سان فرانسیسکو

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
سان فرانسیسکو
شهر / شهرستان
City and County of San Francisco
پل گلدن گیت و دیگر نقاط شهر سانفرانسیسکو
پل گلدن گیت و دیگر نقاط شهر سانفرانسیسکو
پرچم سان فرانسیسکو
پرچم
موقعیت شهر در کالیفرنیا
موقعیت شهر در کالیفرنیا
مختصات: ۳۷°۴۶′۴۲″ شمالی ۱۲۲°۲۵′۹.۱۲″ غربی / ۳۷.۷۷۸۳۳° شمالی ۱۲۲.۴۱۹۲۰۰۰° غربی / 37.77833; -122.4192000مختصات: ۳۷°۴۶′۴۲″ شمالی ۱۲۲°۲۵′۹.۱۲″ غربی / ۳۷.۷۷۸۳۳° شمالی ۱۲۲.۴۱۹۲۰۰۰° غربی / 37.77833; -122.4192000
کشور  ایالات متحده آمریکا
ایالت  کالیفرنیا
شهرستان Flag of San Francisco.svg سانفرانسیسکو
تاسیس ۱۷۷۶
حکومت
 • شهردار گوین نیوسوم
ارتفاع ۵۲ پا (۱۶ متر)
جمعیت (سرشماری ۲۰۱۰)[۱][۲]
 • شهر / شهرستان ۸۲۵٬۱۱۱
 • منطقهٔ کلان‌شهری ۴٬۳۳۵٬۳۹۱
منطقهٔ زمانی PST (یوتی‌سی -۸)
 • تابستان (DST) PDT (یوتی‌سی -۷)
کد FIPS ۰۶-
وب‌گاه www.sfgov.org

سان‌فرانسیسکو با جمعیت ۷٬۲۶۴٬۸۸۷ نفر، چهارمین شهر بزرگ ایالت کالیفرنیای ایالات متحده آمریکا است.

شهر سان‌فرانسیسکو در نوک شمالی شبه‌جزیره سان‌فرانسیسکو و در کنار خلیج سان‌فرانسیسکو قرار دارد. چندین جزیره درون خلیج و جزایر فارالون نیز که در ۲۷ مایلی ساحل در اقیانوس آرام قرار دارند بخشی از محدوده شهری سانفرانسیسکو بشمار می‌آیند.

شهر سان‌فرانسیسکو نقطه مرکزی در محدوده کلانشهری منطقه خلیج سانفرانسیسکو بشمار می‌رود. این محدوده کلانشهری در جمع ۷ میلیون جمعیت دارد. شهر سانفرانسیسکو پس از نیویورک متراکم‌ترین شهر آمریکا از نظر جمعیت است. دفتر مرکزی سان‌فرانسیسکو کرونیکل بزرگ‌ترین روزنامه منطقه شمال کالیفرنیا در این شهر جای دارد.

پیشینه[ویرایش]

نخستین اروپایی‌هایی که در سانفرانسیسکو ساکن شدند اسپانیایی‌ها بودند که در سال ۱۷۷۶ بدین مکان آمدند. پس از هجوم طلای کالیفرنیا در ۱۸۴۸ شهر سانفرانسیسکو هم به سرعت رشد کرد.

زمین‌لرزه ۱۹۰۶ سانفرانسیسکو، این شهر را تبدیل به ویرانه نمود ولی پس از آن شهر به سرعت بازسازی شد.

مکان‌های دیدنی سان‌فرانسیسکو[ویرایش]

موقعیت شهرستان سانفرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا

گرچه این شهر همانند سایر مناطق کالیفرنیا آب و هوای مدیترانه‌ای دارد اما به خاطر جریان‌های هوایی در تابستان هم هوای آن گرم نیست و در زمستان مرطوب و معتدل است.

گلدن گیت را می‌توان نه تنها سمبل سان فرانسیسکو بلکه، پس از مجسمه آزادی، سمبل آمریکا دانست. پل بی بریج که پل ارتباطی بین سان فرانسیسکو و اوکلند می‌باشد نیز از پل‌های بزرگ و معروف این شهر است.

سان فرانسیسکو همچنین به دلیل داشتن تپه‌های بلند شهرت دارد. ارتفاع این تپه‌ها گاهی به ۳۰ متر هم می‌رسد. ناب هیل، راشن هیل و بلندی‌های پاسیفیک از معروف‌ترین تپه‌های شهر هستند.

اوشن بیچ و بیکر بیچ از پلاژهای زیبای این شهر بشمار می‌آید اما به دلیل سردی آب اقیانوس و امواج بلند چندان برای شنا کردن مناسب نیستند. ضلع شرقی سان فرانسیسکو لنگرگاه کشتی‌های مسافربری و تجاری بوده و اسکله ماهیگیران در این منطقه قرار دارد که از جاهای محبوب گردشگران است.

مه روی سانفرانسیسکو

خیابان مارکت مهم‌ترین قسمت اداری و تجاری سان فرانسیسکو بحساب می‌آید. محله چینی‌ها (سن فرانسیسکو) از محله‌های بزرگ و قدیمی این شهر و بزرگترین تجمع مردم چینی‌تبار در خارج از کشور چین است. از دیگر قسمت‌های شهر محله نورت بیچ است که ایتالیایی‌نشین و جای بسیاری از رستوران‌های ایتالیایی این شهر است. ناحیه میشن از مناطق پر جمعیت سان فرانسیسکو بشمار می‌رود که بیشتر ساکنانش از کارگران مهاجر از آمریکای جنوبی هستند. محله ریچموند در شمال گلدن گیت پارک و محله سانست در جنوب این پارک از محله‌های شلوغ و پر رفت‌وآمد این شهر می‌باشند.

تیم بیسبال جاینتز و تیم فوتبال فورتی ناینرز از تیم‌های ورزشی پرطرفدار سان فرانسیسکو هستند.

از نقاط دیگر دیدنی این شهر کاخ هنرهای زیبا، پل گلدن گیت، جزیره آلکاتراز، محله چینی‌ها، برج سوترو، موزه هنرهای معاصر سانفرانسیسکو، فرهنگستان علوم کالیفرنیا و برج هرمی شکل ترنس آمریکا را می‌توان نام برد. محله هیت-اشبری که نام آن با جنبش دههٔ ۶۰ هیپی‌ها عجین شده و فضای هیپی‌وار خود را هم‌چنان نگاه داشته نیز از محله‌های دیدنی این شهر است.

اقتصاد[ویرایش]

سانفرانسیسکو هر ساله درآمد هنگفتی از گردشگری به دست می‌آورد. هر ساله تعداد زیادی توریست برای بازدید از اماکنی همچون جزیره آلکاتراز و پل گلدن گیت به این شهر مراجعه می‌کنند.

اما بانک‌ها و شرکت‌های بزرگی نیز در این شهر مستقر هستند. برای نمونه می‌توان به بانک ولز فارگو اشاره کرد.می توان به بانک هم اس در اسارت کار.

فرودگاه بین‌المللی سانفرانسیسکو نیز یکی از فرودگاه‌های بزرگ کشور بوده و نام متروی سرتاسری شهر بی اریا رپید ترنزیت است.

مترو[ویرایش]

مترو انتقال‌گر سریع منطقه خلیج در سال ۱۹۷۲ تأسیس شده و هم‌اکنون دارای ۶ خط و ۴۵ ایستگاه می‌باشد.

مراکز دانشگاهی[ویرایش]

ورزش[ویرایش]

چشم‌انداز ابر شهر سان‌فرانسیسکو

منابع[ویرایش]