بریانک

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

بِریانَک یکی از قدیمی‌ترین محله‌های تهران است.

بریانک در قدیم بخشی از دهستان غار در بخش ری شهرستان تهران به حساب می‌آمد و ۱۰۰ نفر جمعیت داشته است؛ ولی امروزه در شهر تهران قرار دارد.[۱]

علت نامگذاری این محله به بریانک این بوده است؛ که یکی از شاهان بریانی در این محله می‌خورده است و به بریونک معروف بوده است.

در حال حاضر این باغ به محل تفریحی و فضای سبز تبدیل شده است که مردم به صورت بافت جدید و سازمانی از آن استفاده می‌کنند.

از جمله باغهای آن می‌توان باغهای کمپانی را نام برد که هم اکنون ساختمان تبدیل شده است. خیابان بریانک به دو قسمت شرقی و غربی بوده که پس از ایجاد بزرگراه نواب ارتباط بین هم قطع شده سنک فرش این خیابان در زمان قدیم (حدوداً ۳۰ سال گذشته) توسط آلمانها انجام گردیده که یکی از مقاومترین خیابانهای تهران از نظر تحمل وزن بسیار بالا در مورد تردد وسایل نقلیه می‌باشد بطوریکه در هنگام حفر کانال جهت انجام لوله کشی گاز در دهه گذشته بیل مکانیکی دچار ایراد می‌گردید، از جمله محلهای تفریحی و دیدنی موزه حیات وحش -هفت چنار (که در حال حاضر بدلیل عدم رسیدگی تعدادی از چنارهای آن خشک شده است) قابل ذکر است این محله در ایام ماه دهه اول ماه محرم مخصوصاً تاسوعا و عاشورا پذیرای هزاران نفر می‌باشد موقعیت این خیابان از سمت بزرگراه نواب انتهای ساخت و سازهای طرح نواب در سمت چپ و راست آن می‌باشد.

در این محل اقوام زیادی مانند طالقان‌ها، اراکیها، خالد آبادی‌ها، تویسرکانی‌ها زندگی می‌کند.

پارکهای معروف این محل از قبیل :باغ حکیم، هفت‌چنار، ۲۲ بهمن، نور، اعتماد، خانواده و ناظمی نام برد و خیابانهای معروف محل: گلستانی، حسام الدین، چهارراه رضایی، خیابان عرب.

یکی از بزرگ‌ترین مساجد و قدیمی‌ترین مسجد بنام مسجد المهدی در این محل قرار دارد که با برپایی نماز تمامی این مسجد پر می‌شود؛ و یکی از بهترین کوچه‌های این محل کوچهٔ بهار (مزرعتی قهرودی) به حساب می‌آید.

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. دهخدا. لغتنامه دهخدا.