سلیمان معینی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
سلیمان معینی
اطلاعات شخصی
تولد ۱۳۱۱ خورشیدی
۱۹۳۳
مهاباد،
مرگ ۱۳۴۷ خورشیدی
۱۸ ژانویه ۱۹۶۸ (۳۵ سال)
ملیت  کردستان
حزب سیاسی حزب دمکرات کردستان عراق
پیشه سیاستمدار
دین اسلام
کنیه(ها) فایق امین

سلیمان معینی (فایق امین) یکی از پنج رهبری (سلیمان معینی، قادر شریف، اسماعیل شریف‌زاده، محمد امین سراجی، ملا آواره) است که در تابستان ۱۳۴۲ کمیته انقلابی حزب دمکرات کردستان را در مقابل رهبری احمد توفیق تشکیل داد.

سلیمان معینی متولد ۱۳۱۱ در مهاباد و پدرش محمد امین معینی وزیر داخله حکومت جمهوری مهاباد در زمان قاضی محمد بود.

او بعلت فعالیت‌های سیاسیش در سال ۱۳۳۷ زندانی گردید. بعد از آزادی همراه با عده‌ای از فعالین سیاسی کرد آن زمان به رهبری مرحوم احمد توفیق (عبدالله اسحاقی) به قیام مبارزین کردستان عراق پیوست. او در کنگره دوم حزب دمکرات کردستان (سال ۱۳۴۲ خورشیدی) همراه با دوازده نفر دیگربه عنوان عضو دفتر مرکزی حزب انتخاب شد ولی بعد از مدتی با عملکردهای احمد توفیق (عبدالله اسحاقی) دبیر اول وقت حزب دمکرات کردستان ایران که از سوی حزب دمکرات کردستان عراق نیز پشتیبانی می‌شد به مخالفت برخاست. بعد از شروع این اختلافات وی دراواسط دهه چهل شمسی همراه با عده‌ای از کادرها و رهبران از حزب دمکرات کردستان به رهبری احمد توفیق جدا شد و کمیته انقلابی حزب دمکرات کردستان را تشکیل داد. این گروه نوبنیاد بعد از آموزش‌های چریکی و نظامی (در کردستان عراق) یکسری حرکات مسلحانه پراکنده علیه حکومت شاهنشاهی ایران به راه انداختند که در زمانی کمتر از ۱۸ ماه منجر به کشته شدن و شهادت بسیاری از رهبران و کادرهای آن در ایران وعراق گردید.

در اوایل سال ۱۳۴۷، سلیمان معینی از طرف نیروهای وابسته به ژنرال مصطفی بارزانی به اتهام همکاری با دولت مرکزی بغداد و قرارگیری در صف دشمنان قیام استقلال طلبی کردستان در ازمر سلیمانیه دستگیر و بعد از یک محاکمه نظامی اعدام گردید. متاسفانه بعد از کشته شدن ایشان جنازه وی به دولت ایران (با وساطت تیمسار سرلشکر بیات) تحویل گردید که این امر ناپسند همواره به عنوان لکه سیاهی دردفتر سفید تاریخ پر از خدمت حزب دمکرات کردستان عراق باقی خواهد ماند.

لازم به یادآوری است که آرامگاه ایشان در ضلع شمال غربی گورستان بداق سلطان مهاباد واقع است.

منبع[ویرایش]