دانشگاه صنعت نفت

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

مختصات: ۳۵°۴۲′۱۴″ شمالی ۵۱°۲۳′۴۲″ شرقی / ۳۵.۷۰۳۸° شمالی ۵۱.۳۹۵۰° شرقی / 35.7038; 51.3950


دانشگاه صنعت نفت
نشان دانشگاه صنعت نفت
نشان دانشگاه صنعت نفت
تأسیس ۱۳۱۸
نوع دانشگاه دولتی
رئیس عبدالنبی هاشمی
شعبه‌ها دانشکده نفت اهواز
دانشکده نفت آبادان
دانشکده نفت تهران
دانشکده علوم دریایی محمودآباد
هیئت علمی ۷۷ نفر
مکان آبادان، اهواز، تهران و محمودآباد
وابسته به وزارت نفت ایران
وب‌گاه http://www.put.ac.ir

دانشگاه صنعت نفت دانشگاه دولتی ایرانی، وابسته به وزارت نفت ایران است، که در سال ۱۳۱۸ فعالیت خود را تحت عنوان آموزشگاه فنی آبادان آغاز نمود و هم‌اکنون با در اختیار داشتن چهار دانشکده تحت عناوین: دانشکده نفت اهواز، دانشکده نفت آبادان، دانشکده نفت تهران و دانشکده علوم دریایی محمودآباد، به عنوان یکی از قدیمی‌ترین مؤسسات آموزش عالی در ایران بشمار می‌آید.[۱]

دانشکده‌ها[ویرایش]

در حال حاضر دانشگاه صنعت نفت در چهار دانشکده خود در شهرهای اهواز، آبادان، تهران و محمودآباد، همه ساله با توجه به نیازهای صنعت نفت کشور، در رشته‌های مختلف و از طریق آزمون سراسری در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اقدام به پذیرش دانشجو می‌نماید و کلیه دروس تخصصی به زبان انگلیسی ارائه می‌گردد. این دانشگاه در سطح بین‌الملل تحت عنوان پی یو تی (PUT) شناخته می‌شود.[۱]

رشته‌های تحصیلی[ویرایش]

رشته‌های این دانشگاه عبارتند از:

دانشکده نفت اهواز[ویرایش]

ورودی دانشکده

فعالیت‌های آموزشی دانشکده نفت اهواز از سال ۱۳۶۲ (در زمان جنگ ایران و عراق و تعلیق فعالیت‌های دانشکده نفت آبادان) آغاز شد. این فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی در زمینه مهندسی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی انجام می‌شد.

محوطهٔ کلاس‌های دانشکده نفت اهواز

این دانشکده بزرگترین دانشکده دانشگاه می‌باشد. این دانشکده در اهواز واقع شده است. مهمترین رشتهٔ این دانشکده در مقطع کارشناسی مهندسی نفت گرایش مخازن می‌باشد.

نمای بالای دانشکده اهواز

مهندسی نفت گرایش مخازن[ویرایش]

این دوره کارشناسی یکی از گرایش‌های رشته مهندسی نفت و از دوره‌های عالی فنی - مهندسی می‌باشد که هدف آن تربیت متخصصانی است که دارای توانای و مهارت‌های لازم برای اجرای طرح‌ها، انتخاب روش‌های بهینه تولید، لنجام مطالعات مخازن و شبیه‌سازی مخازن نفت و گاز با استفاده از نرم‌افزارهای مربوطه می‌باشند. دانش مهندسی مخازن به این می‌پردازد که در یک حوزه نفتی زیر زمینی چه مقدار نفت و گاز وجود دارد، چه مقدار از آن قابل دسترسی می‌باشد و با چه کیفیتی می‌توان از مخزن مورد نظر برداشت صیانتی نمود. مهندسی نفت گرایش مخازن، نوع مخزن از لحاظ نفت یا گاز و همچنین استخراج از مخزن را مورد مطالعه قرار می‌دهد. این دوره مبتنی بر دروس مهندسی مخازن نفت و گاز، مهندسی حفاری و بهره‌برداری، خواص سنگ و سیالات مخزن، زمین‌شناسی نفت، مدیریت و صیانت از مخازن، شبیه‌سازی مخازن، مخازن شکافدار، روش‌های ازدیاد برداشت، ترمودینامیک، مکانیک سیالات،انتقال جرم و … می‌باشد.

مهندسی نفت گرایش بهره‌برداری[ویرایش]

قسمت عمده فعالیت مهندسی بهره‌برداری در رابطه با عملیات به روی چاه‌ها و واحدهای بهره‌برداری بوده که پس از حفاری و از ابتدای تکمیل چاه شروع می‌شود. مهندس بهره‌بردار با جمع‌آوری اطلاعات لازم از وضع تولید چاه‌ها و تجزیه و تحلیل آنها، به منظور بالا بردن بازدهی اقدام‌های لازم در خصوص طراحی و انتخاب تجهیزات درون چاهی و سرچاهی و همچنین نحوه تکمیل مجدد چاه و در موارد لزوم برنامه‌ریزی عملیات انگیزش مخزن و چاه را انجام می‌دهد. این دوره کارشناسی، یکی از گرایش‌های رشته مهندسی نفت و از دوره‌های عالی فنی - مهندسی می‌باشد که هدف آن تربیت متخصصانی است که دارای توانایی و مهارت‌های لازم برای انجام طرح‌های مرتبط با روشهای بهینه بهره‌برداری از منابع نفت و گاز باشند. این دوره مبتنی بر دروس مهندسی بهره‌برداری، مهندسی مخازن، مهندسی حفاری، مکانیک سیالات، دینامیک گازها و ترمودینامیک است.

مهندسی نفت گرایش حفاری[ویرایش]

این دوره یکی از گرایش‌های مهندسی نفت و یکی از دوره‌های فنی و مهندسی می‌باشد که هدف آن تربیت متخصصانی است که دارای توانایی و مهارت‌های لازم برای طراحی و انجام فعالیت‌های استخراج ذخایر نفت و گاز می‌باشد. این دوره مشتمل بر مکانیک سیالات، خواص سیال و سنگ مخزن، مهندسی مخازن و مهندسی حفاری می‌باشد.

دانشکده نفت تهران[ویرایش]

دانشکده نفت تهران به عنوان دانشکده حسابداری و علوم مالی شرکت ملی نفت ایران در سال ۱۳۳۶ تأسیس و به عنوان سازمانی آموزشی و پژوهشی در تولید، انتقال و گسترش علوم انسانی و رفع نیازهای علمی و پژوهشی صنعت نفت کشور در زمینه یادشده فعالیت نموده است. این دانشکده حسب نیازهای صنعت نفت، بنیانگذار حسابداری در ایران بوده است. با توجه به نیازهای فعلی صنعت نفت و در راستای آموزش نیروهای مورد نیاز در سطوح تحصیلات تکمیلی و میان رشته‌ای با تأکید بر علوم انسانی، از مهر ماه سال ۱۳۹۲ در چهار رشته کارشناسی ارشد اقتصاد نفت و گاز، حقوق نفت و گاز، مدیریت مالی و مدیریت مخازن هیدروکربوری نیز اقدام به پذیرش دانشجو می‌نماید. از سال ۱۳۹۳ رشته مدیریت پروژه نیز به فهرست رشته‌های دانشکده نفت تهران افزوده شده است. سه رشته اقتصاد نفت و گاز، مدیریت مخازن هیدروکربوری و تأمین مالی و سرمایه‌گذاری در نفت و گاز برای اولین بار در کشور راه‌اندازی و اجرا می‌شود. در ضمن طراحی و تدوین برنامه آموزشی دو رشته مدیریت مخازن هیدروکربوری و تأمین مالی و سرمایه‌گذاری در نفت و گاز از طریق دانشکده نفت تهران صورت گرفته است.

ویژگی‌های دانشکده نفت تهران:

  • برنامه‌ریزی و آموزش زبان انگلیسی
  • برگزاری کارگاه‌ها و سمینارهای آموزشی تخصصی در زمینه‌های مختلف
  • امکان تعریف پروژه‌های تحقیقاتی دانشجویی از طریق انجام مطالعات موردی در زمینه موضوعات درسی در واحدهای مختلف صنعت نفت
  • دسترسی آسان به منابع اطلاعات علمی و داده‌های مورد نیاز برای انجام تحقیقات پژوهشی در حوزه نفت و گاز
  • آشنایی با رشته اقتصاد نفت و گاز

این رشته دارای چهار گرایش زیر می‌باشد:

  • حقوق تجاری و قراردادهای بین‌المللی نفت و گاز
  • مدیریت مالی نفت و گاز
  • تجارت نفت و گاز
  • نهادها و سیاست‌های بین‌المللی در نفت و گاز

مزایا[ویرایش]

مزایای تحصیل در دانشگاه صنعت نفت:

  1. پرداخت کمک هزینه تحصیلی ماهیانه به دانشجویان و استفاده از امکانات رفاهی در طول دوران تحصیل
  2. تأمین و استفاده از منابع درسی به روز خارجی در خصوص دروس تخصصی و پایه
  3. امکان اجرای دوره کارآموزی یکماهه در واحدهای مختلف صنعت نفت، به منظور کسب تجربه کاری
  4. هزینه خوابگاه، غذا و درمان با دانشگاه نیست و طبق تعهد محضری دانشجویان در پایان دوره تحصیل در صورت عدم استخدام از سوی وزارت نفت تمام هزینه‌ها به دانشگاه بازگردانده می‌شود.

پیوندهای مرتبط[ویرایش]

پیوند به بیرون[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ «معرفی دانشگاه». دانشگاه صنعت نفت.