بحث:فریدون‌شهر

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

این یک صفحهٔ بحث دربارهٔ مقالهٔ فریدون‌شهر است.

سیاست‌های مقالات

اسارت و تبعید[ویرایش]

  1. نبرد مارتقوپی حداقل ۱۰ سال بعد از سکونت گرجیها در فریدن وقوع یافته است.
  2. در کتاب مولیانی هرگز نیامده که پایه گزاران شهرهای گرجی‌نشین فریدن اسیر بودند. صفحه ۲۳۰ که بدان اشاره شده درباره مهاجرت آنان از اصفهان و نجف آباد صحبت شده است.
  3. دیدتسری و وردیسقلی در لهجه عامیانه فریدن هستند. به گرجی- درست میشود دید‌تسوری که از تسورو یعنی قله می‌‌آید (قلّه بزرگ). واردیسقلی یا از خلی می‌‌آید که به معنی دست است یا از غه له‌ به معنی‌ نهر. که با غین (همان غانی گرجی ღ) نوشته میشود. واردی یعنی‌ گل روز. من آنرا تغییر ندادم. --Babakexorramdin (بحث) ‏۲۷ آوریل ۲۰۱۴، ساعت ۱۶:۳۴ (UTC)

درسته که تو کتاب آقای مولیانی

«هرگز نیامده که پایه گزاران شهرهای گرجی‌نشین فریدن اسیر بودند. صفحه ۲۳۰ که بدان اشاره شده درباره مهاجرت آنان از اصفهان و نجف آباد صحبت شده است.»

اما جایی هم نوشته نشده که هیچ جمعیت کثیری از گرجی ها به غیر از اسارت وارد ایران شده باشند. Γεωργός (بحث) ‏۱۰ مهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۰۷:۳۳ (UTC)

با جناب بابک موافقم.منبع باید صریحا و به روشنی به متن مورد اشاره در مقاله اشاره کند.همچنین فکر نمیکنم به اسرا اجازه احداث شهر و زندگی آزادانه در آن را بدهند!این با ذات اسارت به کلی متفاوت است.اگر چه جمعیت گرجیها به شکل کوچندگان اجباری وارد ایران شده اند ولی به نظر نمیرسد که این کوچندگان پس از آن کوچ به شکل اسیر و زندانی زندگی کرده باشند و به نظر میرسد آزادی عمل در انتخاب زیستگاه خود داشته اند و حتی به صورت برده نیز زندگی نکرده اند و صاحب زمین خویش بوده اند.اینها ویژگیهای اسیر نیست.IR00NY ‏۳۰ مهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۰:۲۸ (UTC)

اجازه داده نشده دستور داده شده سندش هم موجود هست. صاحب زمین شدن هم مشروط به اسلام آوردن بوده. Γεωργός (بحث) ‏۳۰ مهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۱:۰۱ (UTC)

شاه به تمامی اقوام و طایف دستور جابجایی میداد.این لزوما دلیل بر اسیر بودن آن عده نبود.در همان دوران شاه دستور جابجایی چندباره اقوام ترک (ایلات افشار و شاهسون و قزلباش...) و کرد و دیگر ایرانی تباران را نیز صادر میکرد.این هم که در صورت مسلمان شدن اجازه داشتن زمین میداد به دلایل شرعی بود.به هر هر روی گرجیها اگر چه به صورت اجباری و اسیروارانه وارد ایران شدند ولی به صورت برده و اسیروار به زندگی ادامه ندادند و آنهایی که مسلمان میشدند نیز که دقیقا حقی به اندازه دیگر شهروندان کشور داشتند.این جمله نیز گویای همین مدعا است:

اسرای قفقاز غلام خوانده می‌شدند، اما این لفظ به معنی برده بودن و آزاد نبودن نیست. شاردن در این خصوص می‌گوید: «... در ایران وقتی می‌گویند: «غلامِ شاه»، مثل این است که در فرانسه بگویند: «کنت» یا «مارکی»... ولی کلمهٔ رعیت که به عوام الناس اطلاق می‌شود عنوان پستی است». مقام این غلام‌ها چندان بود که به نشانهٔ طبقهٔ برگزیده حق گذاشتن کلاه دوازده ترک قزلباش را داشتند، در حالی که تاجیک‌ها این حق را نداشتند. گذشته از این در مقاله اگر امکانش هست جمله گرجی پشت پیکان را ترجمه کنید به زیبایی مطلب می افزاید.IR00NY ‏۳۰ مهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۴:۵۰ (UTC)

کاری با بقیه اقوام ندارم گفتید: «اجازه»، تصحیحش کردم به «دستور». نوشته گرجی پشت ماشین هم مرسوم و متداوله تقریبا حدود 50 درصد از ماشین های گرجی های فریدونشهر نوشته گرجی دارند. Γεωργός (بحث) ‏۳۰ مهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۲۰:۰۳ (UTC)

با تمام اینها لفظ اسیر برای این متن درست نیست با توجه به اینکه در خود متن منبع نیز به این واژه اشاره نشده است.من با متون گرجی دیگر خودروها کاری ندارم گفتم اگر متن گرجی پشت این خودروی پیکان در تصویر ترجمه شود به زیبایی کار می افزاید.IR00NY ‏۲ ژوئن ۲۰۱۴، ساعت ۱۵:۴۵ (UTC)

ترجمه شد. Γεωργός (بحث) ‏۲ ژوئن ۲۰۱۴، ساعت ۱۶:۳۲ (UTC)

ابهام دارد[ویرایش]

"... و به دلیل اینکه بالا سر آبادی دیگری به نام آخره..."

گنگ است:

بالا سر؟! منظور "در بالا دست" است؟

امیـــــــد (بحث) ‏۲۸ مهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۸:۴۳ (UTC)

از سمت اصفهان بعد از روستای آخره (محله وحدت آباد امروزی) و همچنین در ارتفاع بیشتری قرار گرفته است. Γεωργός (بحث) ‏۲۹ مهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۰۲:۵۹ (UTC)