ویکی‌پدیا:ادغام صفحه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از ویکی‌پدیا:ادغام)
پرش به: ناوبری، جستجو

ادغام یک فرایند دستی (غیرخودکار) برای یکپارچه‌سازی دو مقالهٔ موجود شبیه‌به‌هم در زیر یک نام است. با ادغام صفحه‌ها بخشی یا تمام محتوای صفحهٔ مبدأ در صفحهٔ مقصد رونوشت‌برداری می‌شود و صفحهٔ مبدأ به صفحهٔ مقصد تغییرمسیر می‌یابد.

دو نکته:

  • ادغام رده‌ها از راه در ویکی‌پدیا:رده‌های در حال بررسی انجام می‌شود.
  • انتقال معادل تغییر نام یک صفحه و دادن یک نام جدید به آن است. برای انتقال صفحات به عنوان جدید، می‌توانید از کلید «انتقال» که در بالای همهٔ نوشتارها موجود است استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر وپ:انتقال را ببینید.

دلایل ادغام[ویرایش]

چندین دلیل خوب برای ادغام دو صفحه وجود دارد:

  • همسانی: دو یا چند صفحه وجود دارد که دارای موضوع و گسترهٔ کاملاً یکسانی هستند.
  • همپوشانی: تعداد دو یا چند صفحه وجود دارد که موضوعی نزدیک و همپوشانی زیادی دارند. ویکی‌پدیا واژه‌نامه نیست، نیازی نیست برای هر مفهومی در جهان یک مدخل جداگانه وجود داشته باشد. برای نمونه «اشتعال‌پذیر» و «غیر اشتعال‌پذیری» را می‌توان در یک مقالهٔ یکتا مانند اشتعال‌پذیری توصیف کرد.
  • متنی: اگر صفحه‌ای بسیار کوتاه باشد و نتوان آن در مدتی منطقی گسترش داد، اغلب پذیرفتنی است که آن را با یک مقالهٔ دیگر که موضوعی هم‌مرز دارد ادغام کنیم. برای نمونه پدر و مادر یا فرزندان یک فرد مشهور که به تنهایی سرشناسی ندارند، معمولاً در بخشی از مقالهٔ آن فرد مشهور آورده می‌شوند و می‌توان مقالهٔ آن‌ها را در این بخش ادغام کرد.
  • مفهومی: اگر یک مقالهٔ کوتاه برای فهم نیاز به پیش‌زمینه‌های مطرح شده در یک مقالهٔ کلی‌تر داشته باشد تا خواننده بتواند آن را بفهمد. برای نمونه شخصیت‌های ریزنقش‌تر یک اثر داستانی معمولا در مقاله‌ای با عنوان «فهرست شخصیت‌های <اثر>» معرفی می‌شوند و می‌توان آن‌ها را در این مقاله ادغام کرد. همچنین ببینید: ویکی‌پدیا:سرشناسی (داستان)

در حالت‌های زیر باید از ادغام پرهیز کرد:

  • مقالهٔ حاصل بسیار طولانی یا «سنگین» می‌شود.
  • موضوع‌های جداگانه را بتوان در مقاله‌های طولانی‌تر مستقل (که به هم پیوند خورده‌اند) گسترش داد.
  • مقاله‌ها در مورد موضوع‌های گسسته‌ای هستند که داشتن مقاله جداگانه را تضمین می‌کند، حتی اگر کوتاه باشند.

ادغام، فارق از میزان اطلاعاتی که حفظ می‌شود، همواره باید یک تغییرمسیر (یا در برخی موارد صفحهٔ ابهام‌زدایی) بر جای بگذارد. این کار برای فراهم‌آوردن روشی مناسب برای یادکرد از تاریخچهٔ مشارکت‌های صفحهٔ مبدأ ضروری است. تغییرمسیرهای زائد به هیچ‌کس یا هیچ‌چیز ضرری نمی‌رسانند و می‌توانند در پیداکردن مقاله‌ها، برای نمونه نام‌های جایگزین، مفید باشند.

ممکن است متوجه شوید که تمام یا برخی از اطلاعات صفحهٔ مبدأ از پیش در صفحهٔ مقصد وجود دارد. مشکلی نیست، شما آزادید که اطلاعات تکراری را حذف کنید و تنها چیزهای جدید را بیفزایید. اگر چیزی وجود نداشته باشد که بتوان آن را به مقالهٔ مقصد افزود، کافیست صفحه را به آن تغییرمسیر دهید، اما خواهشمندیم این موضوع را در خلاصه‌ویرایش مشخص کنید.

پیشنهاد ادغام[ویرایش]

برای پیشنهاد ادغام دو صفحه از برچسب {{ادغام با}} یا {{ادغام از}} به صورت {{ادغام با|نام صفحه مقصد}} یا {{ادغام از|نام صفحه مبدأ}} در بالای هر کدام از آن دو صفحه استفاده کنید.

صفحه‌هایی که هم‌اکنون نامزد ادغام هستند را می‌توانید در رده:صفحه‌های نامزد ادغام ببینید.

چگونه صفحه‌ها را ادغام کنیم؟[ویرایش]

میانبرها:

پیش از هرگونه کاری در نظر داشته باشید که هرچند در انجام برخی ادغام‌ها می‌توان جسور بود، اما در خیلی از موارد دیگر نیاز است پیش از ادغام به یک اجماع تقریبی دست یافته باشیم.

برای این کار دو روش وجود دارد که روش اول تنها در مواردی که تاریخچهٔ موازی بین دو صفحه وجود ندارند و با کمک مدیران قابل انجام است.

ادغام همراه با ادغام تاریخچه[ویرایش]

این روش زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که صفحهٔ مبدأ و مقصد تاریخچه‌های موازی نداشته باشند، بدین معنی که تاریخ تمام ویرایش‌های یک صفحه بعد یا قبل از صفحهٔ دیگر باشد. در این صورت پس از ادغام در صفحهٔ مقصد و بجا گذاشتن تغییر مسیر در صفحهٔ مبدأ، در ویکی‌پدیا:درخواست ادغام تاریخچه ادغام تاریخچهٔ صفحه‌ها را درخواست دهید.

موازی نبودن تاریخچه‌ها در این روش از این حیث مهم است که پس از ادغام تاریخچه‌ها، تاریخچهٔ دو صفحه بطور مرتب یکی پس از دیگری نمایش داده می‌شود، نه بصورت درهم و برهم.

ادغام بدون نیاز به ادغام تاریخچه[ویرایش]

این روش معمولاً زمانی استفاده می‌شود که صفحه‌ها تاریخچهٔ موازی دارند. برای ادغام مقاله‌ها گام‌های زیر را اجرا کنید:

  1. از قسمتی/کل محتوای مقاله/مقاله‌های مبدأ رونوشت بردارید (کپی کنید) و در جای مناسبی از صفحهٔ مقصد بچسبانید (پیست کنید). بر طبق مجوز CC-BY-SA، استفاده از خلاصه‌ویرایش زیر هنگام ذخیره‌سازی صفحه الزامی است:
    محتوا از [[<صفحهٔ مبدأ>]] به اینجا ادغام شد. برای اطلاعات بیشتر [[بحث:<صفحهٔ مقصد>#<بخش ادغام>]] را ببینید.
  2. صفحهٔ مبدأ را به صفحهٔ مقصد یا بخش مناسبی از صفحهٔ مقصد تغییرمسیر دهید. برای این کار کل محتوای صفحهٔ مبدأ را با کد زیر جایگزین کنید:
    #تغییرمسیر [[<صفحهٔ مقصد>]] {{تغییرمسیر حاصل از ادغام}}
    اگر محتوای صفحهٔ مبدأ تنها در یک بخش از صفحهٔ مقصد ادغام شده است، توصیه می‌شود که صفحهٔ مبدأ را به آن بخش بخصوص از صفحهٔ مقصد تغییرمسیر دهید. برای اینکار کل محتوای صفحهٔ مبدأ را با عبارت زیر جایگزین کنید:
    #تغییرمسیر [[<صفحهٔ مقصد>#<نام بخش>]] {{تغییرمسیر حاصل از ادغام}} {{تغییرمسیر به بخش}}
    صفحه را با خلاصه ویرایش زیر (که باز هم استفاده از آن طبق CC-BY-SA الزامی است) ذخیره کنید:
    محتوا در [[<صفحهٔ مقصد>#<بخش مقصد، در صورتی که کاربردی است>]] ادغام شد. برای اطلاعات بیشتر [[بحث:<صفحهٔ مقصد>#<بخش ادغام>]] را ببینید.
  3. صفحهٔ بحث مقصد را با الگوی {{ادغام شد از|صفحهٔ مبدأ|تاریخ}} و صفحهٔ بحث مبدأ را با الگوی {{ادغام شد در|صفحهٔ مقصد|تاریخ}} برچسب بزنید. (خواهشمندیم این برچسب‌ها را در بالای صفحهٔ بحث بگذارید)
    به عنوان یک روش جایگزین، کاربران باتجربه می‌توانند از {{رونوشت|از=|پیوند پایدار از=|به=|پیوند تفاوت به=|پیوند پایدار به=|تاریخ=}} در صفحه‌های بحث مبدأ و مقصد استفاده کنند.
  4. ویژه:پیوند به این صفحه را برای مقالهٔ مبدأ بررسی کنید تا اگر تغییرمسیر دوتایی مهمی وجود داشت آن را سریع‌تر اصلاح نمایید. در غیر این صورت ربات‌ها معمولاً این مشکل را ظرف مدت یک تا دو روز برطرف کند.

توجه کنید که در پایان این مراحل دیگر نیازی به درخواست ادغام تاریخچه در تابلوی اعلانات وجود ندارد.

جستارهای وابسته[ویرایش]