بارده (بن)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به ناوبری پرش به جستجو

مختصات: ۳۲°۳۴′۴٫۸۷۱۴″ شمالی ۵۰°۳۱′۳۵٫۳۹۹۴″ شرقی / ۳۲٫۵۶۸۰۱۹۸۳۳°شمالی ۵۰٫۵۲۶۴۹۹۸۳۳°شرقی / 32.568019833; 50.526499833

بارده (بن)
اطلاعات کلی
کشور  ایران
استان چهارمحال و بختیاری
شهرستان بن
بخش بخش مرکزی
دهستان وردنجان
نام محلی کنده
مردم
جمعیت ۲۳۵۶ نفر (سرشماری ۹۵)
جغرافیای طبیعی
ارتفاع از سطح دریا ۲۳۹۵[۱]
کد آماری ۲۱۲۰۲۸
جملهٔ خوش‌آمد بر تابلوی ورودی روستا خوش گلدین

بارده (بن)، روستایی از توابع بخش مرکزی، شهرستان بن در استان چهارمحال و بختیاری ایران است. زبان رایج و نژاد مردم ترکی قشقایی است. قشقایی‌ها که در منطقه فارس سکونت داشتند در دو دوره به منطقه چهارمحال کوچ کردند. دوره اول که توسط آقا محمد خان قاجار بلافاصله پس از سقوط سلسله زندیه و استقرار سلسله قاجاریه به کوچ اجباری قشقایی‌ها به این منطقه اقدام کرد. بخش دیگری از آنها در سال ۱۸۷۰ به دلیل قحطی و ضعف ایلخان (سلطان محمد فرزند محمد علی خان) در مدیریت قحطی، که باعث شد حدود ۵۰۰۰ خانوار قشقایی به ایل بختیاری (منطقه بن و اطراف آن) پیوستند.

جمعیت[ویرایش]

این روستا در دهستان وردنجان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، جمعیت آن ۲٬۵۳۴ نفر (۶۸۸خانوار) بوده‌است.

آثار باستانی[ویرایش]

این روستا دارای آثار باستانی ثبت شده‌است این روستا دارای دو قلعه است که یکی تخریب شده و دیگری در اختیار میراث فرهنگی است. قلعه تاریخی این روستا به سبک قلعه کریم خان زند ساخته شده‌است. این روستا دارای سه گرمابه بوده که هم اینک تنها یک گرمابه باقی‌مانده و گرمابهٔ دیگر تعطیل شده و در اختیار میراث فرهنگی قرار دارد و گرمابهٔ دیگر ویرانه‌هایش قابل مشاهده است قلعه بارده شمارهٔ ثبت ۱۲۴۰۴ گرمابه شمارهٔ ثبت ۱۹۴۷۵ پل تاریخی شمارهٔ ثبت ۱۹۴۸۹ امامزادهٔ سید محمد روستای بارده

منابع[ویرایش]