بحث:پشتون‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

این یک صفحهٔ بحث دربارهٔ مقالهٔ پشتون‌ها است.

سیاست‌های مقالات


 
این مقاله عضو ویکی‌پروژه‌های زیر است

صدساله بودن قرار داد دیورند که باید طبق آن بعد از صد سال ولایت پشتونستان به افغانستان واپس داده شود احتمالا دروغ است و آن مناطق برای همیشه به پاکستان واگزار شده است.— پیام امضانشدهٔ قبلی توسط 82.205.202.50 (بحثمشارکت‌ها) در تاریخ ۱۸ مارس ۲۰۰۷، ساعت ۱۱:۴۷ نوشته شده‌است.

اینکه پس از صد سال حکومت پاکستان پشتونستان را دوباره به افغانستان واگذار کند- احتمالاً دروغ نیست- بلکه حکومت پاکستان یک حکومت زور گویی بوده و صرف از راه زور میشود با آن صحبت کرد، و در عین زمان پاکستان خود را میراث خور تمام مناطق (بازمانده از هند برطانوی) میداند، بنا نمیخواهد تا این مناطق را بدون قید و شرط به افغانستان تسلیم کند. بدین صورت باید منتظر یک فرصت مناسب برای تسلیم این مناطق به افغانستان بود.— پیام امضانشدهٔ قبلی توسط احمد رامین (بحثمشارکت‌ها) در تاریخ ‏۳۱ مهٔ ۲۰۰۷، ساعت ۰۶:۱۹ نوشته شده‌است.

بلي اصلا پشتونستاني در نقشه سياسي وجود نداسته و ندارد و خط ديورند مرز رسمي و برسميت شناخته شده ميان کشور برادر بزرگ پاکستان و افغانستان است. اکثريت قاطع مردم افغانستان از ديورند به عنوان مرز رسمي کشور حمايت ميکنند تنها بعضي از قبيله گرايان پشتون تبار ديورند را به زعم خودشان برسميت نميشناسند. پشتون ها در افغانستان بين 20 الي 25 در صد است افغانستان داراي 34 ولايت است و پشتون ها در 6 ولايت جنوبي مسکون اند .— پیام امضانشدهٔ قبلی توسط 63.215.29.21 (بحثمشارکت‌ها) در تاریخ ۲۴ ژوئن ۲۰۰۷، ساعت ۰۵:۰۲ نوشته شده‌است.

البته باید یاد آور شویم که ‍پشتون ها در تمام ولایات افغانستان بدون استثنا موجود اند اما در چند ولایت محدود اقلیت بوده و در اکثر ولایات اکثریت اند. و نیز فیصدی آنها به 70 فیصد در افغانستان میرسید. و متاسفانه به اثر جنگ های تحمیل شده احصائیه جدید تعداد آنها را تقلیل به 50 تا 65 فیصد اعلان شده است. تشکر--Sabaar (بحث) ‏۱۱ فوریهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۱۶:۱۷ (UTC)

بجز در ولایات شرقی و جنوبی در دیگر ولایات اقلیت هستند و جمعیتشان 50% افغانستان است.اگر در ولایات شمالی مثل قندوز اکثریت دارند به خاطر اشغال سرزمین غیرپشتونها توسط ناقلین است.IR00NY ‏۱۱ فوریهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۱۶:۴۲ (UTC)