نیروگاه رودشور

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو


نیروگاه رودشور
Rudeshur.jpg
نیروگاه رودشور بر ایران واقع شده‌است
نیروگاه رودشور
محل نیروگاه رودشور روی نقشه ایران
تاریخ شروع احداث تیر ۱۳۸۳[۱][۲]
تاریخ تأسیس خرداد ۱۳۸۶[۱][۲]
نوع نیروگاه ۳ واحد گازی V۹۴٫۳A زیمنس
توان ۷۹۲ مگاوات[۱][۲]
مسئول نیروگاه سروش سالم
کارکنان ۸۰ نفر
کشور ایران ایران
شهر شهرستان زرندیه
وابسته به شرکت آرین ماهتاب گستر
وب‌گاه Mah-Taab

مختصات: ۳۵°۲۵′۰۳″ شمالی ۵۰°۵۴′۲۹″ شرقی / ۳۵.۴۱۷۶۱۳۴° شمالی ۵۰.۹۰۸۰۶۱۶° شرقی / 35.4176134; 50.9080616

نیروگاه رودشور (در ۴۴ کیلومتری آزادراه تهران-ساوه[۱] در شهرستان زرندیه[۳]، تأسیس خرداد ۱۳۸۶)، یکی از نیروگاه‌های ایران با ظرفیت تولید ۲۱۶۲ مگاوات است.

مقدمه[ویرایش]

در راستای تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی ایران مبنی بر واگذاری طرحها به بخش خصوصی صورت گرفته و قراردادان به روش Boo تنظیم شده است وزارتخانه های نیرو و اقتصادی و وارداتی بانک مرکزی بانک ملت یک بانک المانی و چندشرکت خصوصی کشورمان و شرکت هایی از سوئیس، آلمان و بلژیک مشارکت دارند.[۱]

با توجه به اهداف بلند مدت شرکت بهره‌بردار در زمینه احـداث و راهبری نیروگاه و کسب دانش فنی برای راهبری و نگهداری نیروگاه بـا شرکت زیمنس قرارداد O&M منعقد گردید.برق تولیدی نیروگاه در قالب موافقت نامه تبدیل انرژی (Energy Conversion Agreement) به شرکت توانیر و شبکه سراسری برق کشور تحویل می‌شود.

مشخصات فنی واحدها[ویرایش]

فاز اول نیروگاه با ظـرفیت نامی ۷۹۲ مگاوات و فاز دوم و سوم این نیروگاه که ظرفیتی معادل ۵۴۸ و ۸۲۲ مگاوات خواهد داشت، می‌باشد.[۲] سوخت اصلی نیروگاه گاز طبیعی بوده و سوخت پشتیبان نیز گازوئیل می‌باشد[۱] که تعویض سوخت از گاز به گازوئیل و بالعکس به صورت اتوماتیک انجام می‌شود.

دور نامی توربین‌ها ۳۰۰۰ دور در دقیقه، نوع اتاق احتراق: Annular و دارای ۲۴ عدد مشعل از نوع هایبرید Low Nox می‌باشد، کمپرسور دارای نسبت تراکم ۱۷/۱ و ۱۵ مرحله‌ای با دمپــر ورودی قابل تنظیم، توربین ۴ مرحله‌ای دارای پره‌های تک کریستال و روکـش سرامیک بر روی پره‌های ردیف اول اســت و دمای دود خروجی از توربین در بار حداکثر با سوخت گاز ۵۶۴ درجه سانتیگراد می‌باشد. ژنراتور از نوع Air-cooled سه فاز AC با ظرفیت ۳۱۰ مگاوار بوده و ضریب قدرت آن ۸۵/۰ بوده و ولتاژ خروجی آن۷/۱۵ کیلووات است.ترانس‌های اصلی نیروگاه با ظرفیت ۳۱۵ مگاوار ساخت شرکت زیمنس بوده و ضریب تبدیل آن۷۵/۱۵ کیلوولت به ۴۰۰ کیلوولت بوده و سیستم خنک کاری آن ONAF است.

بهره برداری[ویرایش]

سامانه کنترل نیروگاه از نوع DCS-Teleperm XP بوده و با توجه به سیستم‌های نصب شده در اتاق فرمان کلیه تجهیزات جانبی و همه واحدهای نیروگاه قابل کنترل و مانیتورینگ می‌باشد . هر واحد دارای یک اتاق فرمان محلی (PCC) با قابلیت کامل برای بهره برداری واحد می‌باشد .کنترل پست ۴۰ کیلوولت نیروگاه با استفاده از سیستم تله گیر و از طریق سیستم‌های مانیتورینگ مجزا در محل اتاق فرمان مرکزی انجام می‌گردد . چارت بهره برداری هر شیفت کاری شامل یک نفر مهندس شیفت و یک نفر به عنوان شیفت کنترلر در اتاق فرمان و یک نفر نیز اپراتور محلی می‌باشد . بهره برداری پست نیز به عهده سه نفر فوق است .

پست ۴۰۰ کیلو ولت نیروگاه[ویرایش]

پست ۴۰۰ کیلوولت نیروگاه

مالکیت پست ۴۰۰ کیلو ولت به شرکت برق منطقه‌ای تهران واگذار شده‌است. ولی فعلاً توسط نیروگاه بهره برداری می‌شود. پست از نوع ۵/۱ کلیدی و با سطح ولتاژ ۴۰۰ کیلوولت بوده و با دو خط ۴۰۰ کیلوولت به پست رودشور و فیروزبهرام اتصال دارد.

ایستگاه گاز نیروگاه[ویرایش]

ایستگاه گاز نیروگاه

ایستگاه گاز دارای سیستم‌های گرمایش سوخت، اندازه گیری فلوی سوخت، دستگاه گاز کروماتوگراف و سیستم فیلترینگ شامل((Scrubber, filter separator, dry gas filters بوده و قابلیت بهره برداری اتوماتیک از اتاق کنترل را دارد و سوخت را از خط سراسری گاز دریافت کرده و گاز پس از ایستگاه تقلیل، با فشارbar ۵/۲۶ وارد ایستگاه تقلیل فشار واحدها می‌شود. بهره برداری ایستگاه گاز نیز به عهده پرسنل بهره برداری می‌باشد و مالکیت ایستگاه گاز نیز متعلق به نیروگاه‌است .

سیستم‌های آتش نشانی[ویرایش]

سیستم‌های آتش نشانی

سیستم آتش نشانی نیروگاه به طور کامل در حالت اتوماتیک بوده و از اتاق فرمان مرکزی کنترل می‌شود. این سیستم شامل بخش‌های زیر می‌باشد:

Water based fire extinguishing systems

Foam based fire extinguishing systems

Gas based fire extinguishing systems

Portable extinguishers

Fire alarm system

Fire detection system

Gas detection system

موزه انرژی[ویرایش]

موزه انرژی

به منظور ارتقاء سطح آشنایی دانش آموزان با انواع انرژی و صنعت برق، موزه انرژی در محل نیروگاه ایجاد شده که ظرفیت بازدید همزمان ۱۵ نفر را دارا می‌باشد . این موزه در سالن‌های متعدد انواع انرژی معرفی می‌شود .

فضای سبز[ویرایش]

فضای سبز نیروگاه

محوطه‌ای بیش از ۱۲ هکتار در اطراف نیروگاه، جاده دسترسی، اطراف موزه انرژی و ساختمان اداری احداث و در مجموع تا کنون ۱۸۰۰۰ اصله نهال در محوطه عمومی نامبرده کاشته شده‌است . جهت آبیاری فضای سبز فوق الذکر و صرفه جویی در مصرف آب طرح آبیاری قطره‌ای به صورت کامل اجرا شده‌است .

منابع[ویرایش]

پیوند به بیرون[ویرایش]