بحث:شهرکرد

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

با سلام خدمت مدیر محترم. خواهشمندم توضیحات مربوط به فریدونشهر را پاک کنید.در مورد این شهر بهتر است در صفحه خودش هر توضیحی لارم است داده شود.

با وجود اصلاح چندین باره خطای 94.183.108.189 در مورد زبان گفتاری مردم شهر شهرکرد این کاربر همچنان بر وجود گویش بختیاری در شهر شهرکرد (نه شهرستان شهرکرد) اصرار می ورزد، دلیل ابن حرف برای کسانی که خود و خانوادشان سالهاست در شهر شهرکرد زندگی می کنند مشخص نیست! اگر منظور وجود مهاجرینی محترم از شهرهایی مثل فارسان است،لابد به دلیل سکونت مهاجرینی از سامان و شهرکیان زبان ترکی را هم بایدا ضافه کرد!! لطفا دلیل گفته خود را بیان کنید.



  • شهرکرد مرکز استان چهار محال و بختیاری است که منطقه چهار محال این استان قرار گرفته است. باید توجه شود که همان طو که وجود مهاجرین بختیاری در اصفهان دلیلی بر بختیاری بودن زبان اصفهانی ها نمی شود این مطلب در مورد شهرکرد هم صادق است. منابع ارائه شده است.Sibeshahrekord ‏۱۵ آوریل ۲۰۱۰، ساعت ۰۶:۴۹ (UTC)

زبان مردم شهرکرد[ویرایش]

دلایل موجود برای درج فارسی به عنوان زبان مردم شهرکرد:

  1. شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری به دلیل زودتر برخوردار شدن از زندگی شهر نشینی ، امکانات آموزشی و بهداشتی کانون توجه مردم روستا ها و شهرهای اطراف شد و عده زیادی به آن مهاجرت کردند.مهاجرت تعداد زیادی از روستاییان و مردم شهرهای کوچک تر در کنار مهاجرت خانواده های قدیمی شهرکرد به اصفهان باعث شد تا رفته رفته عده مردمان بومی آن کمتر شود. چنین پدیده ای در همه شهرهایی که به دلیلی مهاجرت پذیر هستند دیده می شود. معروف است که در تهران عده زیادی از شهررهای ترک زبان نظیر تبریز و ارومیه به تهران مهاجرت کرده اند. اما به هر حال زبان مردم تهران فارسی است. بختیاری ها تاریخ درخشانی در حکم رانی بر شهر اصفهان دارند و عده زیادی از نوادگان خوانین برجسته آن ها در آن شهر ساکن شدند با این حال زبان مردم اصفهان بختیاری نیست. در حالت کلی زبان مهاجران در کوتاه مدت تاثیری بر زبان و فرهنگ مردمان بومی ندارد.
  2. با قبول پذیرش مهاجر بودن 70% ساکنین شهرکرد از روستاها و شهرهای اطراف، باید قبول کرد که تعداد مهاجرین ترک زبان از روستاها و شهرهای بسیار نردیک تر به شهرکرد نظیر سامان، فرخ شهر، بن،شهرکیان و پیربلوط بسیار بیشتر از مهاجرین بختیاری زبان هستند. در واقع در صد بیشتر ساکنین روستاها و شهرهای دو شهرستان بروجن و شهرکرد،ترک زبانان و سپس فارسی زبانان هستند. بختیاری در این دو شهرستان به ندرت !!یافت می شود هرچند تقریبا تمام ساکنین شهرستانهای فارسان،کیار،لردگان و کوهرنگ از هموطنان بختیاری هستند.
  3. واضح است که در شهرکرد مردم به زبان شهرکردی صحبت می کنند و مهاجرین به این شهر نیز این فرهنگ را می پذیرند چنان که مردمان یاسوج در سطح شهر لری حرف می زنند و مهاجرین نیز بجبور به قبول این فرهنگ.

Sibeshahrekord (بحث) ‏۶ آوریل ۲۰۱۱، ساعت ۱۵:۴۹ (UTC)

نژاد و زبان مردم شهرکرد[ویرایش]

سلام.لطفا"درخصوص شهرشهرکردمستنددرج شودنه نظرشخصی!(اشاره به قسمت نژادمردم شهرکرد)شایدبسیاری ازمردم شهرکردامروزکاملا"به گویش بختیاری تکلم نکنندوپس ازمشروطه تاکنون مهاجرینی ازاطراف شهرضا یاخمینی شهرویاهرجای دیگردراین شهرساکن شده باشند ولی ازنام خانوادگیهای قدیمی فراواوانی ماننداستکی،کیان ارثی،خسروی،حیدری،شیرانی،ایلبیگی،ایلخانی،حاج ایلخانی،اسفندیاری،صمصامی،بختیار،بختیاری،مجاهد،محتشم،امانی(امانیهای اصالتا"دشتکی وچقاخوری)،آسترکی ودههافامیل دیگرنیازی به اثبات حضورصدهایاهزاران سال بختیاریهادراین مایملک بختیاریهااززمان عیلامیهاتااتابکان وافشاریه ومشروطه نباشد... امااگرهدف ایجادنزاع قومی یانادیده گرفتن قوم بختیاری یاتسویه حسابهای ارباب رعیتی دوران خوانین بختیاری برمنطقه چهارمحال بختیاری است جای آن نوشتن کذب درسایت یک مرکزاستان نیست... پس این سیاهه بدون مدرک مربوط به نژادمردم شهرکردحذف شودومجددا"لینک مشاهیرشهرکرداضافه شود.

.شهرکردی ها...نژاد و زبان[ویرایش]

<در جواب دوستمان ضمن احترام به بختیاری ها لازم به ذکر میدانم جمعیت کم چهارمحالی و بالاخص شهرکردی این مطلب حتی در صورت صحت، دال بر بختیاری بودن شهرکردی ها نمیشود.چرا که اصلا از نام خود استان به راحتی میتوان به این مساله پی برد.به نظر شما آیا بلوچی ها میتوانند ادعا کنند سیستانیها نیز بلوچی هستند آن هم به استناد به جمعیت زیادشان....؟یا با مهاجرت به مرکز سیستان به دلیل مرکزیتش یادلایل دیگر ،جمعیت اندک آنها را ،زبان آنها را و نژاد آنها رانادیده بگیرند...شهرکرد قبل از اینکه مهاجرینی داشته باشد خود دارای ساکنینی بوده است.به گواه تاریخ دانان دامداران اولین ساکنین شهرکرد قدیم بوده اند که با وجود ییلاق و قشلاق به منطقه خوزستان که از بختیاری ها نیز کم نیست،اسالت و زبان فارسی خود را تا الان نیز حفظ کرده اند واگر به لهجه کار نداشته باشیم گویش آنها فارسی رایج است.شهرکرد هیچگاه تحت سلطه هیچ قومی نبوده است تا آنجا که روسا و کدخدایان شهرکرد ابدا بختیاری نبوده اند. موکدا بنده حقیر با اطلاعات ناچیزم اعلام میکنم: عیلام قدیم که دوست ما به آن اشاره کردند مربوط به قبل از ورود آریایی ها به سرزمین پارس است که مناطق وسیعی از جنوب و غرب ایران را در بر می گیرد... پس آن طور که ایشان استناد می کنند،شیرازی ها هم لابد بختیاری هستند!! در ضمن هیچ کس منکر قدرت و نفوذ بختیاری ها درگذشته در منطقه یا حتی تهران نیست. مقصودبیان واقعیت برای همگان است نه تسویه حساب که گفتید!'

نام استان و نژادهای مختلف ساکن در استان[ویرایش]

همانطور که همه ساکنان این استان می دانند، عموما مردم استان خود را به دو دسته ی چهارمحالی و بختیاری تقسیم می کنند. به همین دلیل نام این استان "چهار محال" و "بختیاری" است. لازم به ذکر است که حتی در دوران قدرت خوانین بختیاری که در سطح کشور داری نفوذ فراوانی بودند هم نام استان شامل نام هر دو نژاد بود و فقط بختیاری را زودتر می گفتند یعنی در گذشته در تقسیمات کشوری نام این منطقه "بختیاری و چهار محال" یا "بختیاری و شهرکرد" بوده است و زیر نطر استان دهم،اصفهان اداره می شده است.

مردم شهرها و روستاهای غرب استان که در مجاورت اصفهان قرار دارند نظیر شهرکرد،فرخ شهر وبروجن خود را چهارمحالی می شناسند و به زبان ها ترکی و فارسی صحبت می کنند و لهجه ای شبیه شهرهای اطراف اصفهان دارند.
بختیاری بیشتر در سمت غرب و جنوب استان که مجاور خوزستان و یاسوج است زندگی می کنند و هرچه به سمت خوزستان می رویم تعداد بختیاری ها بیشتر می شود.


در طول سالیان بسیاری تلاش شده است تا نام استان کمی خلاصه ترشود اما هیچ کدام از بختیاری ها و چهارمحالی ها حاضرنیستند تا نامشان در استان نباشد. Sibeshahrekord (بحث) ‏۹ مهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۲۳:۴۶ (UTC)

موضوع صفحه: شهر شهرکرد[ویرایش]

در هنگام وارد کردن آمار و اطلاعات توحه داشته باشید که این صفحه در مورد شهر شهرکرد می باشد نه شهرستان شهرکرد. به عنوان مثال جمعیت شهر شهرکرد حدودا ۱۵۹،۷۷۵ نفر است در حالی که حمعیت شهرستان شهرکرد ۲۸۳،۲۱۰ نفر و دارای پراکندگی قومیتی و زبانی است. Sibeshahrekord (بحث) ‏۳۱ ژوئیهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۹:۰۲ (UTC)

خرابکاری های اخیر در صفحه شهرکرد[ویرایش]

Stop2.png

با درود! تغییراتی که در صفحه‌ها می‌دهید خرابکاری محسوب می‌شود، خواهشمندیم که دست نگه دارید. برای تمرین به صفحهٔ تمرین بروید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر به صفحهٔ راهنما رجوع کنید.

در شهرکرد ربان بختیاری یا لری اصلا رایج نیست:

  1. این مطلب را با مراجعا به شبکه های اجتماعی زیادی که در فیس بوک وجود داره می توانید مشاهده کنید(در صفحه های اجتماعی شهر سنندج کردی و در صفخات اجتماعی یاسوج همه لری حرف می زند، اما در صفحات اجتماعی شهرکرد می بینیم که زبان فارسی رایج هست. که این خود شاهد ودلیل محکمی برای کسانی است که امکان سفر به این شهر را ندارند.
  2. مطابق آمار کمی بیش از 50 در صد جمعیت استان لر و بختیاری هستند که بیشتر آنها در نواحی غربی و حنوبی استان، در در شهرستان های فارسان، لردگان، کوهرنگ و لردگان است (این آمار هم با تعصبات قومی از صفحه های ویکی در حال حذف است). ما بقی جمعیت فارس زبان و ترک زبان هستند. شهرها و روستاهای ترک زبان و فارس زبان در ناحیه شرقی استان و در مجاورت شهرکرد و در شهرستان های شهرکرد، سامان، بن و بروجن هستند.
  3. این صفحه مربوط به شهر شهرکرد است و نه شهرستان شهرکرد. در برخی شهرهای دیگر شهرستان شهرکرد زبان لری نه تنها رایج که غالب است.
  4. در مورد زبان مردم شهرکرد قبلا در بحث شهرکرد صحبت شده است. لصفا به بحث های بالا توجه فرمایید.

Sibeshahrekord (بحث) ‏۱۰ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۶:۱۶ (UTC)

لطفا قبل از ایجاد تغییر مجدد، همینجا در مورد حذف یا اضافه جملاتی در مورد زبان بحث کنید و دلایل خود را بیان کنید. با تشکر. Sibeshahrekord (بحث) ‏۱۰ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۶:۲۷ (UTC)

شهر شهرکرد، نه شهرستان شهرکرد[ویرایش]

دلیل بسیاری از جنگ های ویرایشی این صفحه اشتباه ویرایش گران در تفکیک شهر شهرکرد و شهرستان شهرکرد هست. شهر هفشجان در نزدیکی شهر شهرکرد می باشد. لظفا اطلاعات مربوط به تاریخ و زبان هفشجان را در ضفحه مربوطه وارد کنید. Sibeshahrekord (بحث) ‏۵ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۲۳:۵۵ (UTC) Sibeshahrekord (بحث) ‏۵ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۲۳:۵۵ (UTC)


اگر این طور باشد پس مطالب تاریخچه شهرکرد تماماً مربوط به شهرهای کیان،چالشتر بوده است و از تاریخ خود خود دهکرد حقیقت بیان نشده است.اگر بنا به این موارد باشد که اشاره به تپه باستانی کیان یا قلعه چالشتر کنید لیکن باید به تپه اسکندری هفشجان با 9000 سال قدمت و با عنوان یکی از دولت شهرهای تاریخی جهان و اولین و بزگترین اثر ملی تاریخی استان حتماً اشاره شود.درک مطلب نیز مهم است که چه چیزی برای تاریخچه نوشته می شود.اگر این موضوع باشد مطالب باستان شناسی کیان و چالشتر نیز مطلقا به خود شهر کیان و شهر چالشتر مربوط می شوند واصلا به شهر شهرکرد ربطی ندارند. پس باید به طور کلی حذف شوند.چاه باید از خودش آب داشته باشد نه که دیگران در آن آب بریزند!؟ تاریخ کیان و چالشتر برای خودشان است چه ربطی به دهکرد دارند؟دهکردی که هیچ سند تاریخی تا پایان عصر صفوی از آن به میان نیامده است. کتمان حقایق و تبعیض در ویکی پدیا نباید وجود داشته باشد. با تشکر جهان بین هفشجانی (بحث) ‏۶ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۸:۲۳ (UTC)

با تشکر جهان بین هفشجانی، چند سالی است که چالشتر به طور قانونی یک ناحیه شهری از شهر شهرکرد می باشد. در مورد تاریخ شهرکرد قدیم هم به صراحت گفته شده است که از صفویه به بعد در متون دیده شده است. ویرایش مورد نظر شما در حدی که می تواند به شهرکرد مربوط باشد در صفحه انجام شد.

Sibeshahrekord (بحث) ‏۱۶ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۲۳:۰۳ (UTC)