شهرستان مهران

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

شهرستان مهراناز شهرستانهای استان ایلام در مرز ایران و عراق است. مرکز این شهرستان شهر مهران است.[۱]

تقسیمات کشوری[ویرایش]

ایجاد و تشکیل تعداد ۵ دهستان در شهرستان مهران استان ایلام در سال ۱۳۶۷ شهرستان مهران شهرستان دارای دو بخش و پنج دهستان است[۲].


جمعیت[ویرایش]

بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت شهرستان مهران در سال ۱۳۸۵برابر با55271 نفر بوده است.[۳]

مردم[ویرایش]

شهر مهران در زمینی بسیار حاصلخیز بنا شده که تاپیش از رضاخان منصورآباد نامیده می‌شد در زمان حکومت رضاخان با دستور یکجانشین کردن ایلات و همچنین اطمینان از عدم دست درازی قبایل کشور همسایه (عراق) به زمینهای مرزی، مردم چندین ایل منطقه تشویق به سکونت در مهران شدند. رضاخان، زمینهای مهران را بر اساس تعداد افراد هر خانواده بین مهاجران تقسیم کرد. خانواده های زیادی از ایل های ملکشاهی، شوهان،زنگنه.زرگوش شکر.زرگوش عبده. صیفی و ملک خطاوی (ملخطاوی) در مهران ساکن شدند.نزدیکان افرادی که به هر دلیلی به مهران نیامدند امروز در ملکشاهی، آبدانان(سرزمین قبلی زرگوشهای مهران)، خوشادول و بلوطستان(سرزمین قبلی شوهان های ساکن مهران و چالاب) و صالح آباد مستقر هستند. جمعیت این شهر در سال ۱۳۸۶ حدود ۱۳۷۰۰ نفوس بود. مردم مهران کرد و زبان آنها کردی جنوبی (کردی جنوبی از شاخه های کردی گوران است و مردم محلی به آن کردی فیلی میگویند) است. شغل غالب مردم آن کشاورزی است و محصول کشت بسیار کشاورزان گندم می‌باشد. اغلب مردم مهران دارای بستگان زیادی در شهر بدره عراق هستند که با آغاز جنگ ایران و عراق از دیدن هم محروم شدند و تا اشغال عراق توسط نیروهای متحد به رهبری آمریکا و سقوط صدام ادامه داشت. شهر کوچک مهران محل تردد روزانه ده‌ها هزار نفر مسافر شد که رونق زیادی به این شهر دادند. اکنون با فعالیت گمرک مهران در مرز بهرام‌آباد که بزرگ‌ترین گمرک خاکی کشور است روزانه حجم بالایی از کالا از ایران به عراق صادر می‌شود که عمده این کالاها شامل سیمان و فولاد و مصالح ساختمانی و میوه می‌باشد.

جاذبه‌های گردشگری[ویرایش]

امامزاده سید حسن ابن موسی بن جعفر

قلعه نظامی کنجیانچم

امامزاده علی صالح (خاص علی)

غار زینگان

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. اطلس گیتاشناسی استان‌های ایران، تهران: ۱۳۸۳ خ.
  2. . [۱]. بازبینی‌شده در ۲۵ دسامبر ۲۰۱۶. 
  3. «سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵، جمعیت تا سطح آبادی‌ها بر حسب سواد»(فارسی)‎. مرکز آمار ایران، ۱۳۸۵. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۱۵ نوامبر ۲۰۱۲. 

کتاب اطلس کرد

پیوند به بیرون[ویرایش]

فرمانداری شهرستان مهران