دانشگاه افسری امام علی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
دانشگاه افسری امام علی
نشان دانشگاه افسری
نشان دانشگاه افسری
شعار ایمان، انضباط، آموزش
تأسیس ۱۴ آذر ۱۳۰۰
نوع نظامی
بنیانگذار رضاشاه پهلوی
رئیس سرتیپ دوم دکتر فولادی
معاون آموزشی سرتیپ دوم دکتر ناصر عباس‌زاده
ارائه دهنده رشته‌های نظامی، علمی
مکان تهران، ایران پرچم ایران
نام مستعار دانشگاه افسری - دا. اف
وابسته به ارتش جمهوری اسلامی ایران
وب‌گاه وبگاه رسمی دانشگاه افسری امام علی

دانشگاه افسری امام علی یکی از دانشگاه‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران مربوط به نیروی زمینی می‌باشد. این دانشگاه در خیابان امام خمینی (سپه سابق) تهران، مقابل ساختمان مجلس خبرگان (سنای پیشین) واقع گردیده‌است.

تاریخچه[ویرایش]

آیین دانش‌آموختگی افسران ارتش با حضور محمد رضا پهلوی در دانشکده افسری

دانشگاه افسری یا نام قدیمی مدرسه صاحب منصبی از قدیمی‌ترین مراکز آموزش عالی در سطح کشور است که توسط رضا شاه پهلوی و در اجرای بند ج ماده ۵ حکم قشونی ۱۴ آذر ماه سال ۱۳۰۰ ایشان با الگو برداری از مدرسه نظامی سن سیر فرانسه و با ادغام تجهیزات آموزشی موجود در مدرسه صاحب منصبی قزاق خانه، مدرسه صاحب منصبان ژاندارمری و مدرسه نظام مشیرالدوله ابتدا در خیابان اکباتان فعلی و در ساختمان اهدایی سردار سپه تأسیس گردید.[۱]

بعدها این مرکز آموزشی به عمارت کامرانیه واقع در خیابان سپه نقل مکان کرد و با خرید زمین‌های اطراف توسعه پیدا نمود به طوریکه این مرکز آموزشی اکنون یکصد و چهل هزار متر مربع وسعت دارد.

مدرسه صاحب منصبی از سال ۱۳۱۴ به دانشکده افسری تغییر نام داد و با بهره‌گیری از استادان ایرانی و خارجی به آموزش کلاسیک و نوین افسران نیروهای سه‌گانه و نوپای ارتش شاهنشاهی با محوریت نیروی زمینی در رسته‌های پیاده، سواره، توپخانه و بعدها مهندسی و اردونانس پرداخت.

دوره آموزش در دانشکده افسری ابتدا دو سال بود و دانشجویان در سال اول دروس عمومی نظامی و از سال دوم با تعیین رسته، دروس تخصصی مربوطه را فرا می‌گرفتند. با توسعه فعالیت‌های آموزشی این مرکز در قالب پنج دانشکده و گروه زبان‌های خارجی از سال ۱۳۶۷ به دانشگاه افسری و در سال ۱۳۷۵ با اخذ مجوز از فرمانده کل قوا به دانشگاه افسری امام علی تغییر نام داد.

دانشجویان[ویرایش]

این دانشگاه از میان داوطلبان دیپلمه و پس از موفقیت در آزمونهای علمی، ورزشی و عقیدتی در مقطع کارشناسی دانشجو می‌پذیرد.

لباس کار دانشجویان این دانشگاه شامل کلاه، فرنچ و شلوار استتار با ترکیب رنگ‌های خاکی، کرم، قهوای است و همچنین لباس رسمی و فرم نیروی زمینی ارتش به رنگ زیتونی به همراه واکسیل به رنگ قرمز بر روی بازوی چپ برای مراسم‌ها، تردد و برنامه صبحگاه و شامگاه عمومی دانشگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد. سنوات خدمت و تحصیل هر دانشجو را می‌توان از روی درجه آکادمیک وی فهمید. دانشجویان دانشگاه افسری در حال حاضر به سه گروه سال یک، سال دو و سال سه تقسیم می‌شوند و روی سردوشی آنان هر خط نماینده یک سال می‌باشد بنابراین دانشجویان تازه‌وارد پس از اخذ سردوشی دارای یک خط روی هر کدام از شانه‌ها و در کنار آرم دانشگاه افسری که روی سردوشی آنهاست خواهند بود. دانشجویان این دانشگاه بدلیل تمرینات و آمادگی بدنی مناسب معمولا در مسابقات ورزشی مقام‌های برتر را در بین دانشگاه‌های نظامی و غیر نظامی کسب می‌نمایند. دانشجویان این دانشگاه از بدو وروداستخدام و دارای حقوق و مزایا می‌باشند.

دانشجویان این دانشگاه پس از دانش‌آموختگی به درجه ستوان دومی نائل شده و به یگانهای رزمی یا ستادی جهت ادامه خدمت معرفی می‌شوند. همچنین امکان ادامه تحصیل برای دانش آموختگان این دانشگاه در صورت موافقت یگان خدمتی در کلیه دانشگاه‌های کشور میسر می‌باشد.[۲]

دانش آموختگان برجسته و نامور[ویرایش]

اهمیت دانشگاه افسری[ویرایش]

دانشگاه افسری تا امروزه اهمیت تاریخی و استراتژیک خود را حفظ کرده است به طوری که بعد از انقلاب 1979 ایران، 36 بار رهبر این کشور در جشن فارغ‌التحصیلی افسران این دانشگاه نظامی شرکت و در آنجا مهم‌ترین نطق‌های کشوری و ملی را در جمع دانشجویان و دانش‌آموختگان این دانشگاه قرائت کرده است.

جستارهای وابسته[ویرایش]

پانویس[ویرایش]

  1. «آشنایی با مراکز آموزش وظیفه نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران». پایگاه اطلاع رسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران. بازبینی‌شده در 31 ژوئیه 2014. 
  2. پورتال ارتش

پیوند به بیرون[ویرایش]