سی‌سخت

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از سی سخت)
پرش به: ناوبری، جستجو
سی‌سخت
Sisakht.JPG
کشور  ایران
استان کهگیلویه و بویراحمد
شهرستان دنا
بخش مرکزی
نام(های) دیگر ده بزرگ سی سخت،
نام(های) قدیمی سی سخت
سال شهرشدن ۱۳۶۲
مردم
جمعیت ۶٬۸۱۴ نفر
رشد جمعیت متوسط
تراکم جمعیت متوسط نفر بر کیلومتر مربع
جغرافیای طبیعی
مساحت ۵٫۲ کیلومتر مربع
ارتفاع از سطح دریا بیش از ۲۲۰۰ از سطح دریا
آب‌وهوا
میانگین دمای سالانه ۱۰−۱۵
میانگین بارش سالانه ۷۰۰ میلی‌متر
روزهای یخبندان سالانه ۸۰ روز
اطلاعات شهری
شهردار حسین محمد خانی
پیش‌شماره تلفنی ۰۷۴۳... ۳۲۲
تابلوی خوش‌آمد به شهر

سی‌سخت شهری در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر یاسوج و در استان کهگیلویه و بویراحمد ایران قرار دارد. این شهر مرکز شهرستان دنا است.

جمعیت این شهر در سال ۱۳۸۵، برابر با ۶٬۸۱۴ نفر بوده‌است.[۱] گویش مردم این شهر لری می‌باشد.

این شهر در دامنه کوه دنا بلندترین کوه رشته‌کوه زاگرس واقع می‌باشد و منطقه‌ای گردشگری به‌شمار می‌آید.[۲] از جمله مناطق گردشگاهی این شهر می‌توان به کوه گل-چشمه میشی-دشتک-بن رود و بندان اشاره کرد. شهر سی سخت با مساحت تقریبی ۵/۲ کیلومتر مربع در دامنه کوه ۴٬۴۰۹ متری دنا واقع گردیده‌است. برای مسافرت به این شهر می‌توان از جاده یاسوج به سی سخت استفاده کرد؛ و یا از اصفهان-سمیرم-سی سخت به این شهر رسید. (اصفهان - سمیرم اتوبان است)

اقلیم[ویرایش]

اقلیم سی‌سخت تحت تأثیر کوهستان دنا سردسیری است و قسمتی از پائیز و سرتاسر زمستان از برف پوشیده‌است؛ و همین امر موجب پرآبی منطقهٔ سی‌سخت است؛ و جویبارها و چشمه‌سارهای دائمی از مناطق برفی سرازیر شده و منطقه را سیراب می‌سازد. شهر سی سخت به سبب موقعیت جغرافیایی و قرارگیری در دامنه کوه دنا دارای هوای مطبوع و خوشایند، آب سالم، خوشگوار و فراوان است.

جاذبه‌های طبیعی[ویرایش]

چشمه‌ها

چشمه میشی: بزرگترین و پرآب‌ترین چشمه‌اش چشمه «بشو = Bocu» یا چشمه میشی است که در پائین گردنه بیژن قرار گرفته و آب آن با وجود تأمین آب آشامیدنی شهر، زمینهای زراعی ده بزرگ سی‌سخت را نیز آبیاری می‌کند.

چشمه سرد: واقع در منطقه کوه گل شهر سی سخت.

چشمه توف: مشرف بر شهر توریستی سی سخت. این چشمه در مسیر صعود به قلهٔ دنا قرار دارد. این چشمه در تمام فصول سال دارای آبی گوارا و خنک می‌باشد.

چشمه تاگی: دارای آبی خنک و گوارا که عطش کوهنوردان را بر طرف می‌کند.. از آب این چشمه برای آبیاری باغات انگور و سیب و گردوی منطقهٔ کلنجه استفاده می‌شود.

چشمه تاگی، چشمه سیاه، چشمه ریزک، چشمه بایی، چشمه توف و...


آدرس اماکن:

نگارخانه[ویرایش]

منابع[ویرایش]

پیوند به بیرون[ویرایش]