کاخ سفید

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
کاخ سفید
White House
بالا: سوی جنوبی کاخ سفید
پایین: سوی شمالی کاخ سفید
کاخ سفید در واشنگتن ، دی سی واقع شده‌است
کاخ سفید
موقعیت در واشنگتن دی سی
اطلاعات کلی
سبک معماری معماری نئوکلاسیک، معماری پالادیان
مختصات ۳۸°۵۳′۵۲″ شمالی ۷۷°۰۲′۱۱″ غربی / ۳۸.۸۹۷۷° شمالی ۷۷.۰۳۶۵° غربی / 38.8977; -77.0365مختصات: ۳۸°۵۳′۵۲″ شمالی ۷۷°۰۲′۱۱″ غربی / ۳۸.۸۹۷۷° شمالی ۷۷.۰۳۶۵° غربی / 38.8977; -77.0365
مستأجر فعلی باراک اوباما، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا و خانواده‌اش
آغاز ساخت ۱۳ اکتبر، ۱۷۹۲؛ ۲۲۴ سال پیش (۱۷۹۲-۱۰-13)
تکمیل ساخت ۱ نوامبر، ۱۸۰۰؛ ۲۱۶ سال پیش (۱۸۰۰-۱۱-01)
معمار جیمز هوبان
نمایی از محوطه چمن و ساختمان کاخ سفید.

کاخ سفید (به انگلیسی: White House) محل کار و اقامت‌گاه رسمی رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا است.[۱] کاخ سفید در پلاک ۱۶۰۰

خیابان پنسیلوانیا، واشنگتن دی سی واقع شده‌است.[۲]

امروزه کاخ سفید به سه قسمت منزل رئیس مجلس در مرکز، شاخه غربی کاخ، و شاخه شرقی کاخ تقسیم شده‌است. ساختمان کاخ سفید شامل شش طبقه‌است: طبقه همکف، طبقه کشور، طبقه دوم، طبقه سوم و دو طبقه زیرزمین؛ و مساحتی برابر ۵٬۱۰۰ متر مربع را می‌پوشاند. ۱۳۲ اتاق و ۳۵ دستشویی٫ شش آشپز تمام وقت و روزانه حدود۵٬۰۰ بازدید کننده دارد. کاخ سفید در شماره ۱۶۰۰(Pennsylvania Avenue NW) واقع شده‌است. به عنوان دفتر مجریه رئیس‌جمهور آمریکا واژه خانه سفید غالباً کنایه از کابینه ریاست مجلس سنا آمریکا است.

کاخ سفید در مالکیت سازمان پارک‌های ملی است. کاخ سفید بخشی از پارک ریاست‌جمهوری را دربر می‌گیرد.

پیشینه[ویرایش]

آتش‌سوزی کاخ سفید در سال ۱۸۱۴
نخستین عکس شناخته شده از کاخ سفید به سال ۱۸۴۶ میلادی

این ساختمان بین سال‌های ۱۷۹۲ و ۱۸۰۰ با ماسه سنگ‌های سفید به سبک معماری جرجی همزمان با ساخت شهر نیویورک ساخته شد.

جان آدامز اولین رئیس جمهور آمریکا بود که در کاخ سفید اقامت نمود و از آن دوران کاخ سفید همواره محل اقامت رئیس جمهور وقت آمریکا بوده‌است. هنگامی که توماس جفرسون (۱۸۰۱)در کاخ سفید اقامت یافت با کمک مهندس معمار بنجامین هنری لاتروب بنای بیرونی کاخ رابا افزودن دو ستون گسترش داد.

کاخ سفید در سال ۱۸۱۴ (در طول جنگ ۱۸۱۲) توسط ارتش بریتانیا صدمه فراوان دید و محتویات آن به تاراج رفت ولی مدت زمان کمی بعد از ویرانی اقدام به بازسازی آن شد. در اکتبر سال ۱۸۱۷ رئیس جمهور آمریکا جیمز مونرو در کاخ سفید که فقط قسمتی از آن بازسازی شده بود اقامت یافت.[۳] کاخ سفید در طول سالیان متمادی چندین بار بازسازی و گسترش یافته‌است.

نام گذاری[ویرایش]

بنای کاخ سفید در ابتدا «قصر ریاست جمهوری» یا عمارت ریاست جمهوری نامیده می‌شد. این بنا برای اولین بار در سال ۱۸۱۱ کاخ سفید نام گرفت. به روایتی در زمان بازسازی، این بنا را سفید کردند تا آثار سوختگی آن را بپوشانند واز آن زمان سفید نامیده شد. این روایت بی اساس است زیرا این بنا از زمان ساخت آن در سال ۱۷۹۸ سفید، رنگ شده بود.

این بنا در متون رسمی عمارت هیئت اجرایی نامیده می‌شد. اما در زمان ریاست جمهوری تئودور روزولت ۱۹۰۱ نام غیررسمی کاخ سفید واشنگتن روی سرنامه‌های رسمی آن چاپ شد. در سرنامه‌های فعلی هم لغت کاخ سفید و واشنگتن در وسط صفحه چاپ می‌شود که به زمان کابینه فرانکلین دلانو روزولت بر می‌گردد. نظریه دیگری این است که نام کاخ سفید از نام مزرعه عمارت سفید (White House Plantation)که محل اقامت مارتا کاستیس واشنگتن(Martha Custis Washington) بود گرفته شده‌است. مزرعه عمارت سفید در بخش نیو کنت (New Kent County) در ایالت ویرجینیا(Virginia) واقع شده بود ودر قرن هیجدهم رئیس جمهور و همسرش در آن زندگی می‌کردند.[۴]

شاخه غربی[ویرایش]

دفتر رئیس جمهور (دفتر بیضی شکل) و دفتر کارمندان رتبه بالای او با اتاقی برای ۵۰ کارمند و همچنین اتاق هیئت دولت که ملاقات‌های رئیس جمهور با هیئت دولت درآنجا صورت می‌گیرد در شاخه غربی کاخ سفید واقع شده‌است.

شاخه شرقی[ویرایش]

اتاق شرقی در طبقه اول، بزرگ‌ترین اتاق در اقامتگاه رئیس‌جمهوری آمریکا و معمولاً محل برگزاری رویدادهای رسمی در کاخ سفید است.[۱]

شاخه شرقی که دارای یک دفتر اضافی است، در سال ۱۹۴۲ به کاخ سفید اضافه شد. این قسمت از کاخ سفید در سال ۱۹۷۷ علاوه بر استفاده‌های سابق آن برای اولین بار دفتر کارکنان همسر رئیس جمهور آمریکا روزالین کارتر را نیز در خود جای داد؛ و از آن پس بطور رسمی «دفتر همسر رئیس جمهور» نام گرفت. شاخه شرقی در طول جنگ جهانی دوم به منظور پنهان کردن، ساختمان پناهگاه زیر زمینی که برای مواقع اضطراری ساخته شده بود، بنا شد. پناهگاه زیرزمینی مرکز عملیات اضطراری ریاست‌جمهوری نام گرفت.

نگارخانه[ویرایش]

وقایع و مراسم[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ فرد متجاوز به کاخ سفید، «وارد بخش‌های داخلی هم شده بود»، بی‌بی‌سی فارسی
  2. زندگی خصوصی در پشت دیوارهای کاخ سفید، بی‌بی‌سی فارسی
  3. ویکی‌پدیای انگلیسی مقاله کاخ سفید
  4. ویکی‌پدیای انگلیسی

وب‌گاه رسمی[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  • Garrett, Wendell. Our Changing White House. Northeastern University Press: 1995. ISBN 1-55553-222-5.