قائمیه (کازرون)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
قائمیه
چنارشاهیجان
کشور  ایران
استان فارس
شهرستان کازرون
بخش چنارشاهیجان
سال شهرشدن ۱۳۷۱
مردم
جمعیت ۲۵۳۵۵ نفر (سرشماری ۱۳۹۰)
جغرافیای طبیعی
مساحت ۳۶۰
ارتفاع از سطح دریا ۸۸۹ متر

قائمیه (نامی بومی و پیشین:چِنارشاهیجان) شهری در بخش چِنارشاهیجان شهرستان کازرون استان فارس در نیمروز (جنوب) ایران می‌باشد.

قائمیه یا چنارشاهیجان در محور مواصلاتی استان‌های فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان و تقاطع شهرهای شیراز و نورآباد ممسنی واقع شده‌است.

جاذبه‌های گردشگری و توریستی[ویرایش]

شهر تاریخی بیشاپور و غار شابور که متعلق به دوره شاپور ساسانی است از جاذبه‌های قائمیه به شمار می‌روند. همچنین از موارد تاریخی و جالب مجسمه شاپور ساسانی در غار شاپور است که ارتفاع آن حدود ۱۱ متر تخمین زده شده است. این غار در ارتفاع زیاد از سطخ زمین قرار دارد که انتهای این غار هنوز مشخص نشده است. در این آثار همچنین تسلیم شدن والریانوس پادشاه رومی در مقابل پادشاه به تصویر کشیده شده اشت.

چنارشاهیجان دارای طبیعتی سرسبز می‌باشد این جنگل ها در بردارنده بلوط وحشی و چنار و کنار (سدر) می‌باشد. در شمال شهر دشت بزرگی و تنگه عظیمی که به تنگه فراخ (گشاد) معروف است و پوشیده شده از گونه‌های مختلف گیاهی از جمله بلوط که بیش از همه خود نمایی می‌کند.

امامزاده و تفرجگاه سید حسین از دیگر جاذبه‌ها برای زایران است.

برجسته قندیل[ویرایش]

این نقش برجسته مربوط به زمان ساسانیان و در ۱۵ کیلومتری شمال باختر بیشاپور و ۸ کیلومتری شهر چنارشاهیجان و به طرف جاده چنارشاهیجان به نورآباد در روستای قندیل واقع گردیده‌است. این نقش برجسته صحنه ازدواج شاپور اول ساسانی با ملکه آذر آناهیتا می‌باشد. در پشت سر شاپور نقش موبد موبدان (کرتیر) حجاری شده است. نوع تزئینات لباس‌های پادشاه و ملکه قابل توجه‌است. اثر مذکور در تاریخ ۱۳۸۵/۵/۱۳ به شماره ۴۵۳۹ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

منابع[ویرایش]