قائمیه (کازرون)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
قائمیه
چنارشاهیجان
کشور  ایران
استان فارس
شهرستان کازرون
بخش چنارشاهیجان
سال شهرشدن ۱۳۷۱
مردم
جمعیت ۲۵۳۵۵ نفر (سرشماری ۱۳۹۰)
جغرافیای طبیعی
مساحت ۳۶۰
ارتفاع از سطح دریا ۸۸۹ متر

قائمیه (نامی بومی و پیشین:چِنارشاهیجان) شهری در بخش چِنارشاهیجان شهرستان بزرگ کازرون استان فارس در نیمروز (جنوب) ایران می‌باشد.

قائمیه یا چنارشاهیجان در محور مواصلاتی استان‌های فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان و تقاطع شهرهای شیراز و نورآباد ممسنی واقع شده‌است. سال 1371 بنابر ارادتی که مردم شهر نسبت به امام زمان (عج) داشتند اسم قائمیه که برگرفته از نام قائم آل محمد می باشد را برای شهر برگزیدند.

جاذبه‌های گردشگری و توریستی[ویرایش]

چنارشاهیجان دارای طبیعتی سرسبز می‌باشد این جنگل ها در بردارنده بلوط وحشی و چنار و کنار (سدر) می‌باشد. در شمال شهر دشت بزرگی و تنگه عظیمی که به تنگه فراخ (گشاد) معروف است و پوشیده شده از گونه‌های مختلف گیاهی از جمله بلوط که بیش از همه خود نمایی می‌کند.

قومیتها و زبان و محل اسکان آنها[ویرایش]

شهر قائمیه به دلیل مهاجرپذیر بودنش که از قومیت ها و فرهنگ های مختلفی می باشد که وجود این قومیتها و فرهنگها در توسعه و پیشرفت فرهنگی شهر نقش بسزایی را داشته است. با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی و استراتژیکی بخش چنارشاهیجان و شهر قائمیه، رشد جمعیتی بسیار زیادی را بعد از انقلاب دارا بوده که طی آخرین سرشماری جمعیت شهر، قریب 3000 نفر و جمعیت بخش قریب به 55000 نفر بوده که از نظر مذهبی 100در صد مسلمان بوده و دارای مذهب تشیع می باشند. زبان اصلی این طوایف فارسی، لری، ترکی قشقایی و کهمره ای می باشد که معمولا با هم به زبان فارسی محلی تکلم دارند. عموماً در روستاهای انارستان، تل کوشک، جهان آباد، اسلام آباد، رشن آباد، حکیم باشی نصف میان، حاجی آباد غوری، امام زاده سیدحسین، دهنوکشکولی، گنجه ای، حاجی آباد موزی، تل گوهک، میدانک، مظفرآباد و عده زیادی هم در شهر قائمیه و در محله های مختلف شهر ساکن هستند.

مکانهای زیارتی[ویرایش]

از جمله مکانهای زیارتی سیاحتی شامل امامزاده سید اسماعیل و امامزاده سید ابراهیم محله بنارمورد، امزاده شاه صالح، امام زاده سید محمد، امام زاده نجم الدین علی، تپه نور الشهدا می باشد. شهدای بخش بالغ بر 120 شهید جنگ تحمیلی و شهید در راه مدافع حرم حضرت زینب (س) از جمله شهید سید فخرالدین تقوی نژاد می باشد.

امکانات رفاهی، تفریحی و ورزشی[ویرایش]

تفرجگاه دشت گلگون، باغستانهای مرکبات و انجیر و همچنین جنگلهای کوهپایه ای بلوط که همه ساله خصوصا در فصل اسفند و بهار پذیرای مسافرین می باشد. غار کله کفتری این غار بزرگ و زیبا در ارتفاعات جنوب شرقی قائمیه و مشرف به روستای الیاس‌آباد واقع در کوهی به نام سیبکی در نزدیکی غار شاهپور قرار دارد. این غار كه در محدوده شهر قائمیه واقع شده با طولی نزدیك به 800 متر و عمق 80 متر به لحاظ فنی دومین غار عمودی استان پس از غار انگره مینو می باشد. صنایع دستی و محصولات کشاورزی عبارت‌اند از: غلات، تنباكو ، خرما، برنج، حبوبات ، پنبه،انواع مركبات و صیفی جات، زیتون و انجیر كه برخی از اين محصولات جزء صادرات شهر نيز می باشند. از سوی ديگر به لحاظ اين كه ايلات و عشاير در منطقه پراكنده هستند دام داری و توليدات دامی رونق چشم‌گيری دارد.[۱]

منابع[ویرایش]