دانشگاه صنعتی سهند

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو


دانشگاه صنعتی سهند تبریز
لوگو دانشگاه صنعتی سهند تبریز
لوگو دانشگاه صنعتی سهند تبریز
تأسیس ۱۳۶۹
نوع دانشگاه عمومی
رئیس دکتر رسول آذری خسروشاهی[۱]
معاون آموزشی دکتر مصطفی رضائی
معاون دانشجویی دکتر نجفی اقدم
معاون پژوهشی دکتر بهزاد پور عباس خیر الدین
هیئت علمی ۱۷۵ نفر
دانشجویان حدود ۵,۰۰۰ نفر
مکان سهند
وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
وب‌گاه www.sut.ac.ir

مختصات: ۳۷°۵۵′۴۹″ شمالی ۴۶°۰۸′۳۷″ شرقی / ۳۷.۹۳۰۲۸° شمالی ۴۶.۱۴۳۶۱° شرقی / 37.93028; 46.14361 دانشگاه صنعتی سهند تبریز یکی از دانشگاه‌های صنعتی ایران است. دانشگاه در سال ۱۳۶۹ فعالیت خود را آغاز نموده و هم اکنون سالانه بیش از۶۰۰ نفر دانشجوی ورودی جدید کارشناسی بصورت روزانه و شبانه و چندصد دانشجوی جدید کارشناسی ارشد و دکترا می‌پذیرد.

تاریخچه[ویرایش]

نمایی از محوطه دانشگاه

دانشگاه صنعتی سهند تبریز یکی از دانشگاه‌های عمومی ایران است که در سال ۱۳۶۸ تأسیس شد. وسعت این دانشگاه ۴۱۰ هکتار برای پردیس دانشگاه و حدود ۱۱۰۰ هکتار برای شهرک تحقیقاتی بین سه شهر اسکو، شهر جدید سهند و خسروشهر، واقع در ۲۶ کیلومتری جنوب غربی شهر تبریز است. سطح زیر بنای ساختمان‌های پردیس دانشگاه صنعتی سهند حدود ۸۶۰ هزار متر مربع پیش‌بینی گردید. هم‌اکنون این دانشگاه در ۱۴ رشته در مقطع کارشناسی، ۴۵ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۴۳ رشته در مقطع دکتری فعالیت دارد. این دانشگاه درحال حاضر، دارای هفت دانشکده فنی مهندسی، یک دانشکده علوم پایه، دو پژوهشکده، دو قطب علمی، یازده مرکز تحقیقاتی، یک آموزشکده فنی و آموزش الکترونیکی و نزدیک به ۵٬۰۰۰ نفردانشجواست. این دانشگاه برنامه‌ای برای آغاز رشته‌های جدید آموزشی و پژوهشی دارد. محققان و اساتید این دانشگاه داردای بیش از ۸۵ عنوان کتاب ترجمه و تألیف، ۴۵۳ مقاله چاپ شده در نشریات داخلی و خارجی، ۴۵۵ مقاله منتشر شده در مجلات علمی ISI ٬ ۹۲ اختراع می‌باشند. کتابخانه‌ حاوی بیش از ۶۰ هزار جلد کتاب در عناوین مختلف، ۱۰ پایگاه اطلاعات علمی آنلاین با بیش از ۳۳۰۰ نفر کاربر فعال شبکه و همچنین یک نشریه علمی پژوهشی است.

بخشی از افتخارات دانشگاه در دهه اخیر شامل است بر انتخاب دکتر علی اکبر بابالو بعنوان دانشمند جوان کشور در سال ۹۲ از سوی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و انتخاب دکتر مهرداد امامی تبریزی به عنوان مدیر پژوهش کشور از سوی وزارت علوم، انتخاب استاد نمونه کشوری از بین استادان دانشگاه در سال ۸۹، انتخاب اساتید دانشگاه بعنوان پژوهشگر برتر استانی در سال‌های ۹۰ و ۹۱، عضویت بیست استاد دانشگاه در مجامع و محافل و شوراهای علمی و پژوهشی بین‌المللی و ملی، قرار گرفتن در جمع دانشگاه‌های برتر کشور در کنسرسیوم ازدیاد برداشت از مخازن نفت ٬ کسب رتبه برتر در فن بازار ملی و کسب رتبه برتر کشوری از لحاظ ساخت تجهیزات آزمایشگاهی و صنعتی، کسب رتبه‌های نخست درآزمون‌های ورودی کارشناسی ارشد و دکتری کشور، اخذ برترین طرح‌ها در جشنواره علم تا عمل، برگزاری جشنواره پژوهشی سهند ۹۰ و ۹۱ در مورد تجاری سازی، انتخاب اداره تربیت بدنی دانشگاه به عنوان اداره برتر طی ۷ سال اخیر توسط وزارت علوم، انتخاب انجمن علمی مهندسی برق-کنترل در زمینه طرح‌های پژوهشی به عنوان مقام برگزیده در جشنواره حرکت در سال ۹۰از جمله عناوین کسب شده این دانشگاه در عرصهٔ آموزش‌وپژوهش، صنعت٬ ورزش و دانشجویی در کشور می‌باشد.

رتبه بندی این دانشگاه در بین دانشگاه های صنعتی پس از دانشگاه های صنعتی خواجه نصیر و شاهرود رتبه ۸ ام می‌باشد.[۲]

پردیس اصلی این دانشگاه دارای فضای سبز بیش از ۶۱ هکتار زمین و بیش از ۵۲ هزار اصله درخت می‌باشد. همچنین وجود امکانات رفاهی، کانون‌های فرهنگی و هنری، سالن ورزشی مدرن و سرپوشیده، زمین‌های ورزشی و چمن مصنوعی، محیط دانشگاه را برای رفاه هرچه بیشتر دانشجویان فراهم کرده است.[۳]

فعالیت‌های آموزشی[ویرایش]

فعالیت دانشگاه در سال ۱۳۶۹ با پذیرش ۴۸ دانشجو در رشته مهندسی مواد، گرایش ریخته‌گری آغاز شد. هم اکنون پس از بیست و چهار سال فعالیت آموزشی، دانشگاه در ۴ رشته در مقطع کاردانی، ۱۴ رشته در مقطع کارشناسی، ۴۸ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۴۶ رشته در مقطع دکتری به فعالیت آموزشی خود ادامه می‌دهد. با تأسیس آموزشکده فنی ورزقان در سال ۱۳۸۲ رشته‌های استخراج معدن و کانه‌آرایی در مقطع کاردانی ایجاد شده‌است. این دانشگاه از هشت دانشکده مهندسی برق، مهندسی مواد، مهندسی شیمی، مهندسی معدن، مهندسی مکانیک، مهندسی پلیمر، مهندسی عمران و علوم پایه تشکیل یافته است و دانشکده‌های مهندسی نفت و مهندسی پزشکی نیز در شرف تأسیس می‌باشند. همچنین این دانشگاه در سال ۱۳۸۶ اقدام به تأسیس مرکز آموزش الکترونیکی با ارائه سه رشته مهندسی پزشکی، مهندسی شیمی و مهندسی مواد نمود این مرکز در محل سابق دانشگاه صنعتی سهند و در کنار تراکتورسازی تبریز قرار گرفته‌است.

دانشکده‌ها[ویرایش]

دانشکده مهندسی برق[ویرایش]

دانشکده مهندسی برق
دانشگاه صنعتی سهندتبریز
تأسیس
رئیس دکتر افشین ابراهیمی
هیئت علمی ۲۵ نفر
مکان  ایران، آذربایجان شرقی، سهند
وب‌گاه ee.sut.ac.ir

دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی سهند یکی از هشت دانشکده این دانشگاه است.

مقاطع آموزشی و گرایش‌ها[ویرایش]

مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی برق در دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی سهند آموزش و به صورت زیر ارائه می‌شود:[۴]

دانشکده مهندسی شیمی[ویرایش]

دانشکده مهندسی شیمی
دانشگاه صنعتی سهند
تأسیس
رئیس دکتر رضا علیزاده
هیئت علمی ۳۶ نفر
دانشجویان ۹۶۰
مکان  ایران، آذربایجان شرقی، سهند
وب‌گاه che.sut.ac.ir

دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی سهند یکی از دانشکده‌های مطرح مهندسی شیمی در ایران است که در میان متخصصین این رشته در ایران شناخته شده می‌باشد. طرحهای صنعتی و نیمه صنعتی زیادی با موفقیت در این دانشکده به انجام رسیده است. در سال ۱۳۸۷ دانشکده مهندسی پلیمر از این دانشکده منفک گردیده است. درصد بالایی از فارغ التحصیلان این دانشکده در حوزه‌های مختلف صنعتی از جمله وزارت نفت جذب و یا در دانشگاه‌های دولتی ایران به عنوان هیئت علمی مشغول به کار شده‌اند. با توجه به فعالیتهای درخشان آموزشی و پژوهشی این دانشکده و همچنین انجام طرحهای مهم صنعتی در زمینه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، وزارتین نفت و علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه صنعتی سهند تبریز را در کنار دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف، صنعت نفت، صنعتی امیرکبیر و شیراز به عنوان شش دانشگاه برتر کشور در ایجاد کنسرسیوم بزرگ نفتی معرفی نمودند. پژوهشکده نفت و گاز دانشکده مهندسی شیمی همچنین از سوی استاندار آذربایجان شرقی به عنوان دبیرخانه ستاد توسعه فناوریهای نفت و گاز استان آذربایجان شرقی انتخاب گردیده است. علاوه بر پژوهشکده نفت و گاز، چندین مرکز تحقیقاتی نیز در این دانشکده وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به مرکز تحقیقات مواد نانوساختار، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، مرکز تحقیقات مهندسی محیط زیست، مرکز تحقیقات رآکتور و کاتالیست، مرکز تحقیقات فناوری غشا، مرکز تحقیقات پدیده‌های انتقال و مرکز تحقیقات مهندسی بافت اشاره نمود.

مقاطع آموزشی و گرایش‌ها[ویرایش]

هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته مهندسی شیمی در دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی سهند آموزش و به صورت زیر ارائه می‌شود:[۴]

دانشکده مهندسی مواد[ویرایش]

دانشکده مهندسی مواد
دانشگاه صنعتی سهند
تأسیس
رئیس دکتر جعفرخلیل علافی
هیئت علمی ۱۸ نفر
مکان  ایران، آذربایجان شرقی، سهند
وب‌گاه [۱]

دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی سهند با سابقه‌ترین دانشکده این دانشگاه و یکی از دانشکده‌های مطرح مهندسی مواد در ایران است که در میان متخصصین این رشته در ایران شناخته شده می‌باشد که تالیفات و مقالات بسیاری را در زمینه مواد پیشرفته، نانو مواد، پوشش کاری و ... در ارائه کرده است.

مقاطع آموزشی و گرایش‌ها[ویرایش]

هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته مهندسی مواد در دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی سهند آموزش و به صورت زیر ارائه می‌شود:[۴]


دانشکده مهندسی مکانیک[ویرایش]

دانشکده مهندسی مکانیک
دانشگاه صنعتی سهند
تأسیس
رئیس دکتر داود جلالی وحید
معاون آموزشی دکتر محمد گوهر خواه
هیئت علمی ۱۸ نفر
دانشجویان ۴۱۰ نفر
مکان  ایران، آذربایجان شرقی، سهند
وب‌گاه mech.sut.ac.ir

دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی سهند یکی از هشت دانشکده این دانشگاه است ، این دانشکده در سال تحصیلی ۸۰-۸۱ فعالیت آموزشی خود را در رشته مهندسی مکانیک آغاز نمود و هم اکنون در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد، در این دانشکده آزمایشگاههای آموزشی و پژوهشی شامل مکاترونیک و ارتعاشات ، سازه های سبک ، بیومکانیک ، طراحی و ساخت ماشین آالات پیشرفته ، محاسبات پیشرفته ، موتور ، قابلیت اطمینان ، انرژی و پمپ و کارگاه های عمومی و تخصصی ایجاد گردیده است.

مقاطع آموزشی و گرایش‌ها[ویرایش]

مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی مکانیک در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی سهند آموزش و به صورت زیر ارائه می‌شود:[۴]

دانشکده مهندسی عمران[ویرایش]

دانشکده مهندسی عمران
دانشگاه صنعتی سهند
تأسیس
رئیس دکتر احمدرضا قره باغی
هیئت علمی ۱۰ نفر
مکان  ایران، آذربایجان شرقی، سهند
وب‌گاه cie.sut.ac.ir

دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی سهند یکی از هشت دانشکده این دانشگاه است.

مقاطع آموزشی و گرایش‌ها[ویرایش]

مقطع کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی عمران در دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی سهند آموزش و به صورت زیر ارائه می‌شود:[۴]

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. «عمر ریاست بیش از 40 رئیس دانشگاه/ فهرست با سابقه‌ترین روسا». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۱۳-۰۸-۲۱. بازبینی‌شده در ۲۰۱۵-۰۵-۲۹. 
  2. الگو:Http://ur.isc.gov.ir/Home/RankIranUniv
  3. «وب‌گاه دانشگاه صنعتی سهند». دانشگاه صنعتی سهند. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۰۸ مه ۲۰۱۲. بازبینی‌شده در ۷ آوریل ۲۰۱۲. 
  4. ۴٫۰ ۴٫۱ ۴٫۲ ۴٫۳ ۴٫۴ دربارهٔ دانشگاه

پیوند به بیرون[ویرایش]