یونسی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

مختصات: ۳۴°۴۸′۱۴″ شمالی ۵۸°۲۶′۳۲″ شرقی / ۳۴.۸۰۳۷۶۹° شمالی ۵۸.۴۴۲۳° شرقی / 34.803769; 58.4423

یونسی شهری است در استان خراسان رضوی در شرق ایران. این شهر از توابعشهرستان بجستان است.

جمعیت این شهردر سال ۱۳۸۵، برابر با ۳۳۴۹ نفر بوده است [۱].

یونسی با روستاهای مرندیز (در غرب) و میاندهی (در شرق) همسایه است. فاصله‌اش با مرکز شهرستان ۴۵ کیلو متر با مرکز استان ۲۳۰ کیلومتر و با پایتخت نزدیک به ۱۰۰۰ کیلو متر است.

آب وهوا[ویرایش]

آب وهوای یونسی گرم وخشک است و زمستان هایی بسیار سرد وتابستان هایی بسیار گرم دارد که این بیشتر بخاطر قرار گرفتنش درکویر بجستان است.

آثار تاریخی[ویرایش]

از آثار تاریخی یونسی می‌توان به آب انبارمعروف به «حوض نو»، کاروانسرای شاه عباسی، پل قدیمی معروف به «پول کال»، و قلعهٔ قدیمی اشاره کرد که در حال ویرانی است.

سه کوه معروفش زهلی، خر پشت و کمر زردک نام دارد. غاربلور:ارتفاع دهانه غار از سطح دریا : ۹۸۵ متر - طول غار : ۱۲۱ متر - عمق غار : ۳۶ متر . ورودی غار دارای ۲ چاه ۵ و ۱۴ متری متوالی است. وجود این چاهها باعث شده تا افراد عادی نتوانند وارد غار شوند و اغلب زیبایی های غار سالم و دست نخورده باقی‌مانده است. غاتکسرا:این غار زیبا در 8 کیلومتری جنوب شهر یونسی شهرستان بجستان میباشد ودارای استلاگتیت واستلاگمیتهای متنوع و فراوان است...این غار 300 متر طول داشته و دارای دو چاه میباشد غارفنی بوده و امکان بازدید بدون تجهزات امکان پذیر نمی‌باشد. دهانه آن در ارتفاع قرارداشته و برای ورود باید بصورت عمودی و با طناب وارد آن شد. این غار راه فرعی نداشته ولی در طی مسیر با قندیل های بسیار و زیبا مواجه خواهید شد. مسیر آن دارای شیب بودی بطوری که انتهای غار با دهانه آن 60 متر اختلاف ارتفاع دارد. دمای داخل غار عکس دمای خارج آن میباشد

کشاورزی[ویرایش]

از محصولات کشاورزیش می‌توان به پسته، گندم، جو، پنبه، چغندر اشاره کرد.

یونسی دو قنات داشته است که یکی به کلی خشک و دیگری تا حد زیادی کم آب شده است. شغلهای اصلی مردم یونسی کشاورزی، دامداری و دامپروری است.

منابع[ویرایش]

  1. «سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵، جمعیت تا سطح آبادی‌ها بر حسب سواد»(فارسی)‎. مرکز آمار ایران، ۱۳۸۵. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۱۵ نوامبر ۲۰۱۲.