آلفرد یعقوب‌زاده

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
آلفرد یعقوب‌زاده
Alfred Yaghobzadeh.jpg
زاده ۱۳۳۷
تهران، ایران
وب‌گاه
وب‌گاه رسمی

آلفرد یعقوب‌زاده عکاس اهل ایران است که در سال ۱۳۳۷ از پدری ارمنی و مادری آشوری متولد شد.

زندگی[ویرایش]

یعقوب‌زاده در سال ۱۳۳۷ در یک خانوادهٔ فرهنگی از پدری ارمنی و مادری آشوری متولد شد و با وقایع انقلاب ایران در سال ۵۷ تحصیل در رشتهٔ طراحی داخلی را رها کرد و وارد دنیای عکاسی شد.

حضور در جنگ ایران و عراق[ویرایش]

با شکل گیری انقلاب اسلامی ایران در سال ٥٧ وی تحصیل در رشته طراحی داخلی را رها کرد و وارد دنیای عکاسی شد. با شروع جنگ ایران و عراق به جبهه‌ رفت و به عکاسی پرداخت. وی در گفتگویی با روزنامه شرق عکاسی خود را مدیون انقلاب دانسته است.[۱]

فعالیت‌های عکاسی[ویرایش]

با پیروزی انقلاب و شروع جنگ ایران و عراق به جبهه‌ها رفت و ۳ سال در گروه جنگ‌های نامنظم دکتر چمران حضور داشت و برای رسانه‌های داخلی و خارجی عکاسی کرد. عکاسی جنگ ایران و عراق و همکاری با خبرگزاری آسوشیتد پرس، گاما، آژانس عکس سیگما، سیپاپرس و عکاس اختصاصی مجله نیوز ویک از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۵ میلادی در لبنان از جمله فعالیت‌های اولیهٔ وی در عکاسی است.

عمدهٔ فعالیت‌های حرفه‌ای این عکاس به ثبت رویدادهای جنگ داخلی لبنان و جنگ افغانستان از سال ۱۹۸۶ تا سقوط طالبان اختصاص دارد. وی ۱۳ سال در میان مبارزان فلسطینی علیهٔ اسرائیل عکاسی کرده‌است.

یعقوب‌زاده از بحران‌های داخلی سومالی، افغانستان، ازبکستان، تاجیکستان، کوبا، هند، ترکیه، روسیه، عراق، چین، چچن، سری‌لانکا، آمریکا و... لحظات تاریخی را ثبت کرده است.

آلفرد یعقوب‌زاده اسفند ماه سال ۸۴ در مقابل تهاجم اسرائیلی‌ها به زندان اریحا، توسط مردان مسلح در منطقهٔ خان یونس شهر غزه در فلسطین همراه دو خبرنگار خارجی دیگر به گروگان گرفته شد که پس از مدت کوتاهی آزاد شد.

این عکاس تجربه‌های ارزشمندی در زمینهٔ آیین‌ها و مراسم مذهبی و سنتها در بیش از ۲۴ کشور دارد.

وی این مجموعه را در کتابی با عنوان «مسیحیت در جهان» منتشر کرده و نمایشگاه این عکس‌ها را در میلان، بوداپست، پرپینن و چند شهر اروپایی بر پا کرده است.

جنگ داخلی سوریه و عراق[ویرایش]

آلفرد یعقوب‌زاده در سال ۱۳۹۴ راهی سوریه و عراق شد تا از حوادث جنگ داخلی در این کشورها و حملۀ دولت اسلامی عراق و شام عکاسی کند. وی از مردم ایزدی در منطقۀ شنگال در کردستان عراق که مورد تهاجم داعش قرار گرفته‌بودند و به ویژه زنان ایزدی که توسط نیروهای اسلام‌گرا به اسارت برده‌شده و مورد تجاوز و هتک حرمت قرار گرفته‌بودند عکاسی کرد. یعقوب‌زاده همچنین از اسیران داعشی که در اختیار نیروهای کرد بودند نیز عکس تهیه کرد. [۲]

آثار[ویرایش]

آثار اولیهٔ یعقوب‌زاده در ایران با عناوین «جنگ ایران و عراق» و «چهره‌های جنگ» به چاپ رسیده است. این کتاب مجموعه عکس‌های سال ۱۳۵۹ و ۱۳۶۰ وی از جنگ ایران و عراق است. در مقدمهٔ این کتاب آمده است: «یعقوب‌زاده در سال گذشته بیش از هر عکاسی به جبهه سفر کرده و این صحنه را آلفرد یعقوب‌زاده بسیار آزموده است و با اینکه در زمینه‌های دیگر هم عکاسی کرده، ولی به جرأت می‌توان گفت، عکاسی او با جنگ متولد می‌شود، رشد می‌کند و تبلور می‌یابد. در این کتاب او در عمل توانسته چهره‌های مختلف جنگ شامل: حماسه و جوشش قهرمانی‌ها، ایثارها از یک سو و مرگ، ویرانی، آوارگی و هجران‌ها را از سویی دیگر به روالی گزارش گونه و با بیان اینکه در هر دو سوی جنگ زندگی است که جریان دارد، را ارائه دهد».

در فصل‌های نخستین کتاب، عکاس با حضور و همراهی در ماموریت گروه جنگ‌های نامنظم و تأکید بر تحرک و به‌کارگیری محیط به عنوان پس‌زمینهٔ عکس‌ها و استفاده از حالت بچه‌های گروه و فضای خاص جبهه، موفق شده است صحنه‌های خاص از جنگ را تصویر کند.

همچنین گزارش‌های تصویری وی از مقاومت مردم فلسطین درمجموعه‌ای با عنوان «صلح موعود» منتشر شده است.

منابع[ویرایش]

پیوند به بیرون[ویرایش]