پناهگاه حیات وحش لوندویل

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
پناهگاه حیات وحش لوندویل
نوع منطقه پناهگاه حیات وحش
کشور ایران
استان گیلان
وسعت ۱۰۷۴/۳۵ هکتار
گونه‌های گیاهی برخی از گونه‌های مهم: نی، لویی، انار وحشی، توسکای قشلاقی، ازگیل، لرگ، لیلکی، تمشک
گونه‌های جانوری

برخی از گونه‌های مهم: قوی فریاد کش، انواع اردک، حواصیل، گیلانشاه خالدار و درنا

سمور آبی، گورکن، فوک دریای خزر و شغال
تاریخ ثبت ۲۱ مرداد ۱۳۵۴
شماره ثبت ۶۳
اقلیم خیلی مرطوب و معتدل

پناهگاه حیات وحش لوندویل در شهرستان آستارا از استان گیلان ایران قرار دارد.

موقعیت[ویرایش]

این پناهگاه بین ۱۹/۳۸ تا ۲۸/۳۸ عرض شمالی و ۵۲/۴۸ تا ۵۴/۴۸ طول شرقی و در استان گیلان و میان بخش لوندویل و بخش مرکزی شهرستان آستارا واقع شده است.

مشخصات[ویرایش]

پناهگاه حیات وحش امیر لوندویل با مساحتی بالغ بر ۱۰۷۴ هکتار، در موقعیتی قرار دارد که از جنوب به شهر لوندویل و از شمال به شهر آستارا و از شرق به دریای خزر و از غرب به جاده آستارا به لوندویل منتهی می‌شود. این منطقه در سال ۱۳۵۲ به عنوان منطقهٔ حفاظت‌شده اعلام شد و طی مصوبهٔ شمارهٔ ۶۳ مورخ ۲۱/۵/۱۳۵۴ شورای عالی محیط زیست به مجموعهٔ مناطق تحت مدیریت سازمان پیوست. ارتفاع متوسط منطقه ۲۰ متر پایین‌تر از سطح دریاهای آزاد است. پناهگاه حیات وحش لوندویل دارای اقلیم خیلی مرطوب و معتدل با متوسط بارندگی ۱۱۰۰ میلی‌متر و دمای سالانهٔ ۱۵ درجهٔ سانتی‌گراد است.

ویژگی‌های زیستگاهی[ویرایش]

این منطقه نمونه‌ای منحصر به فرد از باقیماندهٔ جنگل‌های جلگه‌ای هیرکانی است. حدود ۱/۳ منطقه از برکه، آب‌بندان و تالاب‌های مشجر تشکیل شده‌است. از گونه‌های مهم گیاهی می‌توان از نی، لویی، انار وحشی، توسکای قشلاقی، ازگیل، لرگ، لیلکی، تمشک و غیره نام برد. این پناهگاه شامل زیستگاه‌های متنوع آبی و خشکی برای جانوران است. ۱۲۵ گونهٔ جانوری در منطقه شناسایی شده‌است که مهمترین آن‌ها عبارتند از روباه معمولی، گراز، سمور آبی، سیاه کاکل، پری شاه رخ، درن فک، قوی فریاد کش، انواع اردک، حواصیل، گیلانشاه خالدار و درنا.

پستانداران: سمور آبی، گورکن، فوک دریای خزر و شغال.

پرندگان: قوی گنگ, ‌قوی فریادکش, ‌فیلوش, ‌اردک سیاه کاکل,‌ اردک چشم طلایی، باکلان کوچک و بزرگ، عقاب‌ها، کاکائی‌ها، پرستوهای دریایی، آبچلیک‌ها، حواصیل‌ها، سهره‌ها، چرخ‌ریسک‌ها، گیلانشاه خالدار, ‌پری شاهرخ، درنا و قرقاول.

عوامل تهدید کننده[ویرایش]

به عنوان مهمترین عوامل تهدید می‌توان از تغییر کاربری اراضی، تعارضات به اراضی حاشیهٔ تالاب، چرای دام، شکار و صید غیرمجاز، تأسیسات جهانگردی و برداشت صدف نام برد.[۱] ۱۰

حیوانات موجود[ویرایش]

تعداد ده راس مارال و شش راس گوزن زرد ایرانی هم اینک در محدوده محصور ۶۰ هکتاری در پناهگاه حیات وحش لوندویل آستارا نگهداری می‌شوند.[۲]

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]