بحث:استان قزوین

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

این یک صفحهٔ بحث دربارهٔ مقالهٔ استان قزوین است.

سیاست‌های مقالات


 
این مقاله عضو ویکی‌پروژه‌های زیر است

پیوند مرده[ویرایش]

بر طبق بررسی‌های رباتیکی من چندین پیوند غیرقابل دسترس پیدا شد. لطفا آنها بررسی و در صورت لزوم درستش کنید.تشکر!

--:]امیروباتΣυζήτηση ‏۲۶ اکتبر ۲۰۱۰، ساعت ۰۰:۳۹ (UTC)

پیوند مرده 2[ویرایش]

بر طبق بررسی‌های رباتیکی من چندین پیوند غیرقابل دسترس پیدا شد. لطفا آنها بررسی و در صورت لزوم درستش کنید.تشکر!

--:]امیروباتΣυζήτηση ‏۲۶ اکتبر ۲۰۱۰، ساعت ۰۰:۳۹ (UTC)

تا به حال " پسته قزوین " به گوشم نخورده است .[ویرایش]

با توجه به اینکه من آذربایجانی هستم و هر سفری که به آذربایجان می کنم از قزوین رد می شوم و در کرج ساکن هستم و خیلی هم به قزوین نزدیک هستیم تا به حال نشنیدم که قزوین پسته تولید کند که در معرفی آن و در تولیدات آن از « پسته قزوین» سخن رفته است .--moranli2001 ‏۳ دسامبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۲:۳۱ (UTC)

برای اطلاع از پسته قزوین بخوانید:1 ، 2 ، 3 ، 4 ، 5 ، 6
Omid hendupur (بحث) ‏۳ دسامبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۴:۰۲ (UTC)

آمار شورای فرهنگ عمومی ‏[ویرایش]

این آمار دلیلی قطعی بر ترکیب جمعیتی و زبانی هیچ استانی نیست تنها در حد یک نظرسنجی از شهرهای بالای 20 هزار نفر هر استان در سال 85 است.پس تنها در همین حد وزن دارد نه بیشتر.IR00NY ‏۴ آوریل ۲۰۱۳، ساعت ۱۶:۴۴ (UTC)


جناب Iroonyاعضای شورای فرهنگ عمومی کشور از ترکیب چندین وزارتخانه تشکیل شده و آمار این شورا به روزترین و نزدیکترین آمار به واقعیت اتنیکی ایران است که توسط دولت ایران و در سال 1389 انجام گرفته است ، آیا شما آمار دیگری که ترکیب زبانی اقوام ایرانی را نشان دهد و به روزتر و معبرتر از " آمار شورای فرهنگ عمومی کشور " باشد سراغ دارید که بر آن استناد کنید؟ لذا بر اساس آمار این شورا زبان اکثریت مردم استان قزوین ترکی است .--moranli2001 ‏۶ آوریل ۲۰۱۳، ساعت ۰۴:۱۱ (UTC)

این آمارها هیچ قطعیتی ندارند.بسیاری از شهرها و روستاها در این آمار لحاظ نشده اند.وزن بیش از اندازه به این آمار ندهید.در ضمن این چیزهایی که میگویید را بروید در اینجا بگویید خیلی هم ممنون میشویم چون دوستان اعتبار این منبع را کاملا زیر سوال برده اند.IR00NY ‏۶ آوریل ۲۰۱۳، ساعت ۰۸:۱۸ (UTC)

!!!! نویسنده بخش استان قزوین قطعا ادم بامزه ای هستش!! چندبار به قزوین سفر کردی عزیزم.. قزوین=قز+اوین= خانه قزها(قوم بزرگ تورک قز یا کاس)و کلمه قزوین یک کلمه ترکیبی تورکی به معنی خانه قزها هست.. فکر نمیکنم در این استان 10هزارتا هم قوم کرد یافت بشه که البته در سالهای اخیر جهت کارگری مراجعه کردن. اکثریت این استان تورک زبان هستند. شهر قزوین هم به دلیل مهاجرت اعراب زمان خلفا و نزدیکی به تهران سالهاست فارس زبان شده اما بیسیک لهجه همه مردم قزوین با هجای خاص گ و یعضی حروف کاملا دال بر نژاد تورک انهاست.. از ساوجبلاغ تهران تا ابهر اکثریت مطلق مناطق خارج از شهر قزوین تورک زبان هستند و حدود 100هزار تات زبان هم در این استان زندگی میکنند. بخش الموت و طالقان نیز شمالیهای مهاجر هستند که چهره انها کاملا مشهوده و فارسی صحبت میکنند. بخش دودانگه و آوج که اصالت پدر و مادر من برای انجا هست بطور کامل تورک زبان هستند دوست من. حالا برای اضافه شدن به اطلاعات شما تحلیلی از طایفه بزرگ تورک قز(کاس) مینویسم و امیدوارم مثل یک انسان ازاده مطالعه و نتیجه بگیرید. قز(کاس) نام کهنترین و بزرگترین طایفه تورک ساکن در فلات ایران و قفقاز و آناتولی(گهواره مادری در تورکی) و دورتادور دریای قزوین(کاسپین)=قز+اوین=خانه قزها(کاسها) و یا ازر=خزر=قزر=قز+ار= مردمان تورک قز (کاس).. قزها(کاسها) سکونتشون به بیش از 10هزار سال در مناطق یاد شده میرسه یعنی اینکه مبدا زمانی سکونت اونها در این مناطق زیاد و غیر قابل محاسبه است. قفقاز= قف+قز= کوه قزها (به انگلیسی کاکاس). قزنوی = قزین+اووی= خونه قز.. سقز=ساق+قز= قزهای سمت راستی.. قرقیزستان=قر(سیاه)+قز(کاس)+استان= محل زندگی قزهای سیاه.. قزاقستان= قز(کاس)+اق(سفید)= استان= محل زندگی قزهای سفید.. قازان(روسیه)= قزها(کاسها).. ازربایجان= قزر یا خزر (در بعضی لجه های تورکی خ و ق تلفظ نمیشود و قزر یا خزر *ازر* تلفظ شده)+ بای(بیوک=بزرگ)+ جان یا گان (در تورکی به معنی خون و زندگی است و به همین صورت تلفظ جان و خون وارد فارسی شده)= ازربایجان= محل زندگی مردم بزرگ تورک قز(کاس). مانند حکومت خزرها(قزرها).. اناتولی( گهواره مادری به تورکی) در 5000 سال پیش دارای امپراتوری بزرگ تروکیه با پایتختی ترووا وجود داشته و در جنگ اسب ترووا از یونان شکست میخوره.. زرتش= ازرتاش= قزر+تاش= (تاش یک کلمه تورک به معنی شاهی و تاج هستش که بصورت تاج و تاژ در فارسی تلفظ میشه).. زرتشت= ازرتاش در 5000 سال پیش از مادری به نام دوغدو(در تورکی یعنی زاییده) متولد شده. ××××

کلیه مطالب ذکر شده در مقاله استان قزوین بر پایه آمار ها و استدلال های منابع رسمی دولتی و بین المللی است. ولی در خصوص نظرات شما ، کاملا مشخص است که یک فرد با ایده پان ترکیسم هستید ، این درست است که جمعیت ترک زبان در استان قزوین زیاد است و این موضوع در متن مقاله نیز درج شده است؛ ولی به شما یاداوری می کنم که ترک ها شاخه ای از قوم مغول هستند و تا قبل از آن چیزی به نام ترک در ایران وجود نداشته . اقوام کاسپین هم یک قوم ایرانی هستند و از خاندان آمارد ها و آلان ها نشات گرفته اند . مردم شهر قزوین هم از دیرباز با پیوستن دو قوم تات و کاسپین ایجاد شدند و از ابتدا فارسی زبان بودند(مراجعه شود به کتاب مرآت البلدان و تاریخ گزیده). پیشنهاد می کنم کمی مطالعه کنید. Omid hendupur (بحث) ‏۲۶ مهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۰۵:۵۴ (UTC)
جناب آی پی تورک!شما هم آدم بامزه ای هستید!قزوین ربطی به قوز اوین ندارد!ربطش به کاسپین است که یک قوم ایرانی زبان نه ترک نژاد بودند.آناتولی هم یک کلمه یونانی است به معنی شرق.بقیه کلماتی هم گفتید مثل آزربایجان هم بیشتر جنبه طنز دارد تا واقعیت.قان همان قان است ولی چون آذربایجانیها اصالتا ترک نبودند ق تبدیل به گ میشود در حرف زدنشان همانطور که یونانی تبارهای آناتولی آن را تبدیل به ک کرده اند ولی در ترکمن صحرا دقیقا قاف تلفظ میشود.ماجرای تروا ربطش به ترکی آنقدر خنده دار است که بهتر است درباره آن حرفی نزنم کم مطاله کنید خودتان میفهمید چه حرف خنده داری میزنید.خود شهر استانبول یا ایستیم پولی (به یونانی یعنی شهر مرکزی) همین چند قرن پیش به دست ترکان افتاده بعد شما تاریخ چند هزار سال پیش یونانیها را هم میخواهید به نام خود بزنید؟همین استان قزوین تا 500 سال پیش ترک نداشته این را در سفرنامه شوالیه شاردن بخوانید.تاژ یک کلمه فارسی است و ترکها از فارسی آن را گرفتند.زرتشت نیز ترک نبوده این حرفهای جوک مانند را بروید در جای دیگر بزنید.آذربایجان هم آذربایگان بوده و گان در فارسی هیچ ربطی به قان در ترکی ندارد اینقدر چیزهای بی ربط را به هم ربط ندهید.چهره ترکهای اصیل را در خود آسیای میانه میتوانید ببینید.قفقاز هم یک کلمه یونانی است ربطی به غزهای مهاجر آسیای میانه ندارد که با نیروی نظامی به آناتولی و آذربایجان و آران هجوم آوردند و مردمان آنجا را ترک زبان کردند.بقیه حرفهایتان را هم از سر بی اطلاعاتی محظ و خواندن وبلاگهای پانترکی است!گرجی و فنلاندی!!را هم اگر کسی ترکی بداند مشخص است کلا سواد درست حسابی ندارد و سوادش محدود میشود به چند کتاب پانترکی و چند وبلاگ بی صاحب!بهتر است بروید در همان وبلاگهای پانترکی نظر بگذارید.IR00NY ‏۲۶ مهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۰۸:۱۶ (UTC)

!!! تو خوبی.... نوشته های به قول تو پان تورکانه من رو هم هرکی خواست بخونه و نوشته های پانفارسانه یا پانکردانه تو رو هم بخونن تا خودشون قضاوت کنن. عالم و ادم میدونن فارسهای عزیز که من قطعا دوسشون دارم و چیزی جدای از همنژادان خودم نمیدونم از 2700 سال پیش از حوالی پاکستان و افغانستان به بخشهای مرکزی و شرقی این سرزمین مهاجرت کردن و بسیار هم با ساکنان کهن این سرزمین یعنی ملت تورک همزیستی و دوستی خوبی داشتن و کردها(اکراد) نیز از 300سال پیش و اواخر صفویه از منطقه عراق به این سرزمین مهاجرت کردن و لهجه و چهره و زبان و رقص و آواز و فرهنگ اونها کاملا نشان از عراقی بودن آنهاست و زبان کردی اساسا یک مجموعه از کلمات عربی و فارسی و تورکی مخفف شده است و این نشان دهنده جدید و اختلاطی بودن این قوم و زبان دارد. در کل اگر تو ثابت کنی که مثلا آناتولی(گهواره مادری) به تورکی یک کلمه یونانی است من بهت ثابت میکنم که یونانیها هم از نژادهای مردم تورک هستن. تیپولوژی و اسکلت صورت و بدن ملت تورک و لر و یونانیها کاملا با هم شبیهه است و خبر داری که لرهای عزیز با ته لهجه شبیه تورکی خودشون در زمان ساسانیان به زور فارس زبان شده اند. در کل من نه فقط با ملت عزیز فارس مشکل ندارم بلکه مثل همزبانان تورک خودم دوسشون دارم و متاسفانه از زمان رضاخان(انگلیسی) به بعد تخم نفاق و ترور فرهنگ بین دو ملت بزرگ تورک و فارس ایجاد شد. در کل اثبات این قضایا افتخاری برای من محسوب نمیشود و به انسانیت خودم مینازم. ×××× ××××

جناب آی پی بسیار طنز بامزه ای نوشتید مخصوصا آنجا که از تیپولوژی یونانیها و گهواره مادری و کرد و فارس حرف میزدید از خنده کم مانده بود از صندلی سرنگون شوم البته شاه بیت طنزتان همان ته لهجه ترکی لرها بود :))...باز هم بیایید و با دانسته های! خود دل ما را شاد کنید.کمی تحقیق کنید شاید به این نتیجه برسید نیویورک هم از یورد تورکی به دست آمده خدا را چه دیده اید تازگی بحث یوفوها نیز داغ شده روی تورک بودن یوفوها نیز کار کنید مطمئنم به نتایج خوبی خواهید رسید.IR00NY ‏۱۹ اکتبر ۲۰۱۳، ساعت ۲۲:۱۴ (UTC) عززززیززززم.. این جواب شما یک جواب کلیشه ای آدمهایی هست که پاسخی درخور ندارن. ما 3نسله تهرانیم ولی تورکی رو خوب بلدم. بارها شده وقتی با لرهای لرستان برخورد کردم چه از لحاظ تیپولوژیشون و چه از لحاظ لهجه ای که داشتن اونها رو با تورکها اشتباه گرفتم و سعی کردم باهاشون نصفه نیمه تورکی حرف بزنم که خوب برای خودشون جای تعجب نداشت چون بارها براشون ایت موضوع پیش اومده بوده. راستی خبر داری نام کهن خرم آیاد آیدانلو(قایدانلو) بوده که هر دو کلمه تلفظهای مختلف یک کلمه ترکیبی کاملا و فقط و فقط تورکی به معنی *ماه نشان* یا *منتسب به ماه* هستش. من دنبال یار جمع کردن نیستم که بخوام مثلا به زور لرهای عزیز رو تورک نم چرا که لرها الان هم برای من عزیز هستن. ملتی ساده رفتار و غیرتی و مهربان شخصیتی که همه میدونم بیشتر در تورکها و لرها نمایان است.××××

جناب آی پی حال من به سخنان تاریخی شما کاری ندارم چون یکسره نادرست میدانمشان و به عنوان دوست پیشنهاد میکنم مطالعاتتان را گسترش دهید.ولی به هر روی عقاید شما را که همه را از خود میدانید و دوست دارید بسیار بیشتر دوست میدارم تا رفتار کسانی که نژادپرستی پیشه میکنند.از لحاظ تیپ همه ما ایرانی تبار و جزو نژاد سفیدان مدیترانه هستیم و مشخص است بهم شبیه باشیم.سالهای سال ترکها در همه ایران زیستند و حکومت کردند و هم تاثیر گذاشتند وهم تاثیر پذیرفتند.اتفاقا نتایج یک آزمایش ژنتیک در مورد شباهت ژنتیکی ایرانیان و افغانستانیها نشان داد ایرانیان (چه فارس چه ترک) به ترکتباران افغانستان (هزاره و ازبک) بیشتر نزدیکند تا آریایی تبارانشان (تاجیک و پشتون).به هر حال زبان یا نژاد مهم نیست شرافت و انسانیت هرکسی ملاک سنجش وی است.زبان را میشود در عرض یکسال فول آپشن فراگرفت.پیروز باشید.IR00NY ‏۲۲ اکتبر ۲۰۱۳، ساعت ۱۲:۳۵ (UTC)

با نظر شما موافقم بخصوص بخش انسانیت. چون روح انسانها از یک سرمنشا و بدون هیچ مشخصه فیزیکی و زمینی اساس وجودی یک انسان هست و ملاکهای این دنیا فقط در مقطع زندگی در این دنیا معتبر هست و در قبل و بعد آن تاثیری نداشته و نخواهد داشت. موفق باشی. ×××× ××××
با سلام ؛ این مقاله مربوط به استان قزوین است، و بحث آن نیز باید پیرامون این مقاله باشد. خواهشمند است اگر مایل به ادامه این بحث بی پایان هستید در صفحه بحث جناب ایرونی ادامه دهید و الا مجبورم تقاضای محافظت صفحه را مطرح کنم . با تشکرOmid hendupur (بحث) ‏۲۹ اکتبر ۲۰۱۳، ساعت ۲۰:۴۰ (UTC)