بحث:فیروزآباد

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

این یک صفحهٔ بحث دربارهٔ مقالهٔ فیروزآباد است.

سیاست‌های مقالات

ادغام[ویرایش]

سه مقاله فیروزآباد، اردشیرخوره و شهر گور موضوع یکسانی دارند. من در حال وارد کردن اطلاعات دو مقاله آخری در فیروزآباد هستم. Farshad (بحث) ‏۲۸ مارس ۲۰۱۲، ساعت ۱۸:۵۳ (UTC)

قابل ادغام نیستند؛ اردشیرخوره یک ایالت بزرگ از فارس قدیم بوده شامل شهرهای مختلف از شیراز تا سیراف، شهر گور هم مرکز آن در 3 کیلومتری فیروزآباد است و بدلیل باستانی بودن باید مستقل باشد. البته این اسامی بین هرسه ناحیه بصورت علی السویه بکار برده شده و مطالب مشترکشان می تواند در هرسه مقاله باشد ولی هرسه باید مستقل باشد. مقالات مستقل این نمونه در زیرمجموعه و پیوند مقاله جغرافیای تاریخی فارس وجود دارند و از جهت جغرافیای تاریخی و باستانشناسی ارزش ویژه دارند و باید مستقل باشند.-- Hamedvahid (بحث) ‏۲۸ مارس ۲۰۱۲، ساعت ۲۰:۵۲ (UTC)
می توانیم برای فیروزآباد فعلی مقاله مستقلی بسازیم. اما اردشیرخوره با شهر گور یکی است و مطالب آن حتما باید در یک مقاله باشد وگرنه خواننده را گمراه می کند.(اینجا را ببینید.) ضمنا اردشیرخوره در دوره ساسانی مرکز کوره اردشیر بوده که آن می تواند موضوع مقاله جداگانه ای باشد. Farshad (بحث) ‏۲۸ مارس ۲۰۱۲، ساعت ۲۱:۴۲ (UTC)
یحتمل فیروزآباد فعلی می تواند مقاله داشته باشد. می ماند ایالت قدیمی فارس منسوب به اردشیر که از شیراز تا جنوب ایران بوده که (کوره اردشیر یا اردشیرخوره) نام دارد. کوره یا خوره به همان معنی ایالت می باشد. ازآنجا که عبارت اردشیرخوره مشهورتر و سهلتر بوده برای مقاله انتخاب شده است. دوم اینکه مرکز این ایالت شهر گور یا جور (یا فیروزآباد قدیمی) بوده است که گاه اردشیرخوره هم نامیده می شود اما ازآنجا که نام گور مشهورتر است مقاله اش با نام گور است. مقاله اردشیرخوره و دیگر کوره های فارس قدیم همه از مقاله جغرافیای تاریخی فارس منشعب شده اند که با مشارکت اینجانب با توجه به دو کتاب کلیدی: جغرافیای تاریخی شهرها و جغرافیای تاریخی فارس در این زمینه نوشته شده است. در این خصوص بعضی مطالب مقاله اردشیرخوره درباره مرکز آن می تواند در مقاله شهر گور نیز بگنجد. و در مقاله گور ذکر شود که بنام اردشیرخوره هم معروف است. و در مقاله اردشیرخوره هم یادآوری شود که کوره اردشیر هم نام دارد. قبلا گفتم این اسامی بینشان مشترکا کاربرد دارد. Hamedvahid (بحث) ‏۲۹ مارس ۲۰۱۲، ساعت ۰۹:۲۴ (UTC)