ماهان

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
ماهان
Shazdeh Garden Mahan Iran.jpg
کشور  ایران
استان کرمان
شهرستان کرمان
بخش ماهان
مردم
جمعیت ۱۶٬۷۸۷
تابلوی خوش‌آمد به شهر

ماهان شهری است خوش آب و هوا در جنوب شرقی ایران در استان کرمان. شهر ماهان در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر کرمان واقع شده و در سال ۱۳۸۵، تعداد ۱۶٬۷۸۷ نفر جمعیت داشته‌است.[۱]از نظر تقسیمات کشوری شهر ماهان، مرکز بخش ماهان در شهرستان کرمان است.

آب و هوا و اقلیم[ویرایش]

این شهر به دلیل قرار گرفتن در دامنه کوه‌های جوپار و پلوار یکی از مناطق بسیار خوش آب و هوای استان کرمان است و از شهرهای گردشگری ایران به شمار می‌آید. شعردرروی زمین نیست چوکرمان جایی..درواقع بوده درروی زمین نیست چو(ماهان)جایی که بمرور زمان بکرمان تغییریافته است..

جاذبه‌های طبیعی و تاریخی[ویرایش]

باغ شاهزاده[ویرایش]

از نقاط دیدنی ماهان باغ شاهزاده است که در دوران قاجار به دست عبدالحمید میرزا فرمافرما ساخته شده و سال‌ها مقر حکومتی کرمان بوده است. این باغ ۴۰۷ متر طول ونزدیک به۱۳۶ متر عرض دارد. و مساحتی قریب به۴٫۵ تا ۵ هکتار را در بر می‌گیرد.

حمام باغ شاهزاده[ویرایش]

در باغ شاهزاده حمامی تاریخی وجود دارد که از بنای زیبا و نیز قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است.

مقبره شاه نعمت الله ولی[ویرایش]

مقبره شاه نعمت‌الله ولی نیز در ماهان قرار دارد. شاه نعمت‌الله ولی از صوفیان و فیلسوفان دوران صفویه است و تبارش به امام موسی کاظم می‌رسد.

خانه شترگلو[ویرایش]

این خانه در شهر ماهان واقع شده است واز خانه‌های زیبای تاریخی کشور محسوب می‌شود.

باغ شازده
عمارت شتر گلو خانه سابق خاندان رضوی نعمت اللهی
عمارت شتر گلو خانه سابق خاندان رضوی نعمت اللهی

هفت باغ[ویرایش]

بزرگراه گردشگری هفت باغ علوی محوری گردشگری است که از شهر کرمان تا ماهان امتداد دارد. در دو طرف این بزرگراه مکان‌های مختلف گردشگری و تفریحی قرار دارد و ویلاهای بسیاری نیز در این مکان ساخته شده است.

ثبت ملی باغ شاهزاده[ویرایش]

در تابستان ۱۳۹۰و با حضور محمود احمدی نژاد رییس جمهور وقت به ثبت میراث جهانی یونسکو رساندند و در این رابطه جشن بزرگی در همین مکان برگزار شد.

باغ شاهزاده ماهان

منابع[ویرایش]

  1. «سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵، جمعیت تا سطح آبادی‌ها بر حسب سواد»(فارسی)‎. مرکز آمار ایران، ۱۳۸۵. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۱۵ نوامبر ۲۰۱۲. 
  • اطلس گیتاشناسی استان‌های ایران، تهران ۱۳۸۳، ص۱۵۴.

پیوند به بیرون[ویرایش]