آزمون

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

آزمون عملی ست که در میانه یا پایان یک دورهٔ آموزشی بخصوص در نظام آموزشی با هدف گزینش گروهی از افراد شرکت کننده و حذف گروهی دیگر صورت می‌گیرد.

برای آنکه نظام تحصیلی موفق شود در آن واحد {تقاوت موقعیت افراد در برخورداری از} امتیازات فرهنگی را حفظ کند و بدون آنکه نشان دهد {چنین می‌کند و حتی به این تفاوت} تقدس بخشد، هیچ چیز نمی‌تواند بهتر از آزمون به کنشگران توهم مسئول بودن خودشان در این فرایند را بدهد، به گونه‌ای که کسانی که در فرایند آموزشی حذف می‌شوند، احساس کنند که شکست خورده‌اند و برعکس کسانی که در این فرایند از میان جمع کوچکی از کسانی که قابلیت برگزیده شدن را داشته‌اند برگزیده می‌شوند، این احساس را داشته باشند که این گزینش تأییدی است بر شایستگی واقعی آنها یا نشان دهندهٔ «ودیعه:ای که در وجود آنها نهفته بوده} و سبب شده که آنها بر دیگران برتری بیابند؛ بنابراین باید گفت که امتحان، به صرف وجودش، فرایند حذف کردن را در زیر فرایند گزینش پنهان می‌کند، بدین ترتیب، کاملاً خواهیم فهمید که چرا امتحان در کارکرد خود به مقابهٔ گزینش هنوز هم از منطق حاکم بر فرایند حذفی تبعیت می‌کند که آن را پنهان می‌کند.[۱]

امتحانات نوبت اول[ویرایش]

این آزمون در ایران توسط وزارت آموزش و پرورش ایران در دی ماه به عمل می‌آید.

امتحانات نوبت دوم[ویرایش]

این آزمون در ایران توسط وزارت آموزش و پرورش ایران در خرداد ماه برای ارزیابی دانش آموزان وتعین نمرهٔ قبولی برای آن هااست.

امتحانات نوبت شهریور[ویرایش]

این آزمون در ایران توسط وزارت آموزش و پرورش ایران در شهریور ماه برای تعین نمرهٔ قبولی برای دانش آموزانی که تجدید شده‌اند است هم چنین برای دانش آموزانی که می خواهندیک سال سریع تر به کلاس بالاتر بروند می‌باشد.

جستارهای وابسته[ویرایش]

پانویس[ویرایش]

  1. Bourdieu (Pirre) et Passeron (Jean-Claude), “ L'examen d'une illusion”, Revue Française de Sociologie, IX, N spécial, 1968, pp.227-253