کیانپارس

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
نمایی از بلوار اصلی کیانپارس

کیانپارس، از معروف‌ترین محلات شهر اهواز می‌باشد،همجوار با محله کیان اباد است که به مرور زمان، به صورت یکی از محله‌های اعیان‌نشین این شهر، تبدیل شده‌است. این منطقه در غرب رودخانه کارون وهم ردیف با امانیه و گلستان می‌باشد و حد فاصل پل سیاه تا پل سوم اهواز قرار دارد. چهره قدیم شهر در هنگام تأسیس در دهه ۵۰ خانه‌هایی بود ویلایی با متراژ ۳۰۰، ۳۵۰، ۵۰۰، ۷۵۰ و ۱۰۰۰ متر با کوچه‌هایی بسیار سرسبز و پوشش گیاهی مورد که مانند شمشاد می‌باشد که متأسفانه در سال‌های اخیر، آپارتمان‌سازی، چهرهٔ این منطقه را دگرگون نموده‌است.

املاک

کیانپارس و کیان اباد دارای مدرنترین و از نظر ارزشی دارای گرانترین املاک در اهواز می باشند . وجود مراکز خرید زیاد و همچنین تمرکز امکانات در این مناطق یکی از دلایل گران بودن املاک در مناطق است.

تقسیمات[ویرایش]

محلهٔ کیانپارس دارای سه بخش بوده که این بخش‌ها توسط ۳ میدان تفکیک می‌شوند.

منطقه اول به نام: فلکه اول از خیابان آبان تا خیابان پهلوان

منطقه دوم به نام: فلکه دوم از خیابان پهلوان تا خیابان میهن

منطقه سوم به نام: فلکه سوم از خیابان میهن که با شماره مشخص می‌گردند که دارای ۴۰ خیابان اصلی، در قالب ۲۰ خیابان شرقی و ۲۰ خیابان غربی می‌باشد. خیابان‌های شرقی؛ سمت رودخانه کارون بوده و خیابان‌های غربی هم‌جوار منطقه کیان‌آباد می‌باشند. در مجموع از نظر ساکنان این منطقه خیابان‌های غربی به علت همجواری با محله کیان اباد و خیابان وهابی بهتر از خیابان‌های شرقی ارزیابی می‌شوند.(البته در گذشته که خیابانهای شرقی در انتها با بن‌بست نیزار و حواشی رودخانه برخورد می‌کرد و با بوی بد فاضلاب و پشه همراه بود اما در حال حاضر با راه‌اندازی جاده‌های ساحلی و ارتباط خیابانهای شرقی به آنها علاوه بر ایجاد دسترسی مناسب تر نسبت به خیابانهای غربی بلکه از چشم‌انداز بهتری نیز برخوردار می‌باشند)

بلوار اصلی کیانپارس چمران نام دارد، که به بلوار مدرس منتهی می‌شود. خیابان‌های شرقی و غربی کیانپارس در دو طرف بلوار چمران واقع شده‌اند.

کیان اباد و کیانپارس دارای کلانتری مشترک می باشند (کلانتری 14 کیانپارس ) که در خیابان وهابی نبش 24 کیان اباد واقع است .

مدارس[ویرایش]

در اهواز مدارس زیاد و متنوعی از قدیم وجود داشته که هنوز هم فعالیت می‌کنند اما قدیمی‌ترین مهد کودک و مدارس یا دبیرستان‌ها به شرح زیر است که همه دوستان خوزستانی از آنها خاطره نیک به یاد دارند.

  • مهد کودک کوشک مخصوص اهواز که متأسفانه اطلاعات کمی از آن وجود دارد که محل آن واقع در کیانپارس نبش خیابان سروش بود.
  • دبستان مخصوص که بعدها به نام دبستان نجات الهی تغیر نام داد و محل آن واقع در کیانپارس نبش خیابان سروش روبروی مهد کودک ذکر شده قرار داشت.
  • مدرسه راهنمایی آزادی پسرانه خیابان ۹ غربی فاز دو کیانپارس
  • مدرسه ابتدایی معرفت دخترانه واقع در کیانپارس خیابان سروش شرقی بین چمران و اردیبهشت
  • مدرسه راهنمایی دخترانه گلچهره واقع در در کیانپارس خیابان اسفند شرقی جنب دادگاه انقلاب

دبیرستان‌های کیانپارس[ویرایش]

دبیرستان دخترانه بنت الهدی که بیشتر دختران کیانپارس در آن مشغول به تحصیل بوده‌اند دبیرستان پسرانه و دخترانه صالحین

دبیرستان‌های معروف که پسران و دختران کیانپارس در آنجا تحصیل می‌کردند[ویرایش]

دبیرستان دخترانه نظام وفا واقع در محله باغ معین خیابان ۲۴ متری. دبیرستان پسرانه شهدا واقع در امانیه. دبیرستان شاهپور قدیمی‌ترین دبیرستان اهواز در محله شاهپور اهواز دبیرستان دکتر شریعتی ۲۴ متری دبیرستان حضرت آمنه واقع در امانیه- دبیرستان تخصصی علوم انسانی و حسابداری هنرستان فنی شورآب واقع در امانیه روبروی ورزشگاه تختی و اولین دبیرستان غیرانتفاعی پسرانه اهواز به نام ابو علی سینا واقع در باغ معین اهواز که در سال ۱۳۷۱ تأسیس گردید.

دبیرستان پاسارگاد[ویرایش]

از مدارس مشهور این منطقه، دبیرستان پاسارگاد است، که پیش از انقلاب، مدرسه آمریکاییان بوده‌است و پس از انقلاب، با نام دبیرستان کاشانی، به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

همچنین مراکز دخترانه و پسرانه فرزانگان (تیزهوشان) نیز، در خیابان ۲۰ غربی واقع شده است، که می‌توان گفت که این دو دبیرستان، بهترین مدارس در سطح استان خوزستان می‌باشند. از دیگر مدارس این منطقه، می‌توان به دبیرستان ابراهیمی (پسرانه) و شایستگان (دخترانه) اشاره نمود و همچنین مجتمع آموزشی فرهنگی از دبستان تا پیش دانشگاهی پسرانه و دخترانه صالحین.

پارک‌ها[ویرایش]

از قدیمی‌ترین پارک‌های کیانپارس پارک کوثر واقع در فلکه اول در زمین‌های آقای سید ابراهیم حجازی در سال ۱۳۷۰ در کنار خط آهن احداث گردید منطقه کیانپارس اهواز، پارکی به نام گلچهره دارد، که در سال ۱۳۷۴ تأسیس شد. مساحت پارک ۴٬۰۰۰ مترمربع است و محل آن، خیابان ۱۸ غربی است و پارکی دیگر نیز، به نام کوثر دارد، که در سال ۱۳۷۲ احداث شد و مساحت کل آن ۱۲٬۴۰۰ مترمربع بوده، که در مجاورت فلکه اول کیانپارس واقع شده است.

انتهای خیابان‌های شرقی کیانپارس، به بلواری در کنار رودخانه کارون، منتهی می‌شوند، که بلوار ساحلی نام دارد. بلوار ساحلی کیانپارس، به ۲ بخش «جاده ساحلی» و «پارک دولت» تقسیم می‌شود. این بلوار، تقریبأ به موازات بلوار چمران (بلوار اصلی کیانپارس) واقع شده است و در دو طرف آن، چندین پارک، مرکز تفریحی قرار گرفته است. این بلوار، به پل هفتم اهواز، ختم می‌شود. در کنارهٔ جنوبی پل هفتم نیز رستوران ونیز قرار دارد. سایر پارک‌های کیانپارس عبارتند از: پارک ۱۱ (یا پارک رضا) واقع در انتهای خیابان ۱۱ شرقی و پارک نرگس، در خیابان الهام غربی.

بازار مرو[ویرایش]

یکی از قدیمی‌ترین مراکز خرید، یا پاساژهای کیانپارس، که در انتهای آن قرار دارد، بازار مرو می‌باشد. بازار مرو، روبروی خیابان ۲۰ غربی و در بخش شرقی کیانپارس واقع شده است. قسمت شرقی کیانپارس، از نظر تجاری و قسمت غربی آن، بیش‌تر از جنبهٔ مسکونی مورد توجه‌است.

بازار مرکزی کیانپارس[ویرایش]

بازار مرکزی کیانپارس یکی از اولین مراکز خرید کیانپارس می‌باشد. این ساختمان، بین خیابان ۳ و ۴ شرقی واقع شده است.

مرکز خرید برج کیانپارس[ویرایش]

مرکز خرید برج کیانپارس واقع در نبش خیابان ۱۴ غربی یکی از مراکز خرید اهواز است، که در سال ۱۳۸۱ افتتاح گردید.

پاساژ آسمانه[ویرایش]

پاساژ آسمانه یکی از مراکز خرید کیانپارس است، که بین خیابان‌های ۷ و ۸ شرقی و نبش خیابان ۸ شرقی قرار گرفته است. مرکز خرید آسمانه، در سال ۱۳۸۰ تأسیس شد.

بیمارستان‌ها[ویرایش]

محله کیانپارس اهواز، دارای دو بیمارستان بزرگ و چندین کلینیک و یک مرکز جراحی می‌باشد. بیمارستان مهر بزرگترین بیمارستان کیانپارس و بعنوان یکی از مجهزترین بیمارستان‌های خصوصی شهر اهواز محسوب می‌شود. این بیمارستان در خیابان دانشور شرقی واقع شده است.

دومین بیمارستان بزرگ این منطقه، بیمارستان آریا است، که در خیابان ۱۸ شرقی مستقر می‌باشد. این بیمارستان، به دلیل طراحی نادرست، خیابان ۱۸ شرقی کیانپارس را مسدود نموده است... !