شهرستان انار

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
شهرستان انار (اناران)
محل شهرستان انار در نقشهٔ استان کرمان
اطلاعات کلی
کشور ایران Flag of Iran.svg
استان کرمان
مرکز انار
نام‌های پیشین ابان، نار
سال شهرستان شدن ۱۳۸۸
مردم
جمعیت ۳۵٬۲۹۵ نفر (۱۳۹۰)
جغرافیای طبیعی
مساحت ۲۱۴۰ کیلومتر مربع
آب‌وهوا
بارش سالانه ۹۰ میلیمتر
داده‌های دیگر
فرماندار محمد خادمی
پیش‌شماره تلفنی ۰۳۴۳۸
وب‌گاه http://www.anar.kr.ir
شهرها
انار، امین‌شهر
تعداد بخش‌ها
مرکزی

شهرستان انار یکی از شهرستان‌های استان کرمان است.

بخش انار در تاریخ ۱۳۸۸/۰۳/۱۰ به شهرستان تبدیل شد. نام جدید و زیبای " اناران " anaran برای این شهرستان پیشنهاد شده است که امید است به یاری مردم و همت مسئولین این مهم به اجرا در آید، مرکز این شهرستان، شهر انار است. شهر امین شهر و دهستان‌های حسین‌آباد و بیاض از دیگر نقاط این شهرستان هستند.[۱]

تقسیمات کشوری[ویرایش]

تقسیمات کشوری شهرستان انار:

شهر: امین‌شهر و انار

موقعیت جغرافیایی شهرستان انار[ویرایش]

انار از لحاظ تقسیمات کشوری یکی از شهرستانهای تابعه استان کرمان می‌باشد. این شهرستان از شمال و شمال غربی به [[استان یزد] و از شرق و جنوب شرقی به شهرستان رفسنجان و از مغرب وجنوب غربی به شهرستان شهربابک محدود شده‌است.

جمعیت[ویرایش]

جمعیت این شهرستان در سال ۱۳۹۰ برابر ۳۵٬۲۹۵ نفر است.[۲]

آثار تاریخی و جاذبه‌های طبیعی[ویرایش]

ارگ انار
امامزاده محمد صالح

از اماکن تاریخی شهرستان انار می‌توان به ارگ انار (در گویش محلی: قلعه)، بقعه بشر بن حارث معروف به بشر حافی، قلعه سنگی ده حیدر، قلعه داوودآباد، ساختمان اداره طرق، خانه خادم آستانه، مزار شاه، پیر مراد، قلعه دختر بیاض، برج کلیاس بشرآباد، یخدان، بقعه امامزاده محمد صالح، خانه ابوالحسن‌خانی، کاروانسرای شاه عباسی و قلعه نهصد ساله شاهم آباد اشاره کرد. تالاب فرهنگ آباد (در گویش محلی: خیس کش) یکی از جاذبه‌های طبیعی شهرستان انار است که متشکل از چند حوضچه می‌باشد. کلوت‌ها نیز از جاذبه‌های طبیعی این شهرستان هستند.

وضعیت اجتماعی[ویرایش]

غروب در انار

شغل اکثریت مردم شهرستان انار، کشاورزی است و به علت کم‌آبی و کیفیت نامناسب آب، تنها محصولی که هنوز مقاومت کرده و کشت می‌شود پسته می‌باشد.

امکانات دانشگاهی[ویرایش]

وجود دانشگاه آزاد اسلامی واحد انار، دانشگاه علمی کاربردی امینشهر و پیام نور در این شهر باعث جذب بیش از سه‌هزار دانشجو بصورتهای مختلف در رشته‌های متفاوت شده‌است. امروزه دانشگاه آزاد دارای رشته‌های کارشناسی ارشد نیز می‌باشد. آموزش و پرورش منطقه انار از سال ۷۲ بصورت مستقل آغاز بکار نموده‌است. امروزه بعلت کنترل جمعت، تعداد دانش آموزان به نزدیک ۸۰۰۰ نفر رسیده که در ۷۰ مدرسه مشغول به تحصیل می‌باشند.

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. http://www.tabnak.ir/fa/pages/?cid=50964
  2. «نتایج سرشماری ۱۳۹۰» (اکسل). درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.