ورزشگاه فلتینس آرنا

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
Veltins-Arena
2010-06-03 Arena AufSchalke 01.jpg
نام کامل Veltins-Arena
نام‌های سابق Arena AufSchalke
FIFA World Cup Stadium, Gelsenkirchen (جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶)
موقعیت گلزنکیرشن، آلمان
در حال ساخت ۱۹۹۸–۲۰۰۱
تاریخ افتتاح ۲۰۰۱
مالک باشگاه فوتبال شالکه ۰۴
گرداننده باشگاه فوتبال شالکه ۰۴
هزینه ساخت ۱۹۱ میلیون یورو
معمار Hentrich, Petschnigg und Partner[۱]
ظرفیت ۶۲٬۲۷۱ (بازی‌های داخلی),
۵۴٬۷۴۰ (بازی‌های بین‌المللی)
Executive Suites ۹۰
رکورد بیشترین تماشاگر هاکی روی یخ: ۷۷٬۸۰۳
۷ مه ۲۰۱۰
2010 IIHF World Championship Opening Game
ابعاد زمین ۱۰۵ × ۶۸ متر
مستأجر
باشگاه فوتبال شالکه ۰۴

مختصات: ۵۱°۳۳′۱۶.۲۱″ شمالی ۷°۴′۳.۳۲″ شرقی / ۵۱.۵۵۴۵۰۲۸° شمالی ۷.۰۶۷۵۸۸۹° شرقی / 51.5545028; 7.0675889

ورزشگاه فلتینس آرنا

ورزشگاه فلتینس آرنا (Veltins-Arena) (نام پیشین: ورزشگاه اوف شالکه)، ورزشگاهی ورزشی در شهر گلزن‌کیرشن آلمان است که یکی از مدرن‌ترین ورزشگاه‌های جهان شناخته می‌شود. این ورزشگاه که ورزشگاه اختصاصی تیم شالکه ۰۴ است، بیش از ۶۰ هزار نفر ظرفیت دارد.

این ورزشگاه میزبان فینال جام قهرمانان باشگاه‌های اروپا در فصل ۲۰۰۴–۲۰۰۵ بود و در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان نیز ۵ بازی را میزبانی کرد.

تاریخ[ویرایش]

در دههٔ ۹۰ تقاضاهای بسیاری برای تغییر ورزشگاه تیم شالکه ۰۴ از ورزشگاه قدیمی «پارک اشتادیون» وجود داشت و از همین رو طرح‌هایی برای تأسیس ورزشگاهی جدید مد نظر قرار گرفت. پس از عملکرد عالی این تیم در جام یوفا ۱۹۹۷ و با توجه به نزدیکی سال ۲۰۰۴ (سالگرد صد سالگی شالکه) طرح‌های عملی ریخته شد و نهایتاً در ۱۹۹۸ قراردادی با شرکت ساختمانی «اچ بی ام» برای ساختن این ورزشگاه ریخته شد.

این ورزشگاه ابتدا در سال ۲۰۰۱ و با نام «آرنا اوف شالکه» و به عنوان ورزشگاه اختصاصی تیم شالکه ۰۴ آغاز به کار کرد. در تابستان ۲۰۰۵ شرکت آبجوسازی ولتینز با حمایت مالی، نام آن را به "ولتینز آرنا تغییر داد.

جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان[ویرایش]

این ورزشگاه از میزبانان بازی‌های جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان بود که مجموعاً ۵ بازی، ۴ بازی گروهی و یکی در یک چهارم نهایی، را میزبانی کرد.

از گروه اول بازی اکوادور و لهستان این‌جا برگزار شد که با پیروزی ۲ بر صفر اکوادور خاتمه یافت. از گروه سوم، آرژانتین ۶ بر صفر صربستان و مونته‌نگرو را مغلوب کرد. از گروه چهارم، مکزیک ۲ بر ۱ مغلوب پرتغال شد. از گروه پنجم، جمهوری چک همین‌جا پیروزی سه بر صفر خود مقابل آمریکا را کسب کرد.

در مرحلهٔ یک چهارم نهایی، انگلستان و پرتغال در این‌جا دیدار کردند که بازی پس از نتیجهٔ ۰–۰ مساوی در وقت عادی در ضربات پنالتی به نفع پرتغال تمام شد.

منابع[ویرایش]

  • بعضی اطلاعات استخراج شده از: World Cup 2006, Souvenir Special by All Sports