تکفیری

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

تکفیری یعنی مسلمانی که دیگر مسلمانان را متهم به ارتداد می‌کند. این اتهام تکفیر نامیده می‌شود.

این واژه در ادبیات سیاسی روز در توصیف گروه‌هایی در حال رشد از مسلمانان تندرو و طلاب انشعابی سنی و متمایل به وهابیت است که از آنان با نام «سلفی - تکفیری» یاد می‌شود. سلفی - تکفیری‌ها ورای نگاه سنتی به فقه، حق تکفیر و صدور حکم ارتداد دیگر مسلمانان را برای خود محفوظ می‌دانند و بر اجرای مجازات‌های مربوط به آن مانند اعدام راساً اقدام می‌کنند.

واژهٔ تکفیر از کلمهٔ عربی کفر مشتق شده‌است. در اتهام تکفیر، شخصِ تکفیری، دیگر مسلمانان را متهم به ناخالص بودن و از راه اسلام منحرف شدن می‌کند. در اسلام مجوز متهم کردن دیگر مسلمانان به دست علما و به شرط رعایت تمام جوانب احتیاطی آن است.

هلال تکفیر[ویرایش]

با آغاز فعالیت گروه داعش برای اولین بار مفهوم هلال تکفیر در ادبیات سیاسی بصورت ذیل تعریف شد:

مفهوم داعش در لغت به معنای دولت اسلامی عراق و شام است که واژه شام مربوط به سرزمین های بسیار وسیعی می شود، سرزمین هایی از عراق، سوریه، لبنان، ترکیه، اردن و ... نقشه ای که قرار است سرحدات داعش در آن تشکیل شود، یک هلال است. هلالی که باید نام آن را هلال تکفیر گذاشت. سرزمین مورد نظر برای تشکیل دولت داعش از مرزهای شمال غرب ایران، کردستان عراق، بخش جنوبی و کردستان ترکیه، بخشی از خاک سوریه، سراسر لبنان و بخشی از خاک اردن تشکیل می شود. یک هلال وسیع با جمعیتی بیش از ۸۰ میلیون نفر که از مرزهای غربی ایران آغاز می شود و دقیقا به مرزهای اسرائیل می رسد. این هلال تکفیر چند ویژگی عمده دارد: اولا دارای جمعیتی حداقل ۸۰ میلیون نفری است. ثانیا بدلیل دستیابی به منابع نفت و گاز عراق دارای ثروت فراوان است. ثالثا بدلیل تصرف جنوب ترکیه و بخشی از سوریه بر سرچشمه رودهای دجله و فرات تسلط کامل دارد و به نوعی نبض منابع آبی بین النهرین را در دست می گیرد.[۱]


منابع[ویرایش]

  • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا، «Takfiri»، ویکی‌پدیای انگلیسی، دانشنامهٔ آزاد (بازیابی در ۸ مهٔ ۲۰۱۴).