سمقاور

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

مختصات: ۳۴°۴۴′۳۲″ شمالی ۴۹°۲۴′۴۵″ شرقی / ۳۴.۷۴۲۲۲° شمالی ۴۹.۴۱۲۵۰° شرقی / 34.74222; 49.41250[۱]

سمقاور
اطلاعات کلی
کشور  ایران
استان مرکزی
شهرستان کمیجان
نام‌های قدیمی صمغ آور
مردم
جمعیت ۲۵۰۰ نفر
اطلاعات روستایی
ره‌آورد کشمش، انگور، هندوانه، نان محلی وفتیرسنتی
پیش‌شمارهٔ تلفن ۰۸۶۲۵۲۲
جملهٔ خوش‌آمد بر تابلوی ورودی روستا به سمقاور زادگاه خلبان شهید مرادعلی جهانشاهلو وسی شهید دفاع مقدس خوش آمدید

سمقاور یکی از روستاهای استان مرکزی در شهرستان کمیجان است.
این روستا در ۱۰ کیلومتری شرق کمیجان (مرکز شهرستان) قرار دارد و قابلیت تبدیل به یک شهر را دارد. روستای سمقاور از لحاظ صنعت باستانی وکهن منبت‌کاری روی چوب حائز اهمیت می‌باشد. دهیار این روستای بزرگ در سال ۱۳۸۹ دهیار نمونه کشوری شناخته شده‌است.

مردم وجمعیت[ویرایش]

مردم سمقاور به زبان ترکی و فارسی صحبت می‌کنند. جمعیت این روستا ۲۷۵۰ نفر (۷۳۰ خانوار) می‌باشد. با وجود کارگاههای منبت کاری روند مهاجرت در این روستا معکوس بوده است.[۲]

از مشاهیر این روستا خلبان مراد علی جهانشاهلو است.که اولین شهید خلیان دفاع مقدس میباشد لازم به ذکر است که این خلبان شجاع شاگرد مرحوم میرزا صفوت الله کریمی بوده است وپدر میرزا صفوت الله کریمی مرحوم میرزا اسدالله کریمی شاگردان برجسته بسیاری را تربیت نموده و از مشاهیر منطقه بوده که بر علوم قرانی ادبیات ریاضی وخوشنویسی تسلط داشته است دکتر غلامرضا جهانشاهلو از اساتید برجسته ریاشی و پدر جبر خطی ایران .دکتر اروجلو فوق تخصص مغز و اعصاب . دکتر جمالو و.جهانشاهلو از قضات دادگستری

اقتصاد وصنعت منبت کاری[ویرایش]

روستای سمقاور شهرستان کمیجان از کانون‌های هنر منبت ایران است و بیش از ۳۰۰نفر در قالب ۸۰ کارگاه به صورت حرفه‌ای به تولید منبت اشتغال دارند.[۳] چوب مورد نیاز این کارگاه‌ها بیشتر از شمال کشور و از جنس راش بوده و محصولات تولید شده توسط اهالی این روستا بیشتر به شهرهای بزرگ مانند تهران - تبریز - شیراز و... صادر می‌شود. اولین جشنواره منبت روستای سمقاور شهریور ۱۳۹۰ در این روستا برگزار شد.

علاوه بر آن محصول اصلی این روستا گندم است و هر ساله مقادیر زیادی گندم تولید می‌کند.

طبیعت وجاذبه‌های گردشگری[ویرایش]

این روستا دارای آب و هوای سرد و خشک است و زمستان‌های آن سرد و تابستان‌های آن گرم وخشک است. آب و هوای معتدل روستا و وجود تالابهای حسن آباد و قازوق از مهمترین مراکز تفریحی در این روستا و وجود کوه آق داغ در این منطقه باعث شده تا از لحاظ گردشگری وکوه نوردی بسیار مورد توجه قرار گیرد.

امامزادگان نرجس خاتون ورقیه خاتون این روستا و وجود سه مسجد بزرگ از اماکن دیدنی ومذهبی آن است.[۴]

منابع[ویرایش]