کلاوس فون اشتاوفنبرگ

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
بارون کلاوس فون اشتوفنبرگ
زادروز ۱۵ نوامبر ۱۹۰۷
یتینگن، پادشاهی بایرن، امپراتوری آلمان
درگذشت ۲۱ ژوئیه ۱۹۴۴ میلادی (۳۶ سال)
برلین، آلمان نازی
علت مرگ اعدام با جوخه آتش
ملیت آلمانی
پیشه نظامی
کارفرما Balkenkreuz.svg ارتش آلمان نازی
شهر خانگی آلب‌اشتاد
مذهب کلیسای کاتولیک
همسر نینا


کلاوس فیلیپ ماریا شنک گراف فن اشتوفنبرگ (به آلمانی: Claus Philipp Maria Schenk Graf von Stauffenberg) ‏ (۱۹۴۴–۱۹۰۷)، یک اشرافزاده آلمانی و افسر ستاد ارتش آلمان نازی در جنگ جهانی و از رهبران جنبش افسران ارتش آلمان علیه هیتلر بود.

طرح سوءقصد به هیتلر[ویرایش]

اشتوفنبرگ، مجری مهم‌ترین سوءقصدی بود که در جریان دوران قدرت هیتلر علیه وی صورت گرفت. این سوءقصد نافرجام در ۲۰ ژوئیه سال ۱۹۴۴ زیر نام عملیات والکایری صورت گرفت. کلاوس فن اشتوفنبرگ و طراحان سوءقصد قصد داشتند بااز میان بردن هیتلر، رژیم نازی را سرنگون کرده و یک حکومت میانه رو را بر سر کار بیاورند. آن‌ها تصمیم داشتند با کشورهای آمریکا و بریتانیا صلح کرده ولی به جنگ با اتحاد جماهیر شوروی ادامه دهند.

بمب گذاری در نشست هیتلر[ویرایش]

کلاوس فن اشتوفنبرگ در روز سوءقصد، کیف حاوی بمب را در نزدیکی هیتلر و در زیر میزی می‌گذارد که در اطراف آن هیتلر و ژنرال‌هایش نقشه‌ها را بررسی می‌کردند. او سپس به بهانه یک تماس تلفنی خارج شده و به سرعت رهسپار برلین شد تا پس از کشتن هیتلر، ارتش را به خیزش دعوت کند. اما پای یکی از افسران به کیف برخورد می‌کند و او کیف را برداشته و آن را در فاصله دورتری قرار می‌دهد. هنگام ظهر که انفجار رخ می‌دهد، میز کنفرانس مانند یک حفاظ مانع از کشته شدن هیتلر شده و او فقط جراحتی سطحی می‌بیند، اما تا پایان عمر دچار لرزش دست و پا می‌شود.

عاملان سوءقصد که از سرنوشت هیتلر آگاه نبودند در به دست گرفتن قدرت تردید به خرج می‌دهند.

اعدام[ویرایش]

بعد از شکست کودتا سرهنگ اشتاوفنبرگ به همراه همدستانش در شب ۲۰ ژوئیه در محل وزارت دفاع آلمان بازداشت شد. پس از یک محاکمه کوتاه توسط ژنرال فروم فرمانده نیروهای ذخیره آلمان او به همراه سه نفر دیگر به مرگ محکوم شد و در حیاط وزارت دفاع به جوخه اعدام سپرده شد.

در همین زمینه[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  • ویکی‌پدیای انگلیسی