ابراهیم اسرافیلیان

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

ابراهیم اسرافیلیان (زاده ۳ تیر ۱۳۱۴ در نجف آباد) نماینده دوره دوم مجلس شورای اسلامی و رئیس سابق دانشگاه‌های علم و صنعت ایران و [[دانشگاه خوارزمی تهران است.

او از دوستان و همفکران حسن آیت بود و از پایه‌گذاران انقلاب فرهنگی ایران به شمار می‌آید.

اسرافیلیان که در زمان انقلاب فرهنگی ریاست دانشگاه علم و صنعت ایران را برعهده داشت به شدت منتقد ورود و رخنه نیروهای چپ در میان نیروهای اسلامی بود و پس از وقوع انقلاب فرهنگی به نمایندگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای ارتباط با شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب شد و در ادامه به عضویت کمیته گزینش استاد و دانشجو درآمد.[۱]

اسرافیلیان دارای دکتری ریاضی گرایش هندسه و دیفرانسیل از دانشگاه سوتمپتون انگلستان است.

والدین و انساب[ویرایش]

پدر ابراهیم اسرافیلیان فردی عارف و به حرفه نجاری اشتغال داشت. مادرشان خانه‌دار بود. پدر بزرگ پدری اش بنام حسینعلی، او نیز به کار نجاری اشتغال داشتند بطوری که در کنار آن دارای سرورده‌ها و اشعاری بود که در حالت کلی به چاپ نرسیده‌اند. ولی پراکنده بعضی قطعات در جاهای مختلف به چاپ رسیده است.

تحصیلات رسمی و حرفه‌ای[ویرایش]

ابراهیم اسرافیلیان تحصیلات رسمی خود را از سن ۱۰ سالگی شروع کرد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در نجف آباد اصفهان و دانشسرای مقدماتی را در دانشسرای مقدماتی اصفهان در سال ۱۳۳۵ گذرانید. دیپلم ریاضی را از مدرسه ادب (دبیرستان ادب) اصفهان در سال ۱۳۳۶ دریافت کرد. پس از آن در کنکور شرکت کرد و در دو رشته کارشناسی ریاضی و کارشناسی ادبیات فارسی و فلسفه به تحصیل پرداخت و در سال ۱۳۳۹ به پایان رسانید. ایشان از سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۴۷ دوره مدرسی عالی را به پایان رسانید.

وقایع میانسالی[ویرایش]

ابراهیم اسرافیلیان در سالهای ۱۳۴۷ و ۱۳۷۸ در دانشگاه اصفهان به تدریس اشتغال داشتند ولی بعلت فعالیت‌های سیاسی ابتدا به اهواز و سپس به تهران انتقال اجباری شدند و در تهران در دانشگاه امیر کبیر بمدت یکسال اشتغال داشت بطوری که در آخر بعنوان عنصر نامطلوب و ضد شاهنشاهی و محرک دانشجویان اخراج شدند. از دیگر وقایع رخ داده برای دکتر اسرافیلیان در سال ۱۳۵۳ بود وقتی که در انگلستان به تحصیل مشغول بودندمرحوم ایه الله سید صادق لواسانی یکی از اعلامیه‌های امام را همراه با پیغامی مبنی بر اینکه چون در ایران تکثیر و پخش اعلامیه امام بسیار مشکل شده بود از وی خواسته بود که آنها را تکثیر کرده و در مراسم حج بین حجاج توزیع نماید. دکتر اسرافیلیان آن مسئولیت را پذیرفت و ۱۰۰۰ نسخه از آنها را کپی کرده و در دور کلاسر قرار داد و راهی مکه شد بطوری که در جده آنها را از دستش گرفتند و می‌خواستند تحویل ساواک دهند که بطور معجزه آسایی نجات یافتند ولی کلیه اعلامیه‌ها از بین رفت.

جوائز و نشانها[ویرایش]

  • دریافت نشان دانشگاه پکن (چین) بمناسبت و شرکت در کنفرانس معادلات دیفرانسیل و ارائه مقاله در سال ۱۳۶۹
  • دریافت لوح تقدیر بعنوان استاد نمونه دانشگاه علم و صنعت ایران درسال ۱۳۷۰
  • دریافت لوح تقدیر دانشگاه علم و صنعت بعنوان پیش گامان دانش و پژوهش (زمان دکتر شهرتاش) - *دریافت لوح سپاس دانشگاه پیام نور و خانه ریاضیات نجف آباد
  • دریافت تقدیر نامه از اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشکده ریاضی در سال ۱۳۸۵
  • دریافت لوح تقدیر از رئیس دانشکده ریاضی در سال ۱۳۸۵

پست‌ها[ویرایش]

منابع[ویرایش]