دانشگاه یاسوج

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به ناوبری پرش به جستجو


دانشگاه یاسوج
Unvarm.gif
تأسیس ۱۳۶۲
۱۳۷۹(ارتقا به دانشگاه یاسوج)
نوع سراسری (دولتی)
رئیس احمد عریان (رییس)
معاون آموزشی مهدی نوری پور
معاون دانشجویی فریبرز نیکدل
معاون پژوهشی ابوالقاسم عوض پور
هیئت علمی قریب ۳۰۰ نفر
دانشجویان ۶۰۰۰ نفر
مکان یاسوج
نام مستعار دانشگاه زیرتل
وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
وب‌گاه www.yu.ac.ir

مختصات: ۳۰°۳۹′۰۸″شمالی ۵۱°۳۵′۳۱″شرقی / ۳۰٫۶۵۲۲۹۱°شمالی ۵۱٫۵۹۱۹۵۵°شرقی / 30.652291; 51.591955 دانشگاه یاسوج بزرگ‌ترین مرکز آموزش عالی در استان کهگیلویه و بویراحمد است. این دانشگاه هم‌اکنون دارای ۴ دانشکده و ۲ پردیس می‌باشد.

پیشینه[ویرایش]

این دانشگاه در سال ۱۳۶۲ فعالیت خود را تحت نام آموزشکده فنی وابسته به دانشگاه شیراز با پذیرش دانشجو در دو رشته عمران روستایی و مکانیک – جوشکاری در مقطع کاردانی آغاز کرد.

تا سال ۱۳۷۱ سالانه ۱۰۰ نفر دانشجو در این آموزشکده پذیرش می‌شدند که مجموع آمار دانشجویان هر سال تحصیلی حدود ۲۵۰ نفر بوده‌است و هر سال حدود ۷۰ نفر فارغ‌التحصیل داشته‌است که مجموعاً تا سال ۱۳۷۱ حدود ۶۰۰ نفر فارغ‌التحصیل گردیده‌اند. از سال ۱۳۷۲ این آموزشکده با اضافه شدن آموزشکده کشاورزی تبدیل به مجتمع آموزش عالی یاسوج وابسته به دانشگاه شیراز گردید و در سال ۱۳۷۳ در رشته‌های کاردانی مکانیک گرایش تأسیسات آبرسانی و گاز رسانی و عمران گرایش زیرسازی راه پذیرش دانشجو صورت گرفت.

پس از آن در سال ۱۳۷۴ تبدیل وضعیت این مجتمع به دانشگاه در شورای گسترش آموزش عالی مورد موافقت اصولی قرار گرفت و سرانجام در سال ۱۳۷۵ این مجتمع فعالیت خود را به‌طور مستقل از دانشگاه شیراز ادامه داد. سپس به منظور رشد، تعالی و توسعه آموزش عالی در منطقه واستان تلاش‌های فراوانی صورت گرفت تا اینکه در تاریخ ۱ خرداد ۱۳۷۸ تبدیل وضعیت قطعی مجتمع آموزش عالی به تصویب رسید و سرانجام در خردادماه ۱۳۷۹ به وسیلهٔ وزیر وقت علوم، تحقیقات و فناوری رسماً به دانشگاه یاسوج ارتقا یافت.

پس از تبدیل وضعیت، دانشگاه یاسوج با سه دانشکده علوم پایه، فنی و مهندسی، و کشاورزی، چند گروه آموزشی و یک واحد دبیرستان و مرکز پیش دانشگاهی وابسته به دانشگاه به فعالیت علمی، تحقیقاتی و آموزشی خود ادامه داد و هم‌اکنون این دانشگاه با شش دانشکده (فنی و مهندسی-علوم انسانی-کشاورزی-علوم پایه-صنعت نفت گچساران-صنعت و معدن چرام) و سه پژوهشکده منابع طبیعی و محیط زیست - گیاهان دارویی و اسانس دار و مطالعات اجتماعی و زبان شناختی بومی و یک دبیرستان و مرکز پیش دانشگاهی وابسته به دانشگاه، ۲۲ گروه آموزشی (۵۰ کدرشته تحصیلی در مقاطع کاردانی و کارشناسی در سه دوره روزانه، نوبت دوم و نیمه حضوری و ۱۲۰کدرشته کارشناسی ارشد و ۴۰کدرشته دکتری با تعداد بالغ بر ۶۰۰۰ دانشجو در راستای اهداف برنامه‌ریزی شده به فعالیت خود ادامه می‌دهد.[۱]

در سال ۱۳۹۰ رشتهٔ ریزکرم‌شناسی یا نماتدشناسی در مقطع کارشناسی ارشد برای نخستین بار در ایران و خاورمیانه توسط دکتر محمد عبداللهی استاد گروه گیاهپزشکی در دانشگاه یاسوج مطرح و راه اندازی گردید و نخستین دانش‌آموخته این رشته در سال ۱۳۹۲ فارغ‌التحصیل شد.

دکتر محسن عسکریان، دکتر اردوان ارژنگ، دکتر شاپور رمضانی و دکتر محمودرضا رحیمی و دکتر احمد عریان در ادوار مختلف ریاست این دانشگاه را عهده‌دار بوده‌اند.

دانشکده‌ها[ویرایش]

  • دانشکده ادبیات و علوم انسانی
  • دانشکده علوم پایه
  • دانشکده فنی مهندسی
  • دانشکده کشاورزی
  • دانشکده منابع طبیعی و جنگلداری
  • دانشکده نفت و گاز گچساران (تأسیس ۱۳۹۱)
  • دانشکده صنعت و معدن چرام (تأسیس ۱۳۹۱)

جستارهای وابسته[ویرایش]

این دانشگاه اکنون دارای 7 دانشکده و ۷۰۰۰ دانشجو می‌باشد.

پیوند به بیرون[ویرایش]

پانویس[ویرایش]