبر ۲۰۱۳، ساعت ۱۷:۰۷ (UTC)

نام دریای کاسپین (کاسپین، مازندران، یا خزر)[ویرایش]

چند نکته درباره این نام وجود دارد:

  1. نام رسمی این دریا در همهٔ نقشه‌های رسمی جهان دریای کاسپین است.
  2. در نقشه‌ها، سفرنامه‌ها، و نوشتارهای کهن فارسی و عربی همه جا این دریا با نام‌های دریای مازندران، دریای قزوین (معرب کاسپین) مورد اشاره قرار گرفته است.
  3. نام خزر از حدود دههٔ دوم سدهٔ بیستم در برخی روزنامه‌ها و نشریات ایران مورد استفاده قرار گرفت که احتمالا از نشریه‌های چاپ باکو (که به این دریا خزر می‌گفتند) تاثیر گرفته شده بود.
  4. خزرها قومی بیابانگرد و بادیه‌نشین بودند که در آسیای مرکزی و روسیه‌ٔ جنوبی زندگی می‌کردند و هیچ خویشاوندی هم با فرهنگ ایرانی نداشته‌اند.

با نگاهی به نکات بالا ، آیا شایسته است در حالی که همه جهان و حتی نقشه‌های رسمی این دریا را با نام پارسی‌اش کاسپین می‌شناسند، و در زبان پارسی هم از روزگار باستان این دریا را کاسپین یا مازندران می‌نامیدند، ما ایرانیان معاصر نام نامانوس و نامربوط خزر را بر این دریا بگذاریم؟ و آیا شایسته است در حالی که طی چند دههٔ اخیر ایرانیان با تلاش بسیار کوشیده‌اند از نام‌گذاری جعلی خلیج فارس جلوگیری کنند، خودمان نامی جعلی بر این دریا بگذاریم؟ نامی که هیچ کشوری به جز انگشت‌شماری از آن استفاده نمی‌کنند؟ من پیشنهاد می‌کنم که در ویکی‌پدیای فارسی - و از جمله در همین صفحه - همه جا از نام تاریخی کاسپین یا مازندران برای نامیدن این دریا استفاده شود. آرمین ۲۶ آذر ۱۳۹۲، ساعت ‏۱۴:۱۵ (UTC) ‏۱۷ دسامبر ۲۰۱۳، ساعت ۱۴:۱۵ (UTC)

با منطق شما موافقم.متاسفانه در ایران عده ای که عقاید پان ترکی دارند در تمام جاها نفوذ دارند بخصوص در سازمان جغرافیایی کشور.این پان ترکها چون گمان می کنند خزرها از قوم ترک هستند سینه چاک مدافع نام دریای خزر هستند.همانطور که می دانیم تنها در کشور ترکمنستان،جمهوری آذربایجان،ترکیه و متاسفانه درایران نام دریای کاسپین ایرانی را به نام دریای خزر می نامند.خزرها کسانی بودند که به مرزهای ایران آن زمان حمله و ترکتازی و کشتار ایرانیان و غارتگری می کردند و دیواردربند در روسیه کنونی گویای آن است.تاسف بارتر اینکه همین پان ترکها با انواع دلایل در همین ویکی پدیا مانع تغییر نام دریای خزر به دریای کاسپین می شوند.ایرانی بودن و منافع ملی کیلوئی چند؟شمال بزرگ (بحث) ‏۲۳ آوریل ۲۰۱۴، ساعت ۰۶:۴۳ (UTC)
لطفا بحث را به نژاد و نژاد پرستی نکشانید. ویکی پدیا مرجع نام گذاری دریاها نیست بلکه ویکی فارسی از متداول ترین نامی که در نقشه ها و کتاب های فارسی امروزی وجود دارد پیروی می کند.م‍انفی ‏۲۳ آوریل ۲۰۱۴، ساعت ۱۱:۴۵ (UTC)

چدول ساختار سنی[ویرایش]

در قسمت جمعیت و در جدول ساختارهای جمعیتی.در قسمت رده سنی در صد جمعیت سنین 15 تا 64 سال 22.9 % نوشته شده در حالی که عدد صحیح 72.9% است Mojganusa (بحث) ‏۲۲ مارس ۲۰۱۴، ساعت ۱۰:۲۱ (UTC)mojganusa 22 مارچ 2014، ساعت 11:21 (UTC)

بایگانی منابع برخط[ویرایش]

ربات:بایگانی همه منابع برخط انجام شد ✓ Fatemibot ‏۲۸ آوریل ۲۰۱۴، ساعت ۰۷:۰۹ (UTC)

با سلام. حکومت ایران قبل از انقلاب 57 پادشاهی مشروطه بود و نه پادشاهی مطلقه!!! تصحیح بفرمایید. با تشکر آرش 86.109.57.3 ‏۲۶ ژوئن ۲۰۱۴، ساعت ۱۲:۲۳ (UTC)

باسلام درتاریخ15.2.1015فقط به "دلیل تاییدکردن موضوع"که بسیارلازم بودتااین پست ازحالت هشدارمبنی برالقاعلم ناقص درموردتاریخ کشوری(ایران)ودرکتاب های نامعتبریاسایت های اینترنتی فاقدصلاحیت وعلم کافی تقاضابرای اصلاح(تصحیح)خارج شودوبامیدبه اینکه ازاین لحظه به بعددرتمام صفحات مربوطه محترم شمرده شودفقط باارایه آی پی ضمیمه کردم.بدون هیچ ویرایش وتغییری نسبت به نظردوست گرامی "آرش"که نیازی به به کاربردن نام کاربری واستفاده ازاکانت شخصی خوددر ویکی ندیدم. موفق باشید. رضا-ب.

"به افرادی که قصدتخریب نوشته های دیگران راهمواره دارندتذکرجدی درموردمحرومیت همیشگی نسبت به اطلاعات ویکی پدیامجددایادآوری میشود."

َََ

درخواست ویرایش در ۱۶ ژوئیه ۲۰۱۴[ویرایش]

--امیردریا (بحث) ‏۱۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۲:۳۱ (UTC)

تاریخ و شاخص توسعه انسانی

این تاریخ که برای ایران ذکر شده مورید اختلاف زیاد است و به گونه توهم آمیز است واقعیت ندارد.وهمچنین اگر وجدان خودرا قاضی کنید و دور از تعصب به موضوع شاخص توسعه انسانی نگاه کنید،ایران هنوز راه زیادی برای رسیدن به شاخص توسعه انسانی بالا را دارد.هیچ چیزش با معیار های بینامللی شاخص توسعه انسانی سازگار نیست/از سطح بسیار پاین دانشگاه ها یش گرفته تا رسیدگی به بیماران و آموزش و دست مزد بسیار پاین و ... Hazarams (بحث) ‏۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۰۹:۱۹ (UTC)

امیردریا (بحث) ‏۱۶ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۲:۳۱ (UTC)

Х لطفا بخشی که به آن اعتراض دارید را دقیق مشخص کنید. شاخص توسعه انسانی از گزارش سازمان ملل متحد برداشت شده است که منبعی معتبر است. -- سیگنالبحث ‏۲ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۸:۰۷ (UTC)

شاخص توسعه انسانی[ویرایش]

معیارهای سنجش توسعه انسانی چه است که ایران با این بی امکاناتی و عقب ماندگی شاخص توسعه اش بالا زده شده در اینجاHazarams (بحث) ‏۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۰۹:۲۹ (UTC)

تولید ناخالص داخلی سرانه، امید به زندگی، نرخ باسوادی و نرخ ثبت‌نام در مراکز آموزشی--همان (بحث) ‏۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۰۹:۵۶ (UTC)

بخش نیروهای مسلح و قوای نظامی[ویرایش]

اگر صلاح میدونید پیشنهاد میکنم بخش جدیدی با عنوان نیروهای مسلح هم به این صفحه افزوده شود. Abolfazl Goudarzi ‏۲۵ اوت ۲۰۱۴، ساعت ۱۱:۴۷ (UTC)

درخواست ویرایش در ۲۳ فوریه ۲۰۱۵[ویرایش]

2.185.250.51 ‏۲۳ فوریهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۹:۳۶ (UTC)

Х -- سیگنالبحث ‏۲ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۸:۰۹ (UTC)

الله قرمز[ویرایش]

سلام به نظرتان نباید رنگ الله نشان ملی قرمز باشد؟ Emblem of Iran (red).svg Mehregaan (بحث) ‏۹ مهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۷:۳۱ (UTC)