تماشا (روزنامه)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از روزنامه تماشا)
پرش به: ناوبری، جستجو
تماشا
VNKFAY 27 4 1391-1.jpg
نوع روزانه
قالب ورزشی - اجتماعی - فرهنگی - هنری

صاحب امتیاز بهزاد حاجات نیا
مدیر مسئول بهمن حاجات نیا
سردبیر مهدی آماده
زبان فارسی

وب‌گاه: {{{وب‌گاه}}}

روزنامه تماشا، با مضمون سیاسی ، اقتصادی ، ورزشی، اجتماعی، فرهنگی و هنری کار خود را در روز چهارشنبه ۱۴، اردیبهشت ۱۳۹۰ در ۳۶ صفحه تمام‌رنگی آغاز کرد. این روزنامه بعدا در ۲۸ صفحه و در حال حاضر با ۲۴ صفحه منتشر می‌شود. تماشا اولین روزنامه در ایران است که مانند روزنامه‌های تبلوید با دو جلد رویی و پشتی منتشر می‌شود. جلد رویی این روزنامه همواره ورزشی است و جلد پشتی آن اغلب هنری و گاها اجتماعی است.این روزنامه در حال حاضر در استان فارس مشغول به فعالیت است و بصورت یک روزنامه سیاسی،فرهنگی،ورزشی ،هنری و اقتصادی انتشار می یابد.

آغاز به کار[ویرایش]

انتشار تماشا با ساختارشکنی‌های فراوان در عرصه مطبوعات ایران، سر و صدای زیادی به همراه داشت. این روزنامه با اختصاص بیش از نیمی از روزنامه به مسائل ورزشی، رقابت خود را با سایر روزنامه‌های ورزشی ایران آغاز کرد اما با اختصاص صفحاتی به مسائل اجتماعی و پرداختن اختصاصی به اخبار مرتبط با ادب و هنر، سعی کرد نیاز مخاطب ورزشی را کاملا پاسخ دهد.

در ابتدای سال 94 روزنامه تماشا از تهران به شیراز منتقل شد وبهمن حاجات نیا مدیر و مهدی آماده هم اکنون سردبیر این روزنامه است.

بخش‌های روزنامه[ویرایش]

فوتبال ایران[ویرایش]

مهدی شادمانی و مهدی امیرپور از اولین شماره روزنامه تماشا به عنوان دبیران سرویس فوتبال ایران فعالیت می‌کردند. در صفحات فوتبال ایران روزنامه تماشا صفحات جداگانه به تیم ملی فوتبال ایران، باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال، تیم‌های شهرستانی و مسائل مربوط به فدراسیون فوتبال ایران اختصاص داده شده‌است. ستون‌های تماشاگرنما، شهرباران، روبرو آماده باش و تماشاگران از ستون‌های ثابت و محبوب این روزنامه به شمار می‌روند.

=

اجتماعی[ویرایش]

تماشا به هدف آگاهی رساندن به مخاطب ورزشی خود در خصوص اخبار اجتماعی، صفحاتی را به این موضوع اختصاص داده که نیلوفر منصوریان دبیر این بخش است. در این صفحات علاوه بر توجه به اخبار اجتماعی در سراسر جهان، اخبار مهم داخل ایران درباره اموری از جمله دانشگاه‌ها، اخبار مربوط به یارانه، بازار و سایر اخباری که نیاز به اطلاعرسانی در مورد آن‌ها (غیر از اخبار سیاسی) حس می‌شد خبررسانی می‌کند.

ادب و هنر[ویرایش]

جلد پشتی روزنامه تماشا مربوط به سرویس ادب و هنر که خبر رسیدن جایزه اسکار به فیلم جدایی نادر از سیمین با چاپ عکسی از اصغر فرهادی منتشر کرده‌است

هدی ایزدی مسئولیت صفحات ادب و هنر را بر عهده دارد و اخبار مربوط به سینمای ایران و جهان، موسیقی، تئاتر، تلویزیون را پوشش می‌دهد. این بخش از روزنامه جلد اختصاصی دارد و آخرین صفحه روزنامه مانند اولین صفحه، که جلد بخش ورزشی محسوب می‌شود، به عنوان جلد بخش ادب و هنر مورد استفاده قرار می‌گیرد که تیتر اخبار مهم اجتماعی نیز روی آن کار می‌شود.

بسته شدن[ویرایش]

روزنامه تماشا که با مشکلات مالی عدیده‌ای همراه بود سرانجام در شهریورماه سال ۱۳۹۲ در حالی که طرق مختلف صرفه‌جویی از جمله کم کردن صفحات و تعدیل نیرو را پیموده بود بسته شد. اغلب اعضای روزنامه تماشا از جمله سردبیران آن در حال حاضر در حال انتشار هفته‌نامه تماشاگران امروز هستند که برای بسیاری یادآور هفته‌نامه تماشاگران است.

== شروع مجدد فعالیت ==

از 15 فروردین ماه سال1394 روزنامه تماشا با تغییر لوگو و محتوا در استان فارس(شیراز)توسط مهدی آماده یکی از روزنامه نگاران جوان و باتجربه استان فارس حیات دوباره را تجربه کرد.این روزنامه با مدیریت بهمن حاجات نیا و سردبیری و مدیریت اجرایی مهدی آماده خیلی زود جای خود را در استان فارس پیدا کرد و بعنوان روزنامه دوم فارس از لحاظ تیراژ در حال انتشار است.بهمن حاجات نیا در گذشته مدیر مسئول روزنامه تحلیل روز بوده است و مهدی آماده سابقه شانزده سال کار رسانه ای دارد که قبل از حضور در روزنامه تماشا به مدت شش سال سردبیر روزنامه نیم نگاه شیراز بوده است.