پژوهشگاه ابن سینا

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از پژوهشگاه ابن‌سینا)
پرش به: ناوبری، جستجو


پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی - ابن سینا
نشان پژوهشگاه ابن سینا
نشان پژوهشگاه ابن سینا
تأسیس ۱۳۷۷ خورشیدی
نوع دولتی
بنیانگذار محمد مهدی آخوندی
رئیس محمد مهدی آخوندی
مکان تهران، ایران پرچم ایران
وابسته به جهاد دانشگاهی
وب‌گاه http://www.avicenna.ac.ir

پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی - ابن سینا، یک پژوهشگاه علوم زیستی و پزشکی وابسته به جهاد دانشگاهی در دانشگاه شهید بهشتی تهران مستقر می باشد که در زمینه‌های زیست‌فناوری تولیدمثل، آنتی‌بادی منوکلونال و نانوبیوتکنولوژی فعالیت می‌کند. هم‌چنین این پژوهشگاه یک مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر در خیابان شریعتی (تهران) را هم مدیریت می‌کند.

پژوهشکده بیوتکنولوژی تولید مثل از پنج گروه پژوهشی جنین شناسی و آندرولوژی، ژنتیک تولیدمثل و بیوتکنولوژی، ایمونولوژی تولید مثل، عفونت‌های تولیدمثل و حقوق و اخلاق زیستی برخوردار است. برگزاری سمینارهای کشوری و کارگاه های تخصصی برای ارائه دستاوردهای جدید و طرح ابعاد بین رشته ای موضوع های مرتبط با روش های کمک باروری و فناوری تولید مثل، از جمله فعالیت های این پژوهشکده است. این پژوهشکده، در کنار فعالیت‌های پژوهشی خود، به‌منظور زمینه‌سازی برای ارائه خدمات درمانی و به‌کارگیری نتایج حاصل از تحقیقات در عرصه درمان ناباروری، مرکز فوق‌تخصصی درمان ناباروری و سقط مکررابن‌سینا را درقالب پنج کلینیک تخصصی سقط مکرر، ناباروری، پره ناتولوژی، درمان‌های جایگزین و سلامت جنسی، تأسیس کرده است.

پژوهشکده آنتی‌بادی منوکلونال نیز از اسفندماه ۱۳۷۹ فعالیت خود را آغاز کرده و از سه گروه پژوهشی هیبریدوما، مهندسی آنتی‌ژن و آنتی‌بادی و ایمونوشیمی تشکیل شده است.

در سال ۱۳۸۴، با مطرح شدن بحث نانوتکنولوژی و نانوبیوتکنولوژی به عنوان یکی از اولویت‌های کشوری، پژوهشکده نانوبیوتکنولوژی تأسیس شد که سه گروه پژوهشی نانوتکنولوژی، تکنولوژی نوترکیب و نانوبیوسنتز دارد.

گروه‌های پژوهشی دوازده‌گانه این پژوهشکده‌ها، با اتکا به فعالیت های گروهی جمعی از متخصصان، با ۱۸ تنوع تخصصی در زمینه‌های علوم زیستی، بیوتکنولوژی و پزشکی مولکولی و بالینی فعالیت می کند.

مرکز رشد زیست فناوری ابن سینا، نیز تحت حمایت فنی، علمی و اقتصادی پژوهشگاه ابن سینا، در سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را آغاز کرد. فعالیت های این مرکز در زمینه های تخصصی بیوتکنولوژی تولیدمثل، آنتی بادی منوکلونال و نانوتکنولوژی زیستی است. واحدهای مستقر در این مرکز با حمایت پژوهشکده های بیوتکنولوژی تولیدمثل و آنتی بادی منوکلونال، نانوتکنولوژی زیستی و مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا فعالیت می کنند. از جمله هدف های این مرکز، کمک به توسعه ی حرفه های جدید و رشد فعالیت کارآفرینانی است که در قالب واحدهای نوپای فعال مرتبط با موضوع های فوق تلاش می کنند.

برخی از فعالیت ها: اجرای طرح های پژوهشی پایه و کاربردی درمانی، از جمله درمان ناباروری و سرطان شناسایی و رفع نیازهای بخش های تشخیصی و درمانی در زمینه فناوری های زیستی فراهم کردن زمینه‌های جذب دانشجویان فوق لیسانس و دکترای در انجام پایان‌نامه‌های پژوهشی برنامه‌ریزی علمی، تدوین و اجرای دوره‌های آموزشی فوق لیسانس و دکترای در زمینه فناوری‌های نوین با همکاری مراکز آموزشی داخل و خارج کشور اطلاع‌رسانی، نشر کتاب‌ها، نشریه ها و خبرنامه‌های علمی و تحقیقاتی و برگزاری کنفرانس‌ها، سمپوزیوم‌ها و کارگاه‌های آموزشی و کنگره‌های منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی

پیوند به بیرون[ویرایش]