نیروگاه سیکل ترکیبی چادرملو

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
نیروگاه سیکل ترکیبی چادرملو
نیروگاه سیکل ترکیبی چادرملو بر ایران واقع شده‌است
نیروگاه سیکل ترکیبی چادرملو
محل نیروگاه سیکل ترکیبی چادرملو روی نقشه ایران
تاریخ شروع احداث آذر ۱۳۹۱
تاریخ تأسیس
نوع نیروگاه سیکل ترکیبی
وضعیت در حال ساخت
هزینه ساخت ۲۶۵ میلیون یورو
شرکت سازنده مپنا
توان ۴۹۲ مگاوات
کشور ایران ایران
شهر اردکان

مختصات: ۳۲°۲۳′۴۶″شمالی ۵۳°۴۳′۵۳″شرقی / ۳۲.۳۹۶۲۱۹۴°شمالی ۵۳.۷۳۱۴۳۲۶°شرقی / 32.3962194; 53.7314326

نیروگاه سیکل ترکیبی چادرملو (استان یزد، کیلومتر ۲۵ جاده اردکان - نایین، در مجاورت کارخانه گندله‌سازی اردکان)، یکی از نیروگاه‌های ایران از نوع سیکل ترکیبی با ظرفیت تولید ۴۹۲ مگاوات است که شامل ۲ واحد گازی ۱۶۶ مگاواتی مدل Map2+ و ۱ واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی است. این نیروگاه در سال 1394 به بهره برداری رسیده است.

سوخت اصلی این نیروگاه گاز طبیعی و سوخت پشتیبان آن نفت گاز (گازوئیل) است. این نیروگاه شامل دو دستگاه بویلرِ بازیاب حرارتی با مشعل اضافی و سیستم خنک‌کن از نوع ACC است.

کارفرمای ساخت نیروگاه، شرکت صنعتی و معدنی چادرملو و پیمانکار شرکت مپنا، شرکت مپنا بین‌الملل و شرکت احداث و توسعه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی مپنا (توسعه ۲) هستند.

نیروگاه چادرملو بیشتر به منظور تامین برق کارخانجات گندله‌سازی اردکان و احیای فولاد شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ساخته شده است.[۱][۲][۳][۴]

روزشمار ساخت و هزینه نیروگاه[ویرایش]

قرارداد ساخت نیروگاه در آذر ۱۳۹۱ با شرکت مپنا بسته شد و اکنون نیز در حال ساخت است و هنوز به بهره‌برداری نرسیده است و تا کنون به دلیل تغییر مسئولان دولتی، تصمیم‌گیری در مورد تکمیل آن به تأخیر افتاده است.

به گفتهٔ محمود سیدی، مدیر مالی و اقتصادی شرکت معدنی چادرملو در مهر ۱۳۹۲، اولین واحد گازی این نیروگاه در اوایل سال ۱۳۹۳ با شبکه سراسری سنکرون می‌شود و واحد دوم نیز در پایان سال ۱۳۹۳ افتتاح خواهد شد و همچنین سیکل ترکیبیِ نیروگاه نیز در سال ۱۳۹۴ به بهره‌برداری خواهد رسید.

کارِ راه‌اندازی ساخت نیروگاه چادرملو با هزینه ۲۶۵ میلیون یورو شروع شد.[۳]

جستارهای وابسته[ویرایش]

پیوند به بیرون[ویرایش]

منابع[ویرایش]