شهرستان میامی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
شهرستان میامی
تصویری از شهرستان میامی
اطلاعات کلی
کشور ایران Flag of Iran.svg
استان سمنان
مرکز میامی
سال شهرستان شدن ۱۳۹۰
مردم
جمعیت نفر ۴۵۰۰۰(۱۳۹۰)
شهرها
میامی
تعداد بخش‌ها
مرکزی، کالپوش

شهرستان میامی در تاریخ ۱۳۹۰/۶/۱۹ با تصویب هیئت دولت بخش میامی به شهرستان میامی ارتقاء یافت و به مرکزیت شهر میامی از ترکیب بخش مرکزی به مرکزیت شهر میامی شامل دهستان‌های کلاته‌های شرقی، میامی و فرومد و بخش کالپوش به مرکزیت روستای رضوان شامل دهستان‌های رضوان و نردین در تابعیت استان سمنان ایجاد شد.[۱]

تقسیمات کشوری[ویرایش]

شهر: میامی (مرکز شهرستان)

مراکز تاریخی و باستانی[ویرایش]

از مهمترین آثار تاریخی و باستانی شهرستان میامی می‌توان به مسجد فرومد اشاره کرد. از شاعران شهیر این منطقه می‌توان از ابن یمین فریومدی معروف و متخلص به ابن یمین نام برد.

آرامگاه شیخ حسن جوری[ویرایش]

این آرامگاه در ۱۵۰ کیلومتری شاهرود واقع در روستای فیروزآباد سفلی حوالی روستای فرومد است. این آرامگاه که متشکل از یک اتاق ۴ در ۳ و گنبد مدور روی آن است، در قسمت شمالی شهر قدیمی جور قرار دارد و از خشت خام ساخته شده‌است.

آرامگاه آخوند بزرگ[ویرایش]

مقبره آخوند بزرگ در ۱۵۰ کیلومتری شاهرود واقع در روستای فیروزآباد سفلی و در مجاورت آرامگاه شیخ حسن جوری است.

آرامگاه ابن یمین فرومدی[ویرایش]

این آرامگاه در وسط روستای فرومد قرار دارد که متعلق به شاعر معروف قطعه‌سرای پارسی ابن یمین فریومدی است. باطن ساختمان زیبا به هیچ وجه با بافت روستا تطابق ندارد؛ و شش گوش است و زوایی زیبایی بنا را در برگرفته‌است. سنگ قبر داری شش ضلع کوچک است.

قلعه میامی[ویرایش]

قلعه میامی در جنوب میامی قرار گرفته‌است که در حال حاضر خرابه‌ای بیش نیست. طبق نظر مردم منطقه این خرابه در گذشته مرکز میامی بوده‌است؛ و در زمان حمله مغول ویران گردید. قلعه اراکی چهار برجی نیز در منطقه میامی در بالی کوه میامی قرار دارد که دروازه آن را از آجر ساخته‌اند و یک آب انبار بزرگ در میان آن قرار دارد. در جلوی این قلعه که نزدیک به یکی از قله‌ها می‌باشد، آثار حدود دویست خانه رویت می‌شود. همه راههی بین قلعه و کوه مورد نظر را با سنگ بسته‌اند که کسی نتواند خود را به آنجا برساند.

کاروانسرای عباس‌آباد[ویرایش]

این کاروانسرا در روستای عباس‌آباد در ۱۲۷ کیلومتری شرق شاهرود واقع شده و از بناهای دوره صفویه‌است. این بنا دارای چهار ایوان و ۳۲ حجره مشرف به حیاط مرکزی است. در ورودی این کاروانسرا یکی رو به شمال وسرچشمه قنات روستای عباس‌آباد و دیگری رو به جنوب و نزدیک جاده اصلی است. این کاروانسرا دارای دو بارانداز بزرگ است که نسبت به دیگر کاروانسراها از ظرفیت بیشتری بهره‌مند است. متأسفانه بی‌توجهی دولت نسبت به این کاروانسرا سبب به سرقت رفتن کتیبه ودرهای ان شده‌است

منابع[ویرایش]