باغستان علیا

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

مختصات: ۳۴°۶′۲۵″ شمالی ۵۸°۱۷′۵۴″ شرقی / ۳۴.۱۰۶۹۴° شمالی ۵۸.۲۹۸۳۳° شرقی / 34.10694; 58.29833[۱]

باغستان علیا
اطلاعات کلی
کشور  ایران
استان خراسان جنوبی
شهرستان فردوس
بخش مرکزی
دهستان باغستان (فردوس)
باغستان علیا بر ایران واقع شده‌است
باغستان علیا
۳۴°۳۷′۳۰″ شمالی ۵۸°۱۰′۳۱″ شرقی / ۳۴.۶۲۵° شمالی ۵۸.۱۷۵۴° شرقی / 34.625; 58.1754
مردم
جمعیت ۲۰۴۴ نفر[۲]

روستای باغستان علیا، مرکز دهستان باغستان، از توابع بخش مرکزی شهرستان فردوس ،بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا، ۲٬۰۴۴ نفر بوده است.[۳]

موقعیت[ویرایش]

باغستان علیا در فاصله ۱۵ کیلومتری شمال شرقی شهر فردوس قرار دارد و مردمش به گویش تونی صحبت می کنند.

روستای باغستان علیا، دارای آب و هوایی مطلوب و مناظر طبیعی زیبا می‌باشد که آن را به یکی از مناطق ییلاقی و گردشگری شهرستان فردوس تبدیل کرده به‌گونه‌ای که این روستا به عنوان منطقهٔ نمونهٔ گردشگری تصویب شده‌است.[۴] منطقهٔ گردشگری باغستان و آبگرم، تنها در ۱۵ روز نخست تیرماه ۱۳۸۸، با جذب ۲۷۶ هزار نفر بازدید کننده، بیشترین میزان ورودی مسافر در این مدت را در استان خراسان جنوبی داشته‌است.[۵]

جاده فردوس به گناباد از وسط این روستا عبور می‌کند که در دو طرف جاده، درختان بید، چنار و سپیدار سر به فلک کشیده جلوه خاصی به آن داده و تمام مسیر را سایه می‌کنند. همچنین آب قنات تاریخی بلده از دو طرف جاده عبور می‌کند. در مسیر آب این قنات، بیش از ۲۰ آسیاب آبی قرار داشته[۶] که تعدادی از آنها، از جمله آسیاب تاریخی معروف به آسیاب آبی حاجی خان[۴] هنوز هم باقی مانده‌اند.

محصول انار باغستان، مرغوب‌ترین انار منطقهٔ فردوس می‌باشد.[۶]

آثار تاریخی[ویرایش]

جستارهای وابسته[ویرایش]

پانویس[ویرایش]

  1. : کمیته تخصصی نام نگاری و یکسان سازی نام های جغرافیایی ایران :
  2. مرکز آمار ایران
  3. «سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵، جمعیت تا سطح آبادی‌ها بر حسب سواد»(فارسی)‎. مرکز آمار ایران، ۱۳۸۵. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۱۵ نوامبر ۲۰۱۲. 
  4. ۴٫۰ ۴٫۱ «جاذبه‌های گردشگری»(فارسی)‎. وب‌گاه رسمی فرمانداری فردوس. بازبینی‌شده در فروردین ۱۳۸۸. 
  5. «۶۰۱ هزار مسافر در ۱۵ روز به استان آمدند»(فارسی)‎. وب‌گاه رسمی روزنامهٔ خراسان، ۳۰ تیر ۱۳۸۸. بازبینی‌شده در تیر ۱۳۸۸. 
  6. ۶٫۰ ۶٫۱ «چشم نوازی بهشت باغستان، چشم‌انتظار همت مسؤولان»(فارسی)‎. وب‌گاه رسمی روزنامهٔ خراسان، ۱۱ خرداد ۱۳۸۹. بازبینی‌شده در خرداد ۱۳۸۹.