جزیره شیف

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

مختصات: ۲۹°۴′۱۵″ شمالی ۵۰°۵۲′۳۴″ شرقی / ۲۹.۰۷۰۸۳° شمالی ۵۰.۸۷۶۱۱° شرقی / 29.07083; 50.87611[۱]

جزیره شیف
اطلاعات کلی
کشور  ایران
استان بوشهر
شهرستان بوشهر
بخش بخش مرکزی
دهستان حومه بوشهر
نام محلی شیف
نام‌های قدیمی شیخ سعد
مردم
جمعیت ۴۲۰۰ نفر
کد آماری ۲۳۱۰۶۶

جزیره شیف جزیره‌ای است ماسه‌ای در شمال بندر بوشهر در منتهی الیه تالاب حله که از بهم پیوستن آب رودخانه شاپور و دالکی بوجودآمده و در ۱۲ کیلومتری شمال غربی شهرستان بوشهر و در ۶ کیلومتری شمال بندر بوشهر واقع می‌باشد.

روستای شیف واقع در این جزیره در تقسیمات کشوری از توابع بخش مرکزی در شهرستان بوشهر استان بوشهر ایران به‌شمار می‌آید.

این روستا بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰ جمعیت آن ۳۷۰۰ نفر (۸۰۰ خانوار) بوده‌است.

مردم این جزیره غالبا عرب زبان هستند و لهجه ی عربی خاص به خودشان را دارند .این جزیره از دو محله شرقی (حیاره)و غربی (عواسی) تشکیل شده است که بوسیله ی یک آبراه کوچک ازهم جداشده اند و محله شرقی بزرگتر است .بیشتر مردم جزیره شغلشان صیادی است.آموزش در جزیره به دوره ی متوسطه محدود است.این جزیره از سال 1388 با احداث جاده از جزیره صدرا ؛به خشکی راه دارد. بیشتر زمین جزیره کم ارتفاع و ماسه ای و معمولا آب گرفته می باشد

پیشینه[ویرایش]

درگذشته، این جزیره را شیخ سعد می‌خواندند، و این بدان خاطر بوده است که مزار شیخ سعد در آن قرار دارد. شیخ سعد بنا به قولی یک ایرانی جنگجو بوده که مدتی بر جزیره فرمانروایی می‌کرده است. تا سال ۱۳۲۷ خورشیدی، جزیره شیف زیر سلطه احمدخان انگالی قرار داشت و بزور سر نیزهٔ احمدخان نام آن از شیخ سعد به شیف تغییر یافت.

در سال ۱۳۲۷ مردم علیه احمدخان انگالی قیام کردند و با تمام اعضاء خانواده به بوشهر هجرت نمودند و مدت دو سال در محله‌های مختلف بوشهر سکونت گزیدند و پس ازسرنگونی احمدخان مجدداً به جزیره شیف و محل سابق خود مراجعت نمودند. اکنون در شیف از محل حکومت احمدخان، بیش از یک خرابه باقی نمانده است. شیف درگذشته بندر حمل ونقل کالاهای صادراتی و وارداتی از ایران به کشورهای خلیج فارس و برعکس بود و احمدخان از صاحبان کالا مالیات می‌گرفت، باین معنی که تمام کالاها از تهران و اصفهان و شیراز بوسیله چهارپایان به شیف آورده می‌شد و بعد بوسیله لنج به کشورهای خلیج فارس حمل می‌گردید. محل دیگر جزیره بندرگاه است که در جنوب جزیره واقع شده و اکنون مختصر آثاری از آن در جزیره دیده می‌شود.

تعداد سه مسجد مربوط است به اهل سنت و یک مسجد با نام امام جعفر صادق موجود است که در سال ۱۳۷۵ بنا شده در حیطه مدیریت اعتقادی شیعیان فعال است.

منابع[ویرایش]

  • نقشهٔ سیاسی و تاریخی خلیج فارس، مؤسسه گیتاشناسی، نقشهٔ شماره ۱۹۲.
  • روستای جزیره شیف بانک اطلاعات دهیاری‌های ایران

جستارهای وابسته[ویرایش]

پیوند به بیرون[ویرایش]